Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 170

Vařený krém na dort

Vařený krém na dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 300 g cukru krupice, 750 g másla nebo Hery

V páře ušleháme vejce s cukrem do tuhé pěny. Necháme chvíli vychladnout a postupně zašleháme máslo nebo Heru. Krém stačí na promazání a ozdobení dortu. Používám ho i na řezy, rolády a cukroví. Dá se různě obměňovat, třeba kakaem, oříšky, kávou. Za...

Slavnostní  studená roláda

Slavnostní studená roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600g plátků šunky, 10 uvařených vajec natvrdo, 2 sterilované červené kapie, 8 menších sterilovaných okurek, 150 g Flory (light), 150 g taveného smetanového sýra, 1 lžíce nasekané pažitky, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce francouzské hořčice, sůl podle potřeby

Na krém použijeme Flóru a smotanový syr, který vymiešame do penista, pridáme majonézu, postrúhaných pět uvarených vajec, horčicu, posekanú pažítku a podľa potreby osolíme. Na alobal alebo potravinársku fóliu rozložíme plátky šunky do tvaru obdĺžní...

Vánoční hřibová polévka z Važce

Vánoční hřibová polévka z Važce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 l vody, 6-8 brambor, 2 hrsti sušených hřibů, 100 g sušených švestek, 1 plátek uzené slaniny, 750 ml mléka, 2-3 lžíce hladké mouky, 3 bobkové listy, 8-10 kuliček pepře, sůl podle potřeby, 3 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 1 kg vepřových žebírek

Do väčšieho hrnca dáme údené rebra, pridáme bobkový list, čierne korenie, zalejeme vodou a necháme 30 minút povariť. Potom pridáme namočené sušené hríby a ďalej varíme asi 20 minút. Pridáme nakrájané zemiaky a varíme pokiaľ nezmäknú. Na záver prid...

Vanilkové rohlíčky se sádlem

Vanilkové rohlíčky se sádlem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 100 g sádla, 100 g změklého másla, 100 g mletých oříšků, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Všechny uvedené suroviny zpracujeme na vále. Těsto necháme v chladnu odpočinout, nejlépe do druhého dne. Tvoříme klasické vanilkové rohlíčky, které pečeme ve vyhřáté troubě přibližně na 150°C asi 15 minut. Ještě teplé obalujeme v cukru a necháme u...

Chutný jablkovo - rumový koláč s mandlemi

Chutný jablkovo - rumový koláč s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 větších jablek, 2 hrnečky polohrubé mouky /250 ml/, 2 hrnečky cukru moučka + 2 lžíce na polevu, 1/2 hrnečku sekaných vlašských ořechů, 1/2 hrnečku sekaných mandlí, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 0,75 dcl rumu /nebo dle chuti/, 2 lžičky mleté skořice, 100 g hořké čokolády, 2 lžíce mléka, 2 lžíce másla

Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme postupně olej a ostatní suroviny. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při 180°C asi 25-30 minut. Ještě teplý koláč namažeme džemem a necháme vychladno...

Plněná kuřecí prsa se žampionovou omáčkou

Plněná kuřecí prsa se žampionovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích prsou, 16 plátků sendvičové šunky, 16 plátků tvrdého sýra, troška soli, troška pepře, 300 g žampionů, 50 g taveného sýra, pár kapek citronové šťávy, 1/4 kostky zeleninového bujónu, 1/4 kostky drůbežího bujónu, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce másla, trochu hladké mouky na zahuštění

Maso opláchneme, osušíme, naklepeme na tenký plát, osolíme a opepříme. Na plátky masa uložíme po 2 kolečkách šunky a sýra a zavineme. Na troše oleje maso prudce ze všech stran opražíme, přeložíme do zapékací mísy a polijeme výpekem a vodou nebo vý...

Cikánská vepřová pochoutka

Cikánská vepřová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 350 g leča, 100 ml kečupu, 1-2 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 lžíce chilli omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 hrneček strouhaného sýra

Maso nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, opepříme a na oleji prudce opečeme. Maso udusíme do poloměkka, přidáme lečo, čili omáčku, kečup, protlak, dle chuti sůl a pepř. Všechno udusíme doměkka. Hotové podáváme v bramborové placke posypané sýrem,...

Labužnické palačinky

Labužnické palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na palačinky: 80 g hrubé mouky, 150 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, špetka cukru , 100 ml olivového oleje na smažení, Trojobal: 4 lžíce strouhanky, 2 vejce, 2 lžíce hrubé mouky, Náplň:200 g nastrouhaného plísňového sýra, 120 ml sladké smetany, 8 tenkých plátků šunky, 2 rajčata, troška Vegety, troška mletého pepře, 1 lžička petrželové natě

Z múky, mlieka, vajíčka a soli urobíme cesto a na oleji upečieme štyri palacinky. Na každú dáme plátok šunky a po dve kolieska rajčiny. Syr rozmiešame so smotanou, ochutíme vegetou a čiernym korením a navrstvíme na rajčiny. Posypeme posekanou petr...

Pečený játrový bochník

Pečený játrový bochník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového masa, 300 g telecích jater, 1 cibule, 2 vejce, 1 houska, 3 stroužky česneku, 150 g strouhanky, 1 lžíce petrželové natě, 2 lžíce plnotučné hořčice, 6 plátků uzeného bůčku, cca 4 lžíce olivového oleje, troška mletého pepře, špetka muškátového ořechu, sůl podle potřeby

Pečeň, mäso a mierne namočenú žemľu pomelieme na mlynci. Na olejí orestujeme nadrobno posekanú cibuľu a petržlenovú vňať. Pridáme ju do mäsovej hmoty a ochutíme rozotretým cesnakom, korením, muškatovým orechom, horčicou a soľou. Napokon vmiešame v...

Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse

Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 kuřecích křidýlek, sůl, drcený kmín, 3-4 lžíce kečupu, 1 lžička chilli koření, šťáva z jednoho citrónu, olej

Omytá křidýlka lehounce osolíme, posypeme kmínem, pokapeme olejem a upečeme v rozehřáté troubě na 200°C dokřupava. V míse smícháme kečup, špetku soli, chilli koření a šťávu z citrónu. Horká upečená křidýlka vhodíme do mísy s připravenou směsí a ...

Kakaovo - tvarohový koláč

Kakaovo - tvarohový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

330 g hladké mouky, 40 g kakaa, 200 g Hery, 100 g cukru krupice, 5 vajec, 500 g tvarohu, 500 g bílého jogurtu, 3 sáčky čokoládového pudinkového prášku, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g cukru moučka, 3 lžíce rumu

Uděláme si těsto z 280 g mouky, kakaa, Hery, 80 g krupicového cukru, vanilkového cukru, 1 vejce a přidáme 2-3 lžíce studené vody. 3/4 těsta dáme do dortové formy, těsto stejnoměrně vymačkáme po celém dnu i do krajů. Na náplň utřeme tvaroh s jogu...

Kuře na způsob vepřového

Kuře na způsob vepřového

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 lžička kmínu, sůl dle chuti, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 600 g kyselého zelí, 2 lžíce oleje, 2 brambory

Stehna umyjeme ve studené vodě, osolíme, okmínujeme. Vložíme je do pekáčku, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a asi 1,5 hodiny pečeme při 180°C. Zelí dáme do hrnce na zpěněnou cibuli, přidáme nastrouhané brambory, podlijeme vodou a vaříme doměkka....

 Koláč s dušenými jablky

Koláč s dušenými jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 80 g + 2 lžíce cukru krupice, 150 g + 50 g másla, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 vejce, 1 kg jablek, špetka skořice

Vypracujeme hladké těsto z mouky, 80 g cukru, 1 vanilkového cukru, 150 g másla a vejce. Utvoříme bochánek a dáme ho asi na hodinu odležet do chladu. Jablka oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Dáme je do hrnce, přidáme 50 g másla, 2 lžíce cukru...

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

hovězí jazyk cca 1000 g, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, špetka soli, troška vegety, Na omáčku : 500 ml vývaru, 250 ml zakysané smetany, 2-3 lžíce hladké mouky, 50 g másla, 50 g strouhaného křenu, 50 g strouhaného celeru, 30 g nadrobno posekaných mandli, ocet podle potřeby, špetka soli, troška cukru krystal

Hovädzí jazyk uvaríme v osolenej vode do ktorej pridáme koreniny, cibuľu a bobkové listy. Uvarený jazyk vyberieme, na chvíľu ho namočíme do studenej vody a potom ho olúpeme. Z múky a masla urobíme zápražku, zriedime vývarom, pridáme strúhaný zeler...

Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena

Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 husa, 1/2 jablka, 1 cibule, 1 malé uvařené uzené koleno, 100 g včelího medu, sůl, pepř, kmín, 2 vrchovaté lžíce sádla, 4 stroužky česneku

Z husy odřežeme křídla a opálíme zbytek peří. Omyjeme ji a odstraníme zbytky tuku a krk. Posolíme, popepříme a posypeme zevnitř i zvenčí kmínem. Vložíme do ní pokrájená (oloupaná) jablka a očištěnou a nakrájenou cibulí. Koleno (pokud se nám nevejd...

Kapustové závitky s rajskou omáčkou

Kapustové závitky s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední hlávková kapusta, 100 g rýže, 2 cibule, 2 lžíce oleje, 200 g uzeného masa, 300 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 140 ml rajčatového protlaku, pepř, sůl

Kapustu omyjeme, 8 velkých listů a srdíčko vložíme do misky a spaříme je osolenou vroucí vodou, po chvilce scedíme a necháme okapat. Rýži dáme do vroucí osolené vody, rychle ji přivedeme k varu a poté pomalu vaříme asi 10 minut. Neměla by být úpln...

Rýže s houbami a sušenými rajčátky

Rýže s houbami a sušenými rajčátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek rýže , 250 g hlívy ústřičné, 250 g žampionů, 1 menší cibule, kousek pórku, několik sušených rajčátek, sůl, pepř, olej, kousek parmazánu

Nejdříve si dáme vařit rýži podle návodu. Zatímco se rýže vaří, nakrájíme si nadrobno cibuli, pórek na nudličky a hlívu i žampióny na kostičky. Na olej dáme zpěnit cibuli, přihodíme hlívu a dusíme. Po chvíli přidáme k hlívě pórek a žampióny. Vš...

Fazolové řízky

Fazolové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí (hrachu nebo čočky), 1 houska, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 1 cibule do hmoty, 1 cibule na osmažení a ozdobu, 50 g strouhaného uzeného sýra, 1 lžíce zelené petrželove nati, strouhanky podle potřeby, troška vegety, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 100 ml olivového oleje

Fazuľu (hrach,šošovicu), ktorú sme jeden deň vopred namočili do studenej vody, uvaríme. Scedíme, necháme ochladiť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme posekanú cibuľu, peržlenovú vňať, strúhaný syr, popučený cesnak a vo vode namočenú a dobre v...

Jogurtová prsíčka na cibuli

Jogurtová prsíčka na cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, kelímek bílého jogurtu, sůl, pepř, grilovací koření, 1 lžička dijonské hořčice, 2-3 stroužky česneku, 1 velká cibule

Maso lehce osolíme a opepříme, nenaklepáváme. Jogurt rozmícháme se špetkou soli, grilovacím kořením, lžičkou hořčice a rozmačkaným česnekem. Do vzniklé směsi naložíme připravená prsíčka. Necháme v chladu uležet přes noc. Druhý den přendáme maso ...

Kapr v alobalu

Kapr v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek kapra, 1 dkg másla, špetka soli, špetka pepře

Kapra osolíme, okmínujeme, pokapeme rozpuštěným máslem a zabalíme vzduchotěsně do alobalu. Zabaleného kapra vložíme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme 12-14 min. Chutná překvapivě dobře.

Vejce s křenem

Vejce s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 4 dkg másla, špetka soli, 1 lžíce křenu

Do osolené, octem mírně okyselené vody, rozklepneme vajíčko a vaříme tak dlouho, až ztuhne bílek a žloutek je nahniličku. Vejce vyjmeme, necháme okapat, přendáme na talířek posypeme str. křenem a přelijeme rozpuštěným máslem. Rychlovka, ale dobrá...

Zapečený květák se sýrovou drobenkou

Zapečený květák se sýrovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce vinného octa, 1 konzerva fazolí, 1 hrst nasekané bazalky, 80 g studeného másla, 120 g polohrubé mouky, 50 g nastrouhaného Eidamu, špetka soli, špetka pepře, 500 ml rajčatového pyré

Troubu rozehřejeme na 200°C. Květák rozdělíme na malé růžičky, opereme je ve studené vodě a přesuneme do kastrolu s vroucí vodou okyselenou citronovou šťávou. Vaříme bez pokličky asi 3 minuty, osolíme a vaříme další minutu. Pak slijeme vodu, květá...

Cibulová polévka

Cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžíce sádla, 8 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1/2 kostky masoxu, 2 plátky chleba

Na sádle do růžova osmažíme plátky cibule, přidáme lžičku hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažnou vodou (1l), přidáme koření, vaříme dále 1/4hod. Pak polévku přes síto propasírujeme, znovu povaříme, ochutíme masoxem a podáváme...

Jednoduchá mašinka - ideální k narozeninám

Jednoduchá mašinka - ideální k narozeninám

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čokoládové polevy, 2 balení lentilek, 1 balení želatinových bonbonů (žížal apod.), 3 balení Miňonek

Na každý oplatek (nelépe miňonku) připevníme čokoládovou polevou lentilky jako kolečka, na vrch oplatky poklademe želatinové dobroty. Záleží jen na Vás, fantazii se meze nekladou.

Marinovaný zajíc  na smetaně

Marinovaný zajíc na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

zadní část zajíce (stehna a hřbet) , 2 lžíce sádla, 2 cibule, 500 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce polotučné hořčice, sůl podle potřeby, troška cukru krystal, Mořidlo: 300 g kořenové zeleniny, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, cca 3 lžíce octa, 1 cibule, 6 kuliček jalovce, cca 1500 ml vody, 1 lžička soli, 2 plátky uzené slaniny

Očisteného a umytého zajaca rozdelíme tak, aby zadné stehná a chrbát zostali v jednom kuse. Prešpikujeme ich slaninkou. Vložíme ho do zapekacej misy a zalejeme uvareným a vychladnutým moridlom. Necháme na chladnom mieste 2-3 dni. MORIDLO:Do vri...

stránka: