Fašírka s uzeným sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2070
kalorií
1.0g
cukrů
20.0g
tuků
33.0g
bílkovin
Příprava
Umyté mäso zomelieme, premiešame s vajcami, žemľami namočenými v troške mlieka, pokrájanou cibuľou, cesnakom, soľou a koreninami. Žampiňóny pokrájame a orestujeme na malom množstve oleja a vložime do mäsovej hmoty. Nakoniec pridáme petržlenovú vňať a podľa potreby zahustíme strúhankou. Premiešame a masu vložíme do formy, ktorú sme vystlali údenou slaninkou. Fašírku dáme upiecť do vyhriatej rúry asi na 45 minút. Pred dopečením obložíme plátkami údeného syra alebo oštiepkom a dáme do rúry zapiecť, až kým sa syr nezačne roztápať.
Tip k receptu
Nakoniec ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou a pokrájanými rajčinami. Podávame teple so zemiakovou kašou, alebo studené s chlebom a kyslou uhorkou.
Jozef18. 11. 2010
Ingredience
- 2 housky
- 3 vejce
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 250 g hovězího masa
- 300 g vepřové plece
- 150 g čerstvých žampionů
- trocha strouhanky na zahuštení
- 2 lžíce petrželové natě
- sůl podle potřeby
- 6 plátku uzeného sýra nebo oštěpku
- 6 plátků dobře vyuzené slaniny
- troška mléka na namočení housek
- 3 stroužky česneku
- troška mletého pepře
- troška sušené bazalky
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.