Fašírka s uzeným sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Umyté mäso zomelieme, premiešame s vajcami, žemľami namočenými v troške mlieka, pokrájanou cibuľou, cesnakom, soľou a koreninami. Žampiňóny pokrájame a orestujeme na malom množstve oleja a vložime do mäsovej hmoty. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať a podľa potreby zahustíme strúhankou. Premiešame a masu vložíme do formy, ktorú sme vystlali údenou slaninkou. Fašírku dáme upiecť do vyhriatej rúry asi na 45 minút. Pred dopečením obložíme plátkami údeného syra alebo oštiepkom a dáme do rúry zapiecť, až kým sa syr nezačne roztápať.
Tip k receptu
Nakoniec ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou a pokrájanými rajčinami. Podávame teple so zemiakovou kašou, alebo studené s chlebom a kyslou uhorkou.
Jozef18. 11. 2010
Ingredience
- 2 housky
- 3 vejce
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 250 g hovězího masa
- 300 g vepřové plece
- 150 g čerstvých žampionů
- trocha strouhanky na zahuštení
- 2 lžíce petrželové natě
- sůl podle potřeby
- 6 plátku uzeného sýra nebo oštěpku
- 6 plátků dobře vyuzené slaniny
- troška mléka na namočení housek
- 3 stroužky česneku
- troška mletého pepře
- troška sušené bazalky
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 17. 01. 2017, 20:18

Svetlana 22. 07. 2017, 20:22

katka16031 10. 10. 2017, 18:28

palino 19. 12. 2017, 22:54

dušanka 18. 01. 2018, 18:53

majka 27. 03. 2019, 10:44
Angel 666 16. 02. 2011, 20:25