Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 171

Jednoduchá mašinka - ideální k narozeninám

Jednoduchá mašinka - ideální k narozeninám

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čokoládové polevy, 2 balení lentilek, 1 balení želatinových bonbonů (žížal apod.), 3 balení Miňonek

Na každý oplatek (nelépe miňonku) připevníme čokoládovou polevou lentilky jako kolečka, na vrch oplatky poklademe želatinové dobroty. Záleží jen na Vás, fantazii se meze nekladou.

Marinovaný zajíc  na smetaně

Marinovaný zajíc na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

zadní část zajíce (stehna a hřbet) , 2 lžíce sádla, 2 cibule, 500 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce polotučné hořčice, sůl podle potřeby, troška cukru krystal, Mořidlo: 300 g kořenové zeleniny, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, cca 3 lžíce octa, 1 cibule, 6 kuliček jalovce, cca 1500 ml vody, 1 lžička soli, 2 plátky uzené slaniny

Očisteného a umytého zajaca rozdelíme tak, aby zadné stehná a chrbát zostali v jednom kuse. Prešpikujeme ich slaninkou. Vložíme ho do zapekacej misy a zalejeme uvareným a vychladnutým moridlom. Necháme na chladnom mieste 2-3 dni. MORIDLO:Do vri...

Krupicový knedlík s uzeným masem

Krupicový knedlík s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 2 slepičí vejce, 1 šálek krupice, 1 žloutek, 200 g uzeného masa, špetka soli, 1 lžíce petržele

Tuk utřeme s vejci a žloutkem, vmícháme krupici, usekané maso, sůl a sekanou petrželku. Z dobře promíchaného těsta tvoříme na prkénku posypaného strouhankou knedlíčky ve velikosti švestkových a vhazujeme je do vařící vody. Vaříme 20 min mírným var...

Psí žrádlo

Psí žrádlo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecího masa, 3 cibule, 100-200 ml mléka, 1 balení Nivy

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, orestujeme s cibulí kterou nešetříme, mlékem a rozdrobíme Nivu, ta to po rozpuštění zahustí. Nesolíme. Jako přílohu podáváme těstoviny.

Buráčková polévka

Buráčková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka masoxu, 3 brambory, 1 sklenka červené řepy, 1 balení smetany ke šlehání nebo Ramy Cremafine, 1 vejce

Do vývaru dáme vařit brambory, přidáme červenou řepu (bez láku) a po změknutí zajíškujeme (máslovou jíškou), necháme chvilku pobublávat, nalijeme smetanu na vaření a ke konci nalijeme rozšlehané vejce.

Latté pěna

Latté pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce 12% smetany, 4 lžíce plnotučného mléka, 1 lžička vanilkového cukru

Mléko a smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a necháme dobře vychladit. Potom nádobu se směsí přemístíme asi na tři minuty do mrazáku. Směs přelijeme do šejkru a důkladně protřepeme. Měla by nám vzniknout hustá pěna, kterou poklademe na hladinu uv...

Zavařený hruškový čaj

Zavařený hruškový čaj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hrušek, 150 g čerstvého zázvoru, 170 g cukru krupice, 150 g včelího medu

Hrušky oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Hrušky a zázvor nasypeme do hlubokého plechu, přidáme cukr a tekutý med a dobře promícháme. Pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté směs...

Dýňové omelety s ovocem

Dýňové omelety s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g dýně, 80 ml sladké smetany, 3 vejce, 150 g polohrubé mouky, 2 lžičky vanilkového cukru, 1 lžička skořice, olej na smažení, ovocný džem, ovoce na ozdobu, špetka soli

Oloupanou dýni najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Vejce rozmícháme se smetanou, přidáme k dýni, přisypeme mouku, sůl a nakonec přidáme skořici a vanilkový cukr. Vše vymícháme v těsto. Na rozehřátém oleji smažíme omelety. Mažeme je džemem, pře...

Rychlé špagety

Rychlé špagety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení špaget, 250 g mletého masa, 1 lžička olivového oleje, 1 šálek kečupu

Uvaříme špagety dle návodu. Rozpálíme si pánev s velmi malým množstvím oleje (lepší je olivový). Na pánev dáme mleté maso, osolíme, opepříme, zlehka maso opečeme, aby chytlo takovou hnědošedou barvu a přidáme kečup. Chvíli dusíme a mícháme, aby se...

Pravé liptovské halušky

Pravé liptovské halušky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1 kg brambor, cca 300 g hladké mouky, 300 g Brynzy, 150 g dobře vyuzené slaniny, lžíce posekané pažitky, sůl podle potřeby

Zemiaky očistíme, umyjeme, postrúhame a posolíme. Primiešame toľko hladkej múky, aby sme dostali polotuhé cesto. (Má sa oddeľovať od misky). Lopárik namočíme do vody, dáme naň časť cesta a nožom hádžeme do vriacej posolenej vody halušky. Uvarené h...

Ostroretka na zelenině a ovoci

Ostroretka na zelenině a ovoci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sladkovodní ryby - ostroretky, 2 papriky (kapie), 2 rajčata, 2 cibule s natí, 1 pomeranč, 1 jablko, 20 dkg hroznového vína, 2 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml vody, špetka soli, špetka koření na ryby

Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme všechnu zeleninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Za občasného míchání prudce osmahneme, přidáme nakrájené ovoce a 5 minut dusíme pod pokličkou. Ostroretku zbavíme páteře a kůže a nakrájíme na pásky. Poka...

Linecká srdíčka - vhodné pro děti

Linecká srdíčka - vhodné pro děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 70 g ovocného cukru (fruktózy), 140 g másla, 2 vrchovaté lžíce karobu (nebo kakaa), 1 šálek nugety (na slepení), 1 balení bílé polevy (na ozdobu), 1 balení lentilek (na ozdobu)

Z uvedených surovin (kromě nugety, bílé polevy a lentilek) vypracujeme těsto, které necháme v ledničce alespoň hodinu odpočinout. Z těsta vyválíme plát, z kterého vykrajujeme srdíčka. Na plechu vyloženém pečícím papírem pečeme srdíčka asi 6 minut ...

Divoká kačena na tyrolský způsob

Divoká kačena na tyrolský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1500 g kachny divoké, 50 g másla, 100 g sádla z kachny, cca 1200 g jablek, 600 g kořenové zeleniny, 50 g rybízového džemu, 1 lžíce cukru, 30 g hladké mouky, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 2 bobkové listy, 2 menší cibule, 300 ml červeného vína, sůl podle potřeby, špetka rozmarýnu

Očistenú kačicu vypitveme, jemné chĺpky opálime, umyjeme ju, osolíme z vonku aj znútra, naplníme očistenými, umytými jabĺčkami. Na másle opražíme očistenú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska, pridáme koreniny, zalejeme vriacou vodou, vložíme ...

Vepřové plátky zapečené s bramborami, smetanou a sýrem

Vepřové plátky zapečené s bramborami, smetanou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 větších brambor, 4 plátky vepřového masa, 3 lžičky soli, 2 lžičky pepře, 1 plátek tvrdého sýra (asi 1cm široký), 1 balení Ramy Cremefine "na vaření" , 1 lžíce olivového oleje

Brambory omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Pekáček si vymažeme olivovým (či jiným) olejem a dáme do něj první vstvu brambor. Osolíme, opepříme. Tak to děláme, dokud nemáme 3/4 pekáčku plné. Maso si naklepeme, z jedné strany posolíme, z druhé ...

Sýrový chléb

Sýrový chléb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké pšeničné mouky, 7 g sušeného droždí, 0,5 lžičky cukru, 250 ml vlažné vody, 5 lžic olivového oleje, 2 lžičky soli, špetka pepře, 330 g ementálu, 1 žloutek a 1 lžíce vody na potření těsta

Z mouky, droždí, cukru, vody, soli, pepře a olivového oleje vytvoříme vláčné těsto, které alespoň 5 minut důkladně prohněteme. Z těsta vytvoříme bochánek, který necháme na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Trvá to asi hodi...

Comba

Comba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, 5 cl ananasového džusu, 2 cl Grenadiny, 1 cl kokosového likéru, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, likér, grenadínu a džus. Promícháme a podáváme.

Rosa

Rosa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl vermutu dry, 3 cl whisky, 2 kapky Fernetu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vermut, whisky a pár kapek fernetu. Promícháme a podáváme.

Ribín

Ribín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl slivovice, 3 cl jablečného džusu, 3 cl rybízového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme slivovici, jablečný džus a rybízový džus. Promícháme a podáváme.

Ryan's Rush

Ryan's Rush

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl kahlui, 1 cl Bailey´s, 1 cl bílého rumu

Do sklenky nalijeme kahluu, bailes a rum. Lijeme opatrně, aby vznikl efekt jako u semaforu.

Kuřecí maso v sýrovém těstíčku

Kuřecí maso v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 šálek oleje (na smažení), 1 lžička mleté sladké papriky, 300 ml bílého vína (přibližně, podle chuti), 1 vejce, 1 balení strouhaného sýra, 6 lžic hladké mouky

Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na nudličky o rozměrech asi 2 cm na 5 cm a osolíme. Vejce rozšleháme s vínem. Sýr nastrouháme a spolu s moukou jej vmícháme do vinného vejce. Těstíčko ochutíme solí a paprikou. Všec...

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Potahová hmota na dorty (marcipánová)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 150 g sušeného mléka, 25 g tuku (např. Omega), 1 bílek, 1 lžíce medu, 1 lžička mandlové esence, potravinářská barviva dle vlastního vkusu

Všechny ingredience na vále smícháme a propracujeme, průběžně myjeme ruce. Přidáme mandlové aroma. Potom rozdělíme hmotu na díly a obarvíme a to tak, že do těsta si uděláme prohlubeň, nasypeme barvu (množství podle intenzity odstínu, zhruba 1/2 lž...

Sádlová očka

Sádlová očka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 100 g sádla, 100 g ovocné marmelády, hrst mandlí

Na vále zpracujeme prosátou mouku, cukr a sádlo na vláčné a tuhé těsto. Z těsta vytváříme stejně velké kuličky a uprostřed každé z nich vytvoříme pomocí konce vařečky dolíček, do kterého dáme trochu pikantní marmelády. Cukroví poklademe na plech v...

Jablečňáky

Jablečňáky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších jablek, 1 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, 1 lžíce puding. prášku - vanilkový, troška skořice, olej na smažení

Jablka oloupeme a nastrouháme (nahrubo) do mísy. Přidáme všechny další ingredience a vše zamícháme tak, aby vzniklo těsto polořídké - asi jako na palačinky. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce vytváříme na pánvi z těsta placičky velikosti dlaně...

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml vlažného kravského mléka, 2 lžičky soli, 36 g droždí (kvasnic), 126 g cukru krystal, 116 g rozpuštěného másla, 1 kg polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z jednoho citronu

Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na řídké těsto a necháme na teplém místě vykynout. Do zbytku prosáté mou...

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g bulvového celeru, 20 g kořenové petržele, 50 g mrkve, 20 g hovězího maso , 4 lžičky bílého jogurtu

Mrkev, petržel i celer dobře oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Maso odblaníme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Vše vložíme do hrnce a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Poté rozmixujeme s bílým jogurtem. Podáváme s čímkoli.

stránka: