Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 160

Krůtí steak v mandlích

Krůtí steak v mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

špetka soli, špetka bílého pepře, trocha mleté červené papriky, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 50 g mandlových lupínků, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce kaparů, 250 ml smetany, 200 ml bílého vína, 200 ml vody, špetka mleté skořice, špetka mletého zázvoru, 2 hrušky, 600 g krůtího masa (ideálně vykoštěného stehna)

Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které po obou stranách lehce naklepeme. Osolíme je, okořeníme pepřem a posypeme mletou paprikou. V misce promícháme vejce se strouhankou a mandlovými lupínky. V pánvi rozpálíme olej a krůtí říz...

Voňavá sýrová pomazánka s cibulí

Voňavá sýrová pomazánka s cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g žervé, 100 g strouhaného sýra, 1 tvarůžek, 1 cibule, špetička soli, špetka papriky

Žervé utřeme se strouhaným sýrem, nastrouhaným tvarůžkem, špetičkou soli a paprikou. Nakonec do pomazánky vmícháme cibuli nasekanou najemno.

Plnění ježci z hrušek

Plnění ježci z hrušek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 1 balení tučného tvarohu, 4 lžíce mletých vlašských ořechů, 50 g oloupaných mandlí, 8 rozinek, 1/2 citronu, 16 hřebíčků, 2 lžíce cukru moučka

Oloupané hrušky podélně rozkrojíme. Aby hrušky nezhnědly, pokapeme je citronovou šťávou. Tvaroh, máslo a cukr utřeme do pěny, do vyhloubených hrušek vložíme lžíci krému a překlopíme na talíř. Čumáček uděláme hrozinkou, oči z hřebíčku, záda posy...

Kakaové tyčinky s chilli

Kakaové tyčinky s chilli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 75 g cukru moučka, špetka soli, 1 vejce, 100 g másla, 3 lžíce kakaa, 1 lžíce zakysané smetany, 1/2 lžičky chilli koření, 100 g bílé čokolády

Prosátou hladkou mouku dobře promícháme s cukrem a špetkou soli. Přidáme vejce, nakrájené máslo, kakao, zakysanou smetanu a chilli koření. Vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a uložíme do druhého dne do chladu. Z odleženého těsta odebírám...

Ovocný ledový punč

Ovocný ledový punč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

namražený led, 50 g hroznového vína, 1 jablko, 1 pomeranč, 50 g nakládaných kompotovaných třešní, 2 mandarinky, 1 citrón, 2 sáčky ovocného čaje (třešeň), 4 kostky cukru, 4 hřebíčky, trocha badyánu, 1 malá skořice (vcelku)

Ovoce nejprve důkladně opláchneme. Pomeranče a mandarinky zbavíme kůry. Všechno ovoce pak krájíme na stejné dílky. V konvici zalijeme čajové sáčky vroucí vodou, přidáme koření, šťávu z citronu a cukr. Necháme louhovat 10 minut, poté odstraníme sá...

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Pstruh plněný sýrem a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 pórku, 1 pstruh, 2 plátky sýra Ementál, sůl dle chuti, trocha pepře, koření na ryby podle chuti, trocha slunečnicového oleje na smažení

Vykuchaného a omytého pstruha osolíme a posypeme kořením na ryby. Dovnitř klademe plátky sýra a pórku nakrájeného na kolečka. Poté dáme naplněnou rybu na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 200°C, dokud kůžička není jemně ...

Zimní čaj

Zimní čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 šálky ovocného čaje, 50 ml kravského mléka, 1/2 lžičky skořice, 2 badyány

Uvaříme si dva hrnky ovocného čaje. Mléko přivedeme k varu, vhodíme koření asi asi tři minuty povaříme. Přecedíme a přilijeme k čaji. Ihned podáváme.

Liči s chilli v alobalu

Liči s chilli v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g liči, 100 g mandarinek (nejlépe čerstvých), 6 lžic chilli omáčky, 2 lžíce mandlových lupínků, 1/2 lžičky másla

Rozehřejeme troubu na střední stupeň. Z alobalu vystřihneme dva čtverce, které lehce pomažeme rozehřátým máslem. Liči oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na půlky. Mandarinky oloupeme, rozebereme na dílky a ty podle velikosti krájíme na poloviny neb...

Smažená karambola s kokosem

Smažená karambola s kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 karamboly, 2 lžíce kokosové moučky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 40 ml rostlinného oleje

Kokosovou moučku smícháme se skořicí a zázvorem a nasypeme do hlubší misky. Karambolu omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a obalíme v kokosovém obalu. Na pánvi rozpálíme olej a poté stáhneme na střední plamen. Karamboly rychle smažíme po obou stra...

Mléčný cloumák

Mléčný cloumák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml vodky, 30 ml mléka, 1 lžička citronové šťávy, 2 hrsti ledu

Led rozdrtíme válečkem nebo robotem na tříšť, kterou rychle přeneseme do vysoké sklenice. Do šejkru dáme vodku, mléko a citrónovou šťávu a dobře promísíme. Vzniklou směs přelijeme přes ledovou tříšť a podáváme s brčkem. Pijeme rychle, zteplalý kok...

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 4 sáčky vanilkového cukru, 1/2 hrnečku kompotovaných třešní (bez pecek), 10 ml Griotky

Zakysanou smetanu, třešně, cukr a griotku vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Dáváme si záležet, protože výsledná směs musí jít pít brčkem. Přelijeme do dvou vysokých sklenic.

Kokosové měsíčky

Kokosové měsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 120 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 20 g strouhané citronové kůry, 230 g hladké mouky, 1 vejce, špetka mleté skořice, 120 g kokosové moučky, jahodový džem na namazání, cukr moučka na posypání

Změklé máslo nakrájíme na kousky. Přidáme moučkový i vanilkový cukr a jemně strouhanou citronovou kůru. Vše utřeme do pěny. Do máslové pěny vmícháme prosátou mouku, vejce a skořici. Nakonec zapracujeme kokos. Vypracujeme těsto, které zabalíme do ...

Zimní citrusový salát s medem

Zimní citrusový salát s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velký růžový grepfruit, 2 pomeranče, 1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 bílý jogurt, hrst sušených brusinek, 1 lžíce medu

Grep oloupeme, zbavíme bílé slupky a nakrájíme na kousky. Dáme do misky, přidáme oloupané nakrájené pomeranče, scezené mandarinky a hrst sušených brusinek. Vše smícháme a dáme vychladit. Jogurt dobře prošleháme s medem. Před podáváním medový jogu...

Bramborové droby z Liptova

Bramborové droby z Liptova

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 kg brambor, 1.5 kg čerstvého vepřového bůčku, 1 kg cibule, 15-20 stroužků česneku, 1 lžíce drceného kmínu, 1 lžíce mletého pepře, 2 lžíce majoránky, sůl podle potřeby, asi 10 m vepřových nebo hovězích střev

Bravčový bôčik pokrájame na kocky, upražíme, speníme v ňom pokrájanú cibuľu. Všetko rozmixujeme alebo pomelieme. Zemiaky očistíme, zotrieme ručne alebo na mixéri. Pridáme do nich rozmixovanú zmes bôčika s cibuľou, roztlačený cesnak, korenie - majo...

Kakaové brambůrky

Kakaové brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dětské krupice, 200 g másla, 10 lžíc studené vody, 1/ balení mandlové esence, 400 g cukru moučka, 300 g piškotů dětských, 2 lžíce rumu

Krupici, máslo, vodu, esenci a cukr smícháme a dáme na 24 hodin do lednice. Piškoty spojíme kakaovým máslovým krémem, pokropíme rumem a dáme do lednice ztuhnout. Ztuhlé piškoty obalíme krupicovou hmotou a celé obalíme v kakau.

Expresní hráškový krém s vejcem

Expresní hráškový krém s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší konzerva hrášku, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka bylinkového bujónu, sůl, pepř, Vegeta, 100 ml sladké smetany, 1 vejce, 100 g šunky, 1 lžička oleje

Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, po chvíli přidáme mouku, umícháme cibulovou jíšku, kterou zalijeme vodou, prošleháme a přihodíme kostku zeleninového bujónu. Necháme asi 10 minut provařit. Pak přidáme scezený hrášek, osolíme, opepříme,...

Zlatý sen

Zlatý sen

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml vaječného likéru, 40 ml citronové šťávy, 80 ml portského vína, 1 hrstka ledu, 400 ml sektu, 1 citrón

Do skleniček nalijeme vaječný likér a pak opatrně také citronovou šťávu. Přes lžičku přilijeme portské víno, přidáme kostky ledu a dolijeme sektem. Z citronu odřízneme tenké proužky kůry. Stočíme je do spirály a skleničky dozdobíme.

Acapulco

Acapulco

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml Tequily, 20 ml bílého rumu, 145 ml grapefruitového džusu, 145 ml ananasového džusu, 1 plátek ananasu, 1 mochyně

Ve vyšší sklenici smícháme odměřené množství tequily a bílého rumu. Sklenici dolijeme dobře vychlazeným ananasovým i grapefruitovým džusem. Připravený nápoj ozdobíme měsíčkem grapefruitu, plátkem ananasu a mochyní.

Banánovo - oříškový šejk

Banánovo - oříškový šejk

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g lískových oříšků, 3 banány, 500 ml kravského mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, 100 ml vaječného likéru

Oříšky nasypeme na plech a na sucho je opražíme (asi 10 minut při 180°C). Necháme je vychladnout a odstraníme z nich slupky. Poté oříšky najemno umeleme. Banány oloupeme a rozmixujeme s vychlazeným mlékem. Do nápoje vmícháme umleté oříšky a dochut...

Sladké pokušení

Sladké pokušení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml Cordial likéru, 150 ml jablečného džusu, 1 tyčinka skořice, 1 měsíček citrónu

Cordial s jablečným džusem prohřejeme v kastrůlku a slijeme do šálku z varného skla. Vložíme celou skořici a zastříkneme citronem, kterým pak ozdobíme ohraj sklenice.

Modrá Laguna

Modrá Laguna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml vodky, 30 ml Curacao blue, 20 ml limetové šťávy, 100 ml Sprite nebo 7up na dolití, 1 plátek pomeranče, 1 koktejlová třešeň, hrst ledu

Do šejkru nalijeme vodku, Curacao a limetkovou šťávu. Dobře protřepeme. Sklenici naplníme ledem, zalijeme připraveným koktejlem a velice pomalu doplníme limonádu. Nakonec ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešní.

Zapečené kroupy

Zapečené kroupy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g větších krup, 800 g kyselého zelí, 400 g domácí klobásy, 250 ml sladké smetany, 1 cibule, 50 ml olivového oleje, troška mleté papriky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Krúpy uvaríme. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu a klobásu. Do zmesi pridáme kyslú kapustu, dochutíme a prehrejeme. Na vymastený pekáč dáme tri vrstvy: Krúpy, zmes, krúpy.Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali papriku. Pečieme do zlatova asi ...

Banánová káva

Banánová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml uvařené překapávané nebo instantní kávy, 200 ml kravského mléka (popř. smetany do kávy), 1 lžíce cukru krupice, 1 banán

Kávu, mléko (smetanu), cukr a na kousky nakrájený banán dáme do mixéru a asi 20 vteřin mixujeme. Rozdělíme do dvou sklenic na kávu a podáváme. Můžeme ji pít vychlazenou s ledem pro osvěžení nebo naopak horkou pro zahřátí.

Prezidentské větrníky

Prezidentské větrníky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g mletých lískových ořechů, 200 g cukru moučka, 10 lžíc kravského mléka, 20 g droždí (kvasnice), 400 g polohrubé mouky, 250 g Hery

Jako první si připravíme náplň. Jemně semeleme ořechy a přidáme cukr moučku. Uvaříme mléko, necháme je krátce vychladnout a ještě horkým zalijeme (4-5 lžic) směs ořechů a cukru. Vypracujeme tuhou hmotu. Z 5 lžic mléka, droždí a lžičky cukru nechá...

Tousty s Nivou a ořechy

Tousty s Nivou a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků toustového chleba, 200 g Nivy, 50 g mletých vlašských ořechů + několik celých jader na ozdobu, 80 g másla, špetka pepře, 1 lžíce koňaku

Do hodně změklého másla vmícháme strouhané ořechy, rozdrobenou Nivu a lžíci koňaku. Lehce opepříme a je-li třeba, malinko přisolíme, ale Niva je většinou slaná dost. Touto směsí potřeme plátky toustového chleba a ve středně vyhřáté troubě zapečem...

stránka: