Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 166

Domácí preclíky s olejem

Domácí preclíky s olejem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 9 lžic slunečnicového oleje, 1 vejce, 1 lžička soli, 175 ml mléka, 1 sáček instantního droždí, 1/2 lžičky cukru krupice

Všechny suroviny dáme do pekárny, nejdříve tekuté, pak sypké a zapneme program Těsto. Po skončení programu necháme těsto v teple vykynout. Z malých kousků vyválíme tenké pramínky, ze kterých stočíme klasické preclíky nebo jiné tvary. Na plechu s ...

Stín smaragdu

Stín smaragdu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl peprmintového likéru, sklenka ledu, 2 cl Coca Coly, 1 cl limetové šťávy

Do sklenky s ledem nalijeme peprmintový likér, coca-colu a zakápneme limetkovou šťávou.

Dark live

Dark live

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl rumu, 2 cl vodky black, sklenka ledu, sklenka Coca Coly

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, rum a dolijeme coca-colou.

Gin Weather

Gin Weather

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Ginu, 1 cl triple secu, 3 cl pomerančového džusu, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme gin, džus a zakápneme triple secem. Mužeme zdobit plátkem pomeranče.

Pink gin

Pink gin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Ginu, 3 kapky angostura bitters, sklenka ledu, plátek citrónu

Do sklenky s ledem nalijeme gin, a zakápneme angostura bitters. Můžeme zdobit plátkem citrónu.

Slovenské žůžo

Slovenské žůžo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 trojúhelníků taveného sýra, 300 g anglické slaniny, 120 g Brynzy, 1 kg brambor, 1 zakysaná smetana, 2 vejce, hrst petrželky, 1 lžíce Vegety

Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu osmažíme a rozdělíme na tři části. Do pekáčku dáme jednu část anglické slaniny, na ní navrstvíme jednu třetinu brambor, na brambory nadrobe...

Rumové kuličky z tatranek

Rumové kuličky z tatranek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 tatranky, 200 g másla, 200 g cukru moučka, 100 g strouhaného kokosu, 40 g kakaa, rum dle chuti, strouhané ořechy, nebo kokos na obalení

Všechny ingredince dáme do mísy, tatranky nalámeme na kousky a hmoždířem, nebo rukou vypracujeme hustou hmotu. Z této hmoty poté vytváříme kuličky a obalujeme je dle chuti v kokosu nebo ořechách.

Polévka z bílého vína

Polévka z bílého vína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého vína, 300 ml vody, 3 vejce, 60 g cukru krystal, 1 lžička citronové kůry, citronová šťáva z jednoho citrónu, 3 hřebíčky

V hrnci vyšľaháme víno, vodu, vajcia a cukor, pridáme citrónovú kôru a klinčeky a za stáleho miešania krátko povaríme do spenenia. Odtiahneme zo sporáka a ešte niekoľko minút miešame. Podávame v šálkach, dochutíme citrónovou šťavou.

Třený jablkový koláč se sněhem

Třený jablkový koláč se sněhem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 200 g tuku, 300 g cukru moučka, 0,15 l mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 g sekaných ořechů, 2 kg jablek i se slupkou, 1 vanilkový cukr, 6 bílků, 150 g cukru krystal

Příprava jablečné náplně: Čistá jablka zbavená jádřinců pokrájíme na kousky a podusíme s vanilkovým cukrem. Příprava sněhu: Bílky s krystalovým cukrem ušleháme nad párou na tuhý sníh. Tuk ušleháme s cukrem přidáme žloutky, mléko a mouku s pr...

Studená buráková polévka s kefírem

Studená buráková polévka s kefírem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 3/4 l rajčatové šťávy, 175 g kefíru (dobře vychlazeného), 3 lžíce arašídového másla, 2-3 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka bílého pepře, 50 g arašídů (nesolených), 1/2 lžíce petrželové natě, 1/2 lžíce pažitky, 1/2 lžíce kopru

Vejce vaříme na tvrdo 8 minut, ochladíme a oloupeme. Vyjmeme žloutky, rozmačkáme a spolu s rajčatovou šťávou rozmixujeme v mixéru na jemno. Přidáme kefír a arašídové máslo, vše dobře promícháme. Ochutíme citronovou šťávou, osolíme opepříme, pro oc...

Avokádo se šunkovou pěnou

Avokádo se šunkovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vařené šunky vcelku, 3 lžíce smetany, 1 lžíce koňaku, špetka bílého pepře, 1 lžíce Tabasca, 2 avokáda, 1 lžíce citronové šťávy, 4 lístky kopru, 8 plátků citrónu

Šunku, je-li třeba, zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a v mixéru rozmixujeme. K šunce přidáme smetanu a koňak. Pikantně okořeníme tabaskem a pepřem. Avokáda omyjeme, nařízneme podélně kolem pecky, půlkami otočíme a oddělíme je od sebe. Pecku v...

Slané taštičky s tvarohem

Slané taštičky s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g vařené šunky, 1 vejce, 1 svazek pažitky, 100 g tučného tvarohu, špetka soli, špetka pepře, 2 balení těsta na bagety, 1 lžička kmínu

Do náplně najemno nasekáme šunku. Oddělíme žloutek od bílku, opereme pažitku a nakrájíme na kousíčky, promícháme s tvarohem, přidáme žloutek, osolíme a opepříme. Rozehřejeme troubu na 200°C. Těsto rozválíme na tenké čtverce, do středu umístíme hr...

Dušená jablka s křupavou náplní

Dušená jablka s křupavou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velká kyselá jablka , 1/8 l bílého vína, 100 g oříškové čokolády, 1/2 lžíce másla, 2 lžíce mandlových plátků, 1 lžíce cukru krupice

Omyjeme jabllka a oloupeme pouze horní poloviny. Vyřízneme jádřince. V dostatečně velkém hrnci uvedeme do varu víno, vložíme jablka a přikrytá poklicí 10 minut vaříme. Jablka se nesmí rozvařit. Mazitím čokoládu nahrubo nasekáme, na pánvičce rozpá...

Taštičky z listového těsta

Taštičky z listového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky listového těsta, 2 jarní cibulky, 1 velký plátek sendvičové šunky, 100 g Lučiny, 1 lžička rajčatového protlaku, 2-3 lžíce smetany, špetka soli, špetka bílého pepře

Plátky listového těsta necháme asi 20 minut roztát. Omyjeme jarní cibulku, očistíme ji a i se zelenou natí nakrájíme na jemné proužky. Šunku nakrájíme na malé kostičky. Lučinu smícháme s jarními cibulkami, šunkou, rajčatovým protlakem, 1-2 lžícem...

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Ryba se zeleninou na středomořský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 400 g brambor, 500 g cukety, 500 g pórku, 1/2 citrónu, 3/4 l zeleninového vývaru, 400 g sterilovaných rajčat, troška šafránu, 600 g rybího filé, 2 lžíce olivového oleje, troška pepře (česnekového), špetka soli, 2 lžíce petrželové natě (petrželky), 2 lžíce Eidamu (nastrouhaného)

Omyjeme a oloupeme mrkev a brambory a nakrájíme je na drobné hranolky. Omyjeme cukety a nakrájíme je na 1 cm silné plátky. Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na jemné proužky. Zeleninu spolu s 2 plátky citronu, vývarem, rajčaty a šafránem uved...

Rychlá minestronka

Rychlá minestronka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 1 malá cibule , 2 stroužky česneku, 250 g fazolí (bílých), 2 lžíce olivového oleje, 3/4 l zeleninového vývaru, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička tymiánu (sušeného), 150 g těstovin (kolínek), 1 svazek bazalky, 4 lžíce parmazánu/parmezánu (strouhaného), 150 g fazolek (zelené fazolové lusky)

Rajčata spaříme vroucí vodou a zbavíme slupky, rozpůlíme a bez tuhé části okolo stopky nakrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli a jemně je nasekáme. Bílé fazole necháme okapat. V hrnci rozpálíme olej a na středním plameni smažíme 3 minuty ci...

Těstovinový salát s fazolemi

Těstovinový salát s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 300 g fazolí (mražených nebo nakládaných), 2 mrkve, špetka soli, 100 g sterilovaných okurek, 1 malá cibule , 3 lžíce vinného octa, 1 lžička kremžské hořčice, 100 ml masového vývaru, špetka bílého pepře, 4 lžíce kukuřičného oleje (nebo pšeničného)

Nudle a fazole vaříme společně v dostatečném množství osolené vody podle údajů na balení. Dáme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omyjeme mrkev, oškrábeme a nastrouháme na jemné proužky. Okurky nakrájíme najemno. Vše smícháme...

Houbové carpaccio

Houbové carpaccio

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub (žampiony), 1 lžíce citronové šťávy, 1 svazek bazalky, 1 rajče, 1 lžíce octa, špetka soli, troška celého pepře, 30 g parmazánu/parmezánu (v celku)

Houby očistíme, nakrájíme na jemné plátky, rozdělíme na čtyři talíře a pokapeme citronovou šťávou. Opereme bazalku, lístky nakrájíme na jemné proužky. Omyjeme rajčata a bez tvrdé části kolem stopky nakrájíme na malé kostičky. Ocet smícháme se solí...

Námořnické rybí filé

Námořnické rybí filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rybího filé, troška citronové šťávy, sůl, pepř, 1 pórek, 100 g strouhaného sýra, 200 ml zakysané smetany

Naporcované filé pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme. Rozložíme do vymazaného pekáče, poklademe kolečky pórku, nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme kysanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo bra...

Česnek na zimu

Česnek na zimu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg česneku, 1 l vody, 200 g soli

Oloupaný česnek naskládáme do skleniček od dětské výživy. Svaříme vodu se solí a česnek zalijeme. Česnek musí být potopený. Vydrží až dva roky a je vždy po ruce.

Charčo sup - Gruzínská polévka

Charčo sup - Gruzínská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g skopového masa, 100 g dlouhozrnné rýže, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 zelené papriky, 1 lžíce sádla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 1 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby, 2000 ml vody

Mäso pokrájame na menšie kúsky a dáme variť s bobkovým listom, cesnakom a celým korením do posolenej vody. Pred dovarením pridáme umytú sparenú alebo predvarenú ryžu a nadrobno pokrájanú cibuľu, predtým podusenú s pokrájanou zelenou paprikou. Pri...

Kachní prsa se šalotkou

Kachní prsa se šalotkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kachních prsou, trocha soli, trocha pepře, 5 šalotek, 100 ml sladké smetany na vaření, 2 lžíce zakysané smetany, trochu petrželové nati, 1,5 - 2 dcl drůbežího vývaru, trochu hladké mouky na zahuštění

Maso zbavíme kůže, nakrájíme na kousky, osolíme a necháme 10 minut odpočinout. Šalotky nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme prsíčka, prudce opečeme, podlijeme trochou vývaru, přikryjeme a dusíme doměkka. Maso vyndáme a uložíme na teplé místo. ...

Jehněčí na mátě

Jehněčí na mátě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčího masa, 4 stroužky česneku, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 2 citróny, trochu soli, trochu pepře, 1/2 svazku máty peprné

Maso očistíme, umyjeme a uděláme do něj nožem 2 cm zářezy. Prolisovaný česnek smícháme s hořčicí, olejem, šťávou z 1 citrónu a půlkou nasekané máty. Přes noc necháme maso marinovat. Na druhý den zbylý citrón nakrájíme na kolečka a vložíme je do z...

Houbové placičky s citronovou šťávou

Houbové placičky s citronovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 a 1/2 ks housky (tvrdé), 600 g hub (žampiony), 1 stroužek česneku, 1 svazek petrželové natě (petrželky), 1 vejce, 1 žloutek, 75 g tvrdého sýra (nastrouhaného), špetka soli, špetka bílého pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 šalotka, 200 g sladké smetany, 1/2 lžíce citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy

Housky necháme změknout ve vlažné vodě, dobře je vymačkáme a roztráme na kousky. Očistíme houby a nasekáme je najemno. Česnek prolisujeme a přidáme k houbám. Opereme petrželku a lístky nasekáme na velmi jemné kousky. Smícháme s houskami, vajíčkem...

Rajčatový salát s rýží

Rajčatový salát s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrnné rýže, 250 g rajčat, špetka soli, 125 g hub (žampiónů), 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce estragonu, špetka bílého pepře, 1 lžíce destilovaného octa

Rýži vaříme 18 minut v 700 ml osolené vody. Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a oddělíme tuhé části okolo stopky. Poté je rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na větší kousky. Očistíme žampiony a smažíme je pouze na vymazané pánvi,...

stránka: