Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 173

Icefern

Icefern

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Fernetu, 3 cl vaječného likéru, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme fernet a likér. Promícháme a podáváme.

Kotlety s cibulovo - pivní omáčkou a pečenými bramborami

Kotlety s cibulovo - pivní omáčkou a pečenými bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg malých brambor, 60 ml oleje, 1 citrón, 4 plátky vepřové kotlety, sůl, pepř, 3 lžíce studeného másla, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce červeného balzamikového octa, 200 ml černého piva

Troubu rozehřejeme na 200°C. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vsypeme je do pekáče, osolíme, promícháme s třetinou oleje a pečeme asi 35 minut. Hotové brambory zakápneme citronovou šťávou a promícháme. Kotlety lehce naklepeme kl...

Zapečené těstoviny s rajčaty a brokolicí

Zapečené těstoviny s rajčaty a brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (např. mušle), 2 lžíce oleje, 1 cibule, 300 g brokolice, 200 g rajčat, 2 kelímky bílého jogurtu, 2 vejce, 100 g mozzarelly, 2 lžíce nasekané bazalky, 1/2 lžíce másla, sůl, pepř

Troubu rozehřejeme na teplotu 190°C. Těstoviny uvaříme dle návodu. Na pánvi osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky. Měla by lehce zhnědnout. K cibulce přidáme na malé růžičky nakrájenou brokolici a restujeme dalších pět minut. Přidáme na kousky ...

Pařížský pudink

Pařížský pudink

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 125 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 100 g špenátu, 50 g mrkve, 2 vejce, kousek másla na vymazaní formiček, troška krupice na vymazaní formiček, špetka soli

Máslo a hrubú múku dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame, kým sa maslo nerozpustí. Zalejeme vlažným mliekom a za stáleho miešania varíme, kým navznikné hustá kaša. Potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Z bielkov si spravíme tuhý sneh. ...

Černý Baron

Černý Baron

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl slivovice, lžička cukru, 2 cl citronové šťávy, sklenka Coca Coly, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nasypeme cukr a nalijeme slivovici, šťávu a dolijeme colou. Promícháme a podáváme.

Bekáto

Bekáto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, 2 cl Campari, 15 cl bílého vína, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalejeme becherovku, campari a nakonec bílé víno. Můžeme zdobit plátkem pomeranče.

American Pie

American Pie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 a 3/4 hrnku hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 175 g studeného másla, 8 lžíc studené vody, 6 jablek (přibližně 1kg), 1/2 hrnku třtinového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky citronové kůry, špetka nastrouhaného muškatového oříšku, mléko na potření , trošku cukru na posypání

Do připravené mísy nasypeme 2 a 1/2 hrnku hladké mouky, lžíci cukru a lžičku soli, promícháme pomocí mixéru. Přidáme na kostky nakrájené máslo a několikrát krátce zapneme mixér, až se směs začne podobat hrubé drobence. Přilijeme asi 8 lžic studené...

Mňamka pro děti

Mňamka pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení smetanového krému (Pribináček), 8 piškotů, 2 nektarinky nebo jiné ovoce, šlehačka ve spreji, cukrářské zdobení

Na dno skleničky dáme smetanový krém, přidáme piškoty, ovoce nakrájené na kousky, šlehačku a dozdobíme cukrářským zdobením.

Podzimní pekáček s vepřovým masem

Podzimní pekáček s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1/4 střední dýně hokkaidó, 1 větší mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 4 vepřové kotlety, 2-3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, pár snítek čerstvého tymiánu , pár snítek rozmarýnu, 4 tenké plátky anglické slaniny

Brambory, dýni a všechnu zeleninu oloupáme a nakrájíme na menší špalíky. Vše v míse smícháme, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme trochu tymiánu a rozmarýnu. Zeleninovou směs dáme do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Maso na...

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Chřestový salát s pečeným kuřetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu čerstvého nebo z konzervy, 200 g pečeného kuřecího masa, 1 lžíce bylinkového octa, 1/2 lžíce cukru krystal, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 2 rajčata, 2 kolečka ananasu z konzervy, sůl podle potřeby

Čerstvú špargľu olúpeme a varíme asi 20 minút v posolenej vode. Opláchneme studenou vodou, aby ďalej nemäkla. Pokrájame na kúsky dlhé 5 cm. Špargle z konzervy už nevaríme, len ich pokrájame a ocedíme. Ocot, cukor, majonézu a posekané mäso z pečené...

Hovězí na zázvoru

Hovězí na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 2 menší cibule, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce mletého zázvoru, špetka soli

Plátky naklepeme z obou stran, posolíme a hustě posypeme zázvorem. Okraje jemně nařízneme, aby se nezkroutily. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatohněda. Přidáme okořeněné plátky masa a osmahneme z obou stra...

Dezert Himaláje s tvarohem

Dezert Himaláje s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky mléka, 1/2 hrnku oleje, 4 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 lžička citronové kůry, 2 balení jemného tvarohu, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 hrnek cukru moučka

Připravíme si mísu. Do mísy dáme 1 prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 celá vejce, 2 lžíce kakaa a citronovou kůru a vyšleháme do hutné hmoty. Připravíme si druhou mísu a zbylé surovin...

Šunkové řízky s celerovými plátky

Šunkové řízky s celerovými plátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky (4 plátky), 200 ml mléka, 4 tenké plátky uvařeného celeru, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky mleté červené papriky, 100 g sádla, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Šunku rozrežeme na 4 plátky. Dáme na 1 hodinu do mlieka, aby zjemnela. Potom ju vyberieme, položíme na ňu tenký plátok zeleru a zarovnáme na rovnakú veľkosť so šunkou. 3 polievkové lyžice mlieka, v ktorom sme namáčali šunku zmiešame s múkou, vajca...

Švábský salát

Švábský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nalámaných špaget, 200 g uzeného sýra, 2 debrecínské párky, 5 lžic rajčatového protlaku, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce octa, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, pár listu bazalky, 150 g rajčat

Vo väčšom hrnci, vo veľkom množstve posolenej vody uvaríme domäkka cestovinu, ocedíme, prelejeme studenou vodou a polejeme olejom, aby sa nelepily. Syr a olúpané párky nakrájame na rezance, rajčiaky na plátky, všetko vložíme do misy, zalejeme nále...

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanovou zálivkou

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a smetanovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Gnocchi, 250 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, kousek másla na vymazání formy, 200 g špenátu, 1 balení smetany ke šlehání, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 50 g parmazánu/parmezánu, troška bazalky, špetka soli

Rozehřejte gril v troubě. Na pánvi prudce osmažte kuřecí maso na kousky, nesolte. Noky uvařte podle návodu, uvařené je rozložte do máslem vymazané zapékací mísy. Ve vodě z noků spařte špenát. Po minutě ho sceďte a poklaďte jím noky. Opečené maso ...

Zapečené ředkve s nádivkou

Zapečené ředkve s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 200 ml mléka, 4 střední černé nebo bílé ředkve, 1 svazek jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 200 g uzeného masa, 1-2 lžíce nasekané petržele, 2 vejce, špetka pepře, špetka soli

Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Ředkve omyjeme, očistíme a v rendlíku s osolenou vodou rychle přivedeme k varu, stlumíme a vaříme asi 15 minut. Scedíme a zchladíme studenou vodou. Příčně rozpůlíme a vydlabeme. Okraj...

Salát ze špenátových listů

Salát ze špenátových listů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špenátových listů, 100 g ledového salátu, 1 vetší nebo 2 menší mrkve, 1 avokádo, 1-2 okurky, 10 cherry rajčat, 100 g černých oliv, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce limetové šťávy, sůl, pepř

Omyjeme salát, špenát, rajčata, okurku a mrkve. Do velké mísy natrháme listy špenátu a ledového salátu. Nekrájíme je nožem, všechny vitamíny by se znehodnotily. Nastrouháme oloupanou mrkev a salát posypeme na kostičky nakrájenou okurkou a půlkami ...

Plněný arabský chléb

Plněný arabský chléb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nakrájené šunky, 4 rajčata, 150 g Mozzarelly, troška bazalky, 2 stroužky česneku, lžíce olivového oleje, špetka soli, troška pepře, 4 placky arabského chleba

Šunku nakrájíme na tenké proužky, mozzarellu a rajčata na kostky. Ze stonků bazalky otrháme lístky a nasekáme je. Vše promícháme a osolíme. Okořeníme, přidáme olej a prolisovaný česnek. Na každý kus arabského chleba dáme na půlku náplň, přeložíme ...

Makové řezy

Makové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 60 g + 3 lžíce cukru moučka, 125 g Hery, 2 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 100 g máku, 600 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 80 g kandovaného ovoce, hrst piškotových drobečků, 1/2 sklenky meruňkového džemu, 2 lžíce rumu

Vypracujeme těsto z mouky, 60 g cukru, Hery, 1 vejce, prášku do pečiva a špetky soli. Těsto dáme na chvíli odpočinout do chladu. Mák si umeleme, přelijeme ho 100 ml vařícího mléka, promícháme a odložíme stranou. Z 500 ml mléka, pudinkového práš...

Bramborák plněný liškovou směsí

Bramborák plněný liškovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší brambory, 1-2 vejce, 100 ml piva, asi 4 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, majoránka, špetka drceného kmínu, talířek lišek , 1 červená paprika , 2 zralá rajčata, 1 malá cibule, 2 lžíce Worcesterové omáčky, 2 lžíce sojové omáčky, špetka pepře, olej

Oloupané brambory nastrouháme, přidáme pivo, vejce, mouku, 2 stroužky rozmačkaného česneku, majoránku, kmín a sůl a vymícháme těsto na bramborák. Postupně upečeme na oleji 4 velké bramboráky. Na lžíci oleje zpěníme cibuli, přidáme očištěné lišky,...

Francouzská celerovo - houbová polévka

Francouzská celerovo - houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček Francouzské polévky, 1 malý celer, 1 lžíce nasekané petržele, 1 lžíce Ramy, hrst sušených hub, 1 lžíce zakysané smetany

Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpustíme margarín, přidáme celer a opékáme ho při střední teplotě 6 – 8 minut. Houby nakrájíme na větší kousky a přidáme do hrnce. Směs posypeme petrželí a zalijeme litrem vody. Vše přivedeme...

Turecké telecí kotlety

Turecké telecí kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet, 50 g sádla, 100 g hlávkové kapusty, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g kedluben, 150 g rajčat, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, sůl podle potřeby, 1 žloutek

Teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme, posolíme a na rozpalenej masti sprudka z oboch strán opečieme. Vyberieme ich z masti a do nej dáme udusiť všetku zeleninu, ktorú sme pokrájali na tenké rezance, okrem rajčiakov. Napolo udusenú zeleninu pok...

Šťouchané brambory s houbami a cibulkou

Šťouchané brambory s houbami a cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

asi 800 g brambor, talířek hub, 1 velká cibule, 2 lžíce sádla, drcený kmín, sůl, troška nasekané petrželky

Oloupané brambory pokrájíme na kousky, osolíme, okmínujeme a dáme vařit doměkka. Houby nakrájíme na plátky a cibuli nadrobno. Zatímco se brambory vaří, do pánve dáme rozehřát lžíci sádla a cibuli orestujeme dozlatova. Hotovou zlatavou cibuli si ...

Zaprávané kuře

Zaprávané kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře cca1200g, 50 g másla, 100 g kořenové zeleniny, 200 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl podle potřeby

Očistené a vypitvané kurča pokrájame na porcie a dáme variť do mierne osolenej vody. Neskôr pridáme očistenú, na kocky pokrájanú a na masle podusenú koreňovú zeleninu a všetko varíme do mäkka. Keď je všetko mäkke, v smotane rozhabarkujeme múku, pr...

Likérové kuličky

Likérové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mletých dětských piškotů , 2-3 lžíce mletých mandlí, 2 lžíce cukru moučka, trochu meruňkového džemu, trochu kokosové moučky, 1 balení bílé čokolády, hrst sekaných pistácií, dle chuti ovocný likér

Piškoty dáme do mísy, polijeme je likérem a necháme odstát. Přidáme mandle, džem, cukr a zahustíme kokosem. Masu odložíme na 30 minut do lednice, pak z ní formujeme kuličky, které polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme pistáciemi.

stránka: