Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 165

Gnocchi s kuřecím masem na kari

Gnocchi s kuřecím masem na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 1 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce kari koření, 1 lžíce sojové omáčky, 1 balení smetany ke šlehání, 1 lžíce petrželové nati, 500 g Gnocchi

Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. Kuřecí prsa si nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi s olivovým olejem osmažíme cibulku dokud nezesklovatí, přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud se nám nezatáhne bílkovin...

Ovesné kuličky

Ovesné kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 100-120 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 150 g ovesných vloček, 3 lžíce kakaa, 1 hrnek kokosové moučky, nebo ořechů na obalení

Všechny uvedené suroviny, kromě kokosové moučky, nebo ořechů, smícháme na vále a dobře vypracujeme. Tvoříme malé kuličky, které následně obalujeme v kokosové moučce, nebo oříšcích. Necháme ztuhnout.

Kokosové hříbečky

Kokosové hříbečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 120 g cukru moučka, 120 g Hery, 120 g kokosové moučky, 1 vejce, 1 balení vanilkového cukru, 0,5 lžičky citronové kůry

Ze všech surovin zpracujeme na vále hladké těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Těsto rozválíme a vykrajujeme hříbečky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.

Treska na orientální způsob

Treska na orientální způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g tresky, 50 ml olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, cca 3 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 3 lžíce másla, 2 rajčata, 2 zelené papriky , 2 stroužky česneku, 2 lžičky kari koření, 1-2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička cukru, sůl podle potřeby, 1 lžíce petrželové nati

Filé z tresky nakrájame na porcie, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a z oboch strán opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou a pomaly dusíme do mäkka. OMÁČKA: Z polovice masla a múky si pripravíme svetlú zápražku, rozriedime vodou a dobre premiešame...

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rohlíků, 450 g uzeného masa, 6 vajec, 2 jarní cibulky, mléko dle potřeby, špetka pepře

Rohlíky (nejlépe den staré) nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme nakostičky nakrájené uzené maso, nakrájené jarní cibulky, žloutky a popeříme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do hmoty. Lžící nabíráme hmotu a plníme jí papírové...

Barmské brambory

Barmské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 4 větší mrkve, 3 stroužky česneku, 1 balení smetany ke šlehání, kousek másla

Do připraveného hrnce si napustíme vodu a osolíme ji. Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce s vodou a solí vařit přibližně na 30-40 minut. Brambory můžeme klidně i rozvařit. Mrkev oloupeme, nastrouháme najemno a dáme vařit ...

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 banány, 2 vejce, 100 g jetelového medu, 100 g másla, 60 g rozinek, 1 lžička skořice, 1 lžička citronové kůry, 1/4 lžičky muškátového květu, 300 g hladké mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, troška Hery a hrubé mouky (na vymazání formy), 150 ml smetany ke šlehání, 1 balení vanilkového cukru

Banány oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Vejce utřeme s medem a rozpuštěným máslem. Potom přidáme rozinky, skořici, citronovou kůru a muškátový květ. Nakonec zapracujeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Hotové těsto dáme do formy na srnčí hřbe...

Krocan s mandlovou náplní

Krocan s mandlovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menši krocan cca 3-3.5 kg, 100 g másla, 100 g uzené slaniny, sůl podle potřeby, Náplň: 3-4 housky, 50 ml bílého vína, 50 g másla, 100 ml zakysané smetany, 3 vejce, trošku citronové kůry, trošku strouhaného muškátového ořechu, 50 g oloupaných mandli, trošku jemné strouhanky

Očisteného a vypitvaného moriaka umyjeme, odrežeme krk, posolíme zvonku i znútra a necháme odležať niekoľko hodín. Brušnú dutinu a hrvoľ naplníme pripravenou plnkou, otvor zašijeme. Celého moriaka potrieme maslom, zvyšok dáme na pekáč, naň položím...

Sádlové koláčky

Sádlové koláčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g sádla, 70 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 20 g kakaa, hrst lískových ořechů

V míse smícháme všechny ingredience a vypracujeme tuhé těsto. Těsto se musí hníst dlouho, než se jakoby začne lesknout. Poté necháme chvíli odpočinout. Nakonec odkrajujeme kousky těsta a vytvarujeme z nich malé kuličky, které promáčkneme mandlí, n...

Vepřové v kapustě

Vepřové v kapustě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g libového vepřového masa , 1 střední kapusta, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, drcený kmín, olej

Maso nakrájíme na menší kousky. Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran orestujeme. Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme kmín, na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek nesekaný nadrobno. Vše spolu opečeme, zalijeme horkou vodou a p...

Medové slunečnicové kytičky

Medové slunečnicové kytičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 2 lžičky skořice, 0,5 lžičky mletého zázvoru, 150 g Hery, 1 slepičí vejce, 100 g másla, 100 g + 1 lžíce medu, 200 g slunečnicového semínka, špetka soli

Smícháme mouku se solí, cukrem, skořicí, zázvorem, citronovou kůrou, přidáme tuk, vejce a lžíci medu a zpracujeme hladké těsto. Odpočinuté těsto rozválíme na stéblo a vykrajujeme tvary kytiček. Připravíme si náplň: Máslo a 100 g medu necháme přejí...

Brambory s mrkví

Brambory s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor (malých), 500 g mrkve, špetka soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 cibule (středně velká), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l polotučného mléka, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu, 200 g anglické slaniny (bez kůže), 2 lžíce kaparů (nakládaných), 1 lžíce čerstvé nasekané šalvěje

Brambory a mrkev omyjeme, oloupeme a v celku vaříme v osolené vodě s kmínem asi 25 minut. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. V hrnci rozpálíme máslo a na středním plameni na něm podusíme cibuli. Poprášíme moukou a hrnec sej...

Sýrové pusinky

Sýrové pusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Eidamu, 5 vajec, 1 lžička sojové omáčky, 3 lžíce oleje na osmažení, strouhanka na obalení

Z bílků ušleháme hustý sníh, zlehka vmícháme strouhaný sýr, sojovou omáčku a žloutky. Směs musí být hustá. Vytvarujeme kuličky a obalujeme ve strouhance a smažíme.

Sýrové sušenky

Sýrové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g strouhaného Čedaru, 100 g strouhaného parmazánu, 50 g změklého másla, 1 lžička drceného kmínu, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 1 hrst burizónů, špetka cayenského pepře

Burisony rozdrtíme válečkem, přidáme strouhané sýry, změklé máslo, kmín, pepř a sůl ( podle chuti- pozor sýry jsou již slané). Vše dobře promícháme a podle potřeby dosypeme mouku (nemusí být všechna) a opět dobře promícháme. Ze vzniklé hmoty tvaru...

Babiččiny marokánky

Babiččiny marokánky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml šlehačky, 12 dkg cukru moučka, 16 dkg kandovaného ovoce, 16 dkg sekaných loupaných mandlí, 1 balení vanilkového cukru, 3 dkg hladké mouky

Do kastrůlku vlijeme šlehačku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a mouku a půl minuty za stálého míchání povaříme. Necháme trochu vychladnout a vmícháme kandované ovoce a mandle. Na vymaštěný a vysypaný plech či na pečicí papír děláme lžičko...

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky lososa, 30 ml olivového oleje, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 plátky citrónu a šťávu z půlky citrónu, 2 cibule, 2 hrnečky bramborové kaše, 2 lžíce másla, 2 hrsti špenátových listů, špetka česneku - sušená kořenící směs, 2 lžíce Dijonské hořčice

Kousky lososa zakapeme šťávou z citrónu a osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji dozlatova. Špenátové listy posekáme nadrobno, osolíme, velmi lehce opepříme a přidáme sušený česnek, poté špenát. Podusíme na trošce o...

Recept na vepřové koleno

Recept na vepřové koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové vykostěné koleno, 2 lžíce francouzské nebo pikantní hořčice, 2 dcl světlého piva, 4 stroužky česneku, špetka soli, 1 cibule, sádlo nebo olej na upečení

Z hořčice, piva, oloupaného a utřeného česneku a soli, uděláme kaši. Koleno posolíme, potřeme směsí a necháme den v chladu uležet. Druhý den srolujeme koleno, převážeme a upečeme na oloupané a na kostky nakrájené cibuli a oleji nebo sádle, pečeme ...

Hermelín s pivní cibulkou

Hermelín s pivní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 cibule, 10 ml olivového oleje, 2 lžičky brusinkového kompotu nebo omáčky, 1 plátek chleba, 15 ml světlého piva, vhodný je 11 strupňový Kozel, 1 lžička strouhanky, 1 lžička petrželové natě, 2 trsy polníčku

Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji do lehce zlatavé barvy. Pak podlijeme pivem a vydusíme do sucha (můžeme také přidat lžičku cukru, aby cibule lépe zkaramelizovala). Krajíc chleba si překrojíme napůl a opečeme nasucho v toustov...

Kuřecí šašlik

Kuřecí šašlik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsíček, 250 g krůtích jater, 75 g anglické slaniny (bez kůže), 3 cibule, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce mleté papriky, 100 ml červeného vína, 100 ml vývaru, 400 g rajčat (krájených na kousky), 1 lžička octa, špetka cukru krupice, 1/2 lžičky celerové soli, 1/2 lžičky česnekového prášku, 2 papriky (červené), 2 lžíce másla, 2 hrnky jasmínové rýže, 4 šálky kuřecího vývaru

Maso a játra očistíme, spolu se slaninou nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, rozčtvrtíme a rozdělíme na jednotlivé dílky. Menší kousky necháme ležet stranou. Na špíz střídavě napichujeme velké kousky cibule, játra, maso a slaninu. Osolíme, opepř...

Falešná  hrášková polévka

Falešná hrášková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 1 l vody, 1 zeleninový bujón, sůl dle chuti, Vegeta dle chuti, 2 hrsti hrášku

Cuketu oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s bujónem dáme vařit. Když je cuketa měkká, rozmixujeme ji, přidáme hrášek a ještě chvíli povaříme. Můžeme zahustit jíškou, ale nemusíme. Ochutíme vegetou a solí.

Bochník s ořechy a olejem

Bochník s ořechy a olejem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

320 ml vody, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice, 400 g hladké mouky, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky instantního droždí, 100 g sekaných ořechů

Všechny ingredience dáme do pekárny /prve tekuté pak sypké/, mimo ořechů. Zapneme základní program a ořechy přidáme po zvukovém signálu.

Selský salát s bylinkami a ovčím sýrem

Selský salát s bylinkami a ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovčího sýra, 1 svazek pažitky, 1 snítka oregána (nebo majoránky), 2 snítky bazalky, 3 snítky tymiánu, 5 lžíc olivového oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 1 okurka, 4 rajčata, 4 jarní cibulky, 1 zelená chilli paprička, 2 lžíce vinného octa, špetka pepře, špetka soli

Ovčí sýr nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké. Opereme bylinky, pažitku nakrájíme na kousky, ze zbylých bylinek otrháme lístky a jemně nasekáme. Smícháme se 2 lžícemi olivového oleje a citronovou šťávou a nalijeme na kostičky sýra, 15 minut (nebo...

Rajčata s olivovo-sýrovou náplní

Rajčata s olivovo-sýrovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat (středně velkých), 1 svazek bazalky, 50 g oliv (černých a odpeckovaných), 1 stroužek česneku, 150 g Eidamu, špetka pepře, špetka soli, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře cayenského

Omyjeme rajčata a bazalku, rajským jablíčkům odkrojíme vrchní část a kávovou lžičkou vydlabeme vnitřek, který zbavíme zrníček a nasekáme na jemno. Otrháme lístky bazalky, několik si ponecháme na pozdější zdobení a zbytek drobně nasekáme. Olivy na...

Pikantní vajíčka s hořčicí

Pikantní vajíčka s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g Eidamu, 1 lžíce hořčičných semínek, 2 snítky bazalky, 1 lžíce másla, 150 g smetany, špetka soli, špetka pepře (česnekového), 4 vejce

Nastrouháme sýr, hořčičná semínka rozdrtíme v hmoždíři a bazalku nasekáme najemno. Troubu rozpálíme na 220°C. Čtyři varné formičky vymažeme máslem a vysypeme sýrem. Smetanu promícháme se sekanou bazalkou, drcenými hořčičnými semínky, solí, česne...

Pivní chleba se salámem

Pivní chleba se salámem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml světlého piva, 100 ml vody, 2 lžičky kmínu, 1,5 lžičky soli, 300 g hladké mouky, 200 g celozrnné mouky, 1 lžička instantního droždí, 100 g šunkového salámu nakrájeného na kostičky

Do pekárny dáme tekuté ingredience, pak sypké. Šunkový salám přidáváme až po zvukovém signálu. Zapneme pekárnu na základní program a pečeme.

stránka: