Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 164

Tvarohové šišky s ovocnou omáčkou

Tvarohové šišky s ovocnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 30 g celozrnné špaldové mouky, 90 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce změkklého másla, 200 g ovocné marmelády, 2 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce javorového sirupu

Měkký tvaroh utřeme s vejcem, žloutkem, máslem, mírně osolíme, smícháme s prosátými moukami a zpracujeme na tužší těsto. Pak z něj vyválíme váleček, nakrájíme na dílky a z nich tvarujeme menší šišky. Vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a vař...

Frankfurtský věnec

Frankfurtský věnec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

6 vajec, 200 g másla, 300 g cukru moučka, kůra z jednoho citrónu , 100 g kukuřičné mouky, 300 g hrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, Náplň: 250 g prášku Zlatý klas s mandlovou přichutí, 250 ml mléka, 50 g cukru krupice do mléka, 100 g cukru moučka do Hery, 250 g Hery, 250g oloupaných a nahrubo posekaných mandli, 100 g oloupaných lískových ořechů

Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do spenenia, pridáme soľ, citrónovú kôru, kukuričnú múku a hrubú múku, do ktorej sme zamiešali kypriaci prášok do pečiva, a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh s bielkov. Dáme do vymastenej a vysypanej okrúhlej form...

Knedlíky z krupicového těsta

Knedlíky z krupicového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krupice, 1 lžíce cukru krupice, 300 g hrubé mouky, 2 slepičí vejce, 500 ml kravského mléka, špetka soli

Mléko osolíme a osladíme přidáme krupici a uvaříme hustou kaši. Až vychladne, přidáme vejce a tolik mouky, aby vzniklo tužší těsto. Dobře vypracujeme. Lžící vykrajujeme kousky, které na vále mírně rozklepeme prsty, poklademe ovocem a dobře zabalím...

Čokoládový pudink

Čokoládový pudink

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 2 žloutky, 40 g másla, 40 g cukru krupice, 1/2 lžíce citronové šťávy, 50 g najemno nastrouhaných mandlí, 100 g nastrouhané hořké čokolády, 1/4 lžičky skořice, troška másla (na vymazání)

K tomuto recepru jsou zapotřebí 4 formičky na pudink, každá o obsahu 200 ml. Troubu rozehřejeme na 180°C. Formičky vymažeme máslem. Oddělíme bílky a žloutky, z bílků ušleháme sníh a všechny žloutky smícháme s máslem, cukrem a citronovou šťávou. ...

Zmrzlina s horkými brusinkami

Zmrzlina s horkými brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brusinek (čerstvých), 1 pomeranč, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g cukru krupice, 4 lžíce portského vína (popř.vody), 300 g zmrzliny (vanilkové)

Brusinky omyjeme a necháme okapat. Slupku pomeranče velmi tence odřízneme, pomeranč rozpůlíme a vymačkáme. Brusinky smícháme s pomerančovou kůrou a citronovou šťávou, cukrem a portským vínem, vše dáme do hrnce a necháme 3 minuty vařit. Horkou ov...

Palačinky s banánem a karamelem

Palačinky s banánem a karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g hladké mouky, 2,5 dcl kravského mléka, 1-2 vejce, 1 lžíce slunečnicového oleje, 15 g cukru krupice, špetka soli, kousek ztuženého tuku na smažení, 4 banány, 2 lžičky másla, 2 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), trocha karamelu, trocha sekaných ořechů

Smícháním mouky, mléka, vajec, cukru a špetky soli připravíme jemné palačinkové těsto. Na pánvi upečeme potřebný počet palačinek a uchováme je teplé pod přikrytým talířem. Banány oloupeme, podélně rozpůlíme a z obou stran opečeme na másle dozlatov...

Vepřové nudličky s cuketou

Vepřové nudličky s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 cuketa, 15 ml olivového oleje, 1 lžíce Solamylu, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře

Cuketu nakrájíme na silnější nudličky a na tuku osmahneme do poloměkka. Vyjmeme a do výpeku dáme na nudličky nakrájené vepřové maso, které jsme opepřili, osolili a obalili v solamylu. Po všech stranách orestujeme. Přidáme na tenké plátky nakrájený...

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet (4 ks), 1 vejce, 1 bílek, 3 lžíce hladké mouky, 50 g postrouhané Nivy, 3 lžíce strouhanky, 1 citrón na ozdobu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, Na omáčku: 60 g strouhaného roquefortu, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml sladké smetany, troška mletého pepře, špetka strouhaného muškátoveho ořechu, špetka soli

Štyri teľacie kotlety (po 150 g ) zľahka naklepeme, posolíme a pomúčime. Do vyšľahaného bielka pridáme postrúhaný syr Niva. Touto zmesou natrieme rezne, obalíme ich v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke a do zlatova vypražíme na oleji. Ozdobíme ...

Aperitiv mulsum

Aperitiv mulsum

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml ne příliš sladkého přírodního bílého vína, 3 vrchovaté lžíce medu, 1 - 2 cm velký kousek skořicové kůry vložený do sáčku z řídké tkaniny, špetka anýzových semínek

Čtvrtinu vína nalijeme do hrnce, přidáme med a přivedeme do varu, vložíme koření a pak sejmeme z ohně. Necháme vychladnout. Pak vyjmeme koření, víno nalijeme zpět do láhve, protřepeme, uzavřeme a necháme v chladu 2 týdny odležet.

Vinný punč

Vinný punč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 dcl červeného vína, 3 lžíce cukru krystal, 2 dcl pomerančové šťávy, 1 jablko, 100 g sušených fíků, 50 g oloupaných a posekaných mandlí, 1/2 lžičky skořice, 3 hřebíčky, 4 cl Brandy

Červené víno, pomerančovou šťávu a cukr smícháme a ohřejeme. Oloupané jablko a fíky nakrájíme na tenké plátky. Do punče přidáme jablka, fíky, skořici, hřebíčky a necháme přejít bodem varu. Těsně před servírováním přidáme brandy. Podáváme horké.

Káva vídeňských fiakristů

Káva vídeňských fiakristů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 šálku kávy, 2 lžičky třešňovice, 1 lžička cukru krupice, 2 lžička kondenzovaného mléka, trochu šlehačky na ozdobu

Do šálku nalijeme třešňovici, zalijeme ji horkou kávou a osladíme. Doplníme kondenzovaným mlékem a podáváme se šlehačkou.

Meruňkový nákyp

Meruňkový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučka, 80 g másla, 4 vejce, 100 g vlašských ořechů, troška strouhanky, troška skořice, troška vanilky, troška citronové kůry (nastrouhané), 200 g meruňek, trocha másla a mouky (na vymazání a vysypání formy)

Máslo se žloutky a cukrem umícháme do pěny, přidáme mletou skořici, vanilku a ořechy, zahustíme trochou strouhanky a ochutíme citronovou kůrou. Dobře zamícháme a pak zkypříme tuhým sněhem, který opatrně po částech přidáváme. Nekonec vmícháme pokrá...

Tvarohové noky s kompotem

Tvarohové noky s kompotem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g nízkotučného tvarohu, 2 lžíce krupice, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce (malá), 90 g cukru krupice, špetka soli, 500 g jahod, 1/8 l bílého vína (suchého)

Tvaroh necháme okapat a smícháme s krupicí, moukou, vejci, 40 g cukru a solí a necháme 30 minut kynout. Mezitím omyjeme jahody, nakrájíme je na plátky a spolu se zbylými 50 g cukru a vínem uvedeme do varu, 5 minut vaříme a potom necháme vystydnout...

Ovesné hromádky

Ovesné hromádky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 500 g ovesných vloček, 2 slepičí vejce, 200 g cukru moučka, 3 nastrouhaná jablka, 1 balení vanilkového cukru, 60 g hladké mouky, 6 g kypřícího prášku do pečiva

Heru rozpustíme a opražíme na ní vločky. Vejce ušleháme s cukrem a přidáme ostatní ingredience, jako poslední přidáme vychladlé ovesné vločky. Děláme lžičkou hromádky na plech s pečícím papírem a pečeme při 100°C. Upečené máčíme v čokoládové polevě.

Pestrá zelenina s tofu

Pestrá zelenina s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Tofu, 2 stroužky česneku, troška citronové kůry, 3 lžíce sojové omáčky, 1 červená paprika, 1 mrkev, 1 kedluben, 150 g sojových klíčků, 2 čerstvé červené chilli papričky, 3 lžíce suchého Sherry, 100 ml drůbežího vývaru, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 sušené chilli papričky, 150 g hrášku

Tofu nakrájíme na kostičky, oloupeme česnek a prolisujeme k tofu. Citronovou kůru nasekáme na velmi jemné kousky a smícháme s 1 lžící sójové omáčky. Omyjeme papriku a nakrájíme na jemné proužky. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na tenké hranolky. Sójov...

Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 1 velká cibule, sůl, pepř, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 střední sladkokyselé okurky, olej

Maso nakrájíme na tenčí nudličky. Na rozehřátém oleji je začneme restovat. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, osolíme, opepříme a spolu dále restujeme, až se vypaří všechna tekutina. Přidáme rajčatový protlak, znovu chvíli orestuj...

Piňa lady

Piňa lady

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

ananas, 8 cl bílého rumu, 8 cl kokosového likéru, 2 cl Curacaa blue, 1 dcl vody

Do mixeru vložíme oloupané kousky ananasu. Rozmixujeme ho, přilijeme rum, likér, curacao a vodu. Znovu krátce promixujeme a přelijeme do láhve, kterou necháme vychladit.

Chalupářská játra

Chalupářská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jater, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 lžička kmínu, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, pár kapek Worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka pepře, špetka soli

Do kastrolku dáme olej, máslo a cibuli. Když cibule zesklovatí přidáme na kostky nakrájená játra a ze všech stran orestujeme. Poté játra vyjmeme a do výpeku dáme hladkou mouku, uděláme jíšku, zalijeme masoxovým vývarem a povaříme. Dochutíme solí, ...

Mascarponový krém s rybízem

Mascarponový krém s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 100 g smetany, 50 ml pomerančové šťávy, 75 g cukru krupice, 250 g černého rybízu, 1 lžíce cassisu (likér z rybízu, můžeme nahradit ovocnou šťávou), troška mátových lístků na zdobení

Mascarpone smícháme metličkou se smetanou, pomerančovou šťávou a 40 g cukru. Opereme rybíz, zbavíme ho stopek a necháme okapat. 150 g ovoce spolu se zbylým cukrem a cassisem najemno rozemeleme a propasírujeme přes síto. Mascarponový krém dáme na m...

Třešně se smetanou

Třešně se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g třešní (čerstvých nebo zavařovaných), 1/2 citronu, 80 g cukru krupice, 1/8 l červeného vína (suchého) (můžeme nahradit ovocným sirupem), 1/8 l neslazeného třešňového moštu, 30 g bramborového škrobu, špetka mletého hřebíčku, 100 g sladké smetany, 1 balení vanilkového cukru

Třešně omyjeme a zbavíme pecek. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. 1/4 kůry nastrouháme a citron vymačkáme. Třešně dáme spolu s citronovou kůrou a šťávou, cukrem a vínem do hrnce. Smícháme škrob s 4-5 lžícemi třešňového moštu. Zbylý mošt přili...

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 50 g mléčné čokolády, 1 lžíce portského vína, 250 g smetany, 1 lžička vanilkového cukru, 1 lžíce strouhané čokolády, špetka skořice

Čokoládu nalámeme na malé kousky a vložíme do hrnečku. Necháme rozpustit ve vodní lázni na mírném plameni, pravidelně mícháme. Poté necháme vychladit a přilijeme portské víno. Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme a část šlehačky přimícháme do čoko...

Apple crumble

Apple crumble

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jablek, 2 lžíce másla, 5-8 lžíc hladké mouky, 5 lžíc cukru krupice

Jablka si nakrájíme, osladíme dvěmi lžícemi cukru a povaříme je v kastrůlku doměkka. Mezitím co se nám jablka vaří, si připravíme crumble. Do mísy dáme dvě lžíce měkkého másla a přidáváme po lžících mouku a hněteme, dokud nedosáhneme sypké, drol...

Maminčiny rychlošpagety

Maminčiny rychlošpagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 4 párky, nebo jakákoliv uzenina, 1 paprika, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce kari koření, 3-4 stroužky česneku, 1 lžíce worcesterové omáčky, sůl dle chuti, pepř dle chuti

V hrnci na oleji osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli, až zesklovatí (zhadrovatí). Mezitím co se nám smaží cibule si nakrájíme párek, točený salám, nebo jakoukoliv uzeninu na malé kostičky a přihodíme k cibuli. Lehce osmahneme a přidáme, na t...

Omáčka Tandoori

Omáčka Tandoori

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g Nivy, 2 balení smetany ke šlehání, 1/3 kostky másla, 2 lžíce kořenící směsi Tandoori Masala

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. V kastrůlku se silným dnem si rozpustíme máslo. Kuřecí prsa zasypeme kořením Tandoori Masala a zalijeme horkým rozpuštěným máslem. Zamícháme a dáme na 2 hodiny do lednice, až máslo ztuhne. Po...

Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg pohankové lámanky, 1 menší hlávka kapusty, 3 cibule, 2 vejce, 1 hrst majoránky, sůl dle chuti, česnek dle chuti, pepř dle chuti, 1 šálek rostlinného oleje na smažení

Kapustu uvaříme v hrnci. Vývarem z kapusty přelijeme pohankovou lámanku, kterou jsme si připravili do mísy a necháme vychladnout. Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou a uvařenou kapustu. Po vychladnutí smícháme s pohankovou láma...

stránka: