Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Řapíkatý celer v šunce

Salát s bramborami a řapíkatým celerem

Salát s bramborami a řapíkatým celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g fazolků (zelené fazolové lusky), 100 ml olivového oleje, 50 g parmezánu, 1 lžička soli, 1 hrst řeřichy, 2 hrsti bazalky, 2 kousky řapíkatého celeru, 2 ks jarní cibulky, 1 ks okurky, 3 stroužky česneku

Brambory – vybíráme menší kusy (nové neloupeme, staré ano) uvaříme doměkka v osolené vodě. Na poslední tři minuty přidáme fazolky. Slijeme, fazolky ihned přelijeme studenou vodou a brambory rozpůlíme. Celer nakrájíme na kousky, jarní cibulku n...

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 ml vody, 5 ks řapíků celeru, 1 lžička soli, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 malá konzerva hrášku, 4-5 lžic instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1 starší houska, 1 lžíce sádla, troška sušené petrželové naťě

Nakrájené řapíky celeru povaříme asi 20 minut, poté je rozmixujeme ponorným mixérem. Zahustíme jíškou, ochutíme bujónem, přidáme hrášek a petrželku. Na talíři polévku doplníme na sucho opečenou anglickou slaninou a na sádle osmaženými kostička...

Kližka s řapíkatým celerem

Kližka s řapíkatým celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky řapíkatého celeru, 300 g hovězí klížky, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, 1 mrkev

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a vydusíme na tuk. Podlijeme vodou a přidáme hořčici a za občasného podl...

Řapíkatý celer v šunce

Řapíkatý celer v šunce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg řapíkatého celeru, sůl, 50 g másla, 30 g strouhanky, 1/4 l mléka, 200 g strouhaného sýra, 3 ks vajec, 4 lžíce smetany, 4-8 plátků šunky, 4 lžíce petrželky

Řapíky nakrájíme na 15 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vyjmeme, dáme okapat. V hrnku připravíme z másla a mouky světlou jíšku a rozšleháme ji s mlékem a troškou vody. Povaříme, přidáme nastrouhaný sýr a sejmeme z ohně. Vejce...