Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Podzimní pekáček s vepřovým masem

Pečený podzimní čaj

Pečený podzimní čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg ovoce, 3 citróny, 750 g cukru krupice, 8 hřebíčků, 2 lžičky mleté skořice, 3 badyány, 2 dcl rumu

Připravíme si 2 kg ovoce (rybíz, ostružiny, jablka, hrušky, švestky, nektarinky apod.). Ovoce řádně umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Loupat ho nemusíme (pouze pomeranče nebo mandarinky oloupeme). Dáme do větší mísy, přidáme oloupané a na kousky...

Podzimní Budapešť

Podzimní Budapešť

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 130 g nakládaných paprik v oleji, 2 lžíce kečupu, troška římského kmínu, troška mleté papriky sladké, troška mleté papriky pálivé, troška soli

Tvaroh vymícháme s majonézou, přidáme nasekané nakládané papriky a kečup. Dochutíme sladkou a pálivou papriku, kmínem a solí.

Podzimní koláč z jedlých kaštanů

Podzimní koláč z jedlých kaštanů

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 hrst Granka na posypání moučníku, 2 lžíce cukru krupice, 1/3 dcl rum, 40 dkg kaštanového pyré, 1 sáček čokoládového pudinku, 1/2 l plnotučného mléka, 2 lžíce másla, 2 balení Bebe sušenek

BB sušenky naskládáme vedle sebe do nádoby (nejraději mám zapékací keramický pekáček). Uvaříme pudink z 1/2 litru mléka a jednoho sáčku se dvěma lžícemi cukru. Polijeme jím sušenky, poskládáme na kolečka nakrájený banán, a další vrstvu sušenek, k...

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové pečeně, 5 snítek rozmarýnu, 5 žampiony, 0,5 kg malých nebo nakrájených brambor, olej, sůl, pepř

Pečeni osolíme a opepříme. Opečeme ji zprudka ze všech stran na pánvi, aby se maso zatáhlo. Necháme vychladnout a nití nebo potravinářským provázkem uchytíme rozmarýnové snítky k masu. Brambory omyjeme (nebo větší nakrájíme na kousky. Zakápneme ol...

Podzimní hruškové muffinky se švestkou

Podzimní hruškové muffinky se švestkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 190 g másla, 120 ml mléka, 250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce rumu, 2 středně velké hrušky, asi 12 švestek, hrst mandlových lupínků, 2 lžíce hrubého cukru krystal, špetka skořice, špetka mletého hřebíčku

Oloupané hrušky nakrájíme na menší kostičky a zakapeme rumem. Necháme chvíli odležet. Změklé máslo utřeme s cukrem, přimícháme vejce, přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem, koření a nakonec vmícháme hruškové kostičky. Těsto rovnoměrně rozdělím...

Podzimní pekáček s vepřovým masem

Podzimní pekáček s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1/4 střední dýně hokkaidó, 1 větší mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 4 vepřové kotlety, 2-3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, pár snítek čerstvého tymiánu , pár snítek rozmarýnu, 4 tenké plátky anglické slaniny

Brambory, dýni a všechnu zeleninu oloupáme a nakrájíme na menší špalíky. Vše v míse smícháme, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme trochu tymiánu a rozmarýnu. Zeleninovou směs dáme do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Maso na...

Podzimní švestkový koláč

Podzimní švestkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g + 150 g hladké mouky, 30 g droždí, 150 ml mléka, 100 g + 150 g + 50 g másla, 1 vejce, špetka soli, 50 g cukru moučka, 1 kg švestek, 150 g třtinového cukru, 1 balení skořicového cukru, 1 lžíce rumu

Zpracujeme suroviny na kynuté těsto běžným způsobem (500 g mouky, droždí, mléko, 100 g másla, sůl a cukr moučku), dáme kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 díly, z nichž vytvoříme vlastní korpus koláče - můžeme těsto vyválet, můžeme je vytvaro...