Ryba se zeleninou na středomořský způsob
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Omyjeme a oloupeme mrkev a brambory a nakrájíme je na drobné hranolky. Omyjeme cukety a nakrájíme je na 1 cm silné plátky. Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na jemné proužky. Zeleninu spolu s 2 plátky citronu, vývarem, rajčaty a šafránem uvedeme v hrnci do varu a poté necháme 10 minut vařit na středním plameni. Rybu osušíme kuchyňským papírem, maso nakrájíme na velké kostky a pokapeme citronovou šťávou. Spolu s olivovým olejem ji přimícháme do hrnce a na mírném plameni vaříme 3-4 minuty. Pepříme česnekovým pepřem, osolíme, posypeme petrželkou a sýrem a můžeme podávat.
Tip k receptu
Jídlo připravíme ještě rychleji, použijeme-li mraženou zeleninovou směs, kterou necháme nejprve trochu roztát, poté ji nakrájíme na kousky a vše vaříme v hrnci 7-10 minut.
Alirtecka02. 12. 2010