Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 157

Nutrie na zelenině a červeném víně

Nutrie na zelenině a červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 800 -1200 g hřbetu a stehýnek z nutrie, 150 g uzené slaniny, 250 ml červeného vína, 1 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 100 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, troška strouhaného muškátového ořechu, 6 kuliček tlučeného pepře, 3 kuličky tlučeného nového koření, 3 tlučené hřebíčky, troška strouhane citronové kůry, troška čerstvého rozmarýnu, sůl podle potřeby, 2 bobkového listy

Stehna a chrbát z nutrie dobre umyjeme, popreťahujeme slaninkou a dáme na masť s cibuľkou do rúry dusiť. Pridáme všetko korenie, pokrájanú koreňovu zeleninu, posolíme a podlejeme červeným vínom. Počas dusenia vyparenú šťavu dolievame horúcou vodou...

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg Kalamari kroužky, 1 vejce, 6 lžic hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 lžička kari koření, 1 lžička soli

Zmrazené Kalamari necháme skoro rozmrznout, aby tam nebyl případně led či námraza. Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a soli. Hustotu těsta je potřeba upravit tak, aby se kroužky dobře balily, ne příliš řídké. Na rozpáleném tuku...

Plněné kloboučky žampiónů s aioli

Plněné kloboučky žampiónů s aioli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, Náplň: 1 lžíce oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 100 g anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 1 plátek toastového chleba, 100 ml mléka, 1 hrst petrželové nati, špetka soli, špetka pepře, Aioli: 100 g majonézy, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli a pepře

Žampiony opláchneme pod tekoucí vodou a oddělíme nožičky od klouboučků. Troubu rozehřejeme na 160°C, plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme kloboučky žampionů, dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut. Mezitím, co se nám klouboučky ...

Drožďová pomazánka s cibulkou

Drožďová pomazánka s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg droždí (kvasnic), 5 dkg másla, 5 dkg šunky, 3 vejce, 1 cibule, 5 dkg strouhanky, 3 lžíce mléka, špetka soli dle potřeby, špetka mletého pepře dle potřeby, troška pažitky

Cibuli nakrájíme na malé kousky a podusíme na másle. Přidáme rozdrobené droždí a smažíme dorůžova, stále mícháme! Přidáme mléko, strouhanku a jemně pokrájenou šunku, vejce, osolíme, opepříme a mícháme do žádané hustoty. Pomazánku vylepšíme pažitk...

Candát a la diplomat

Candát a la diplomat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 800 g candáta, 200 g žampiónů, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného uzeného sýru, 2 žloutky, sůl a pepř podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové nati, 150 ml bílého vína

Rybu očistíme, stiahneme z nej kožu, vypitveme, mäso zbavíme chrbtice a kostí, umyjeme, dáme na maslom vymastený pekáč a zalejeme bielym vínom a vývarom z rybacích kosti(spolu asi 300ml). Na druhej polovici masla podusíme očistené, na plátky pokrá...

Perníkové muffinky se švestkami a mandlemi

Perníkové muffinky se švestkami a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g medu, 60 g hnědého cukru, 70 g másla, 3 lžíce mléka, 250 g hladké mouky, 2 lžičky perníkového koření, 1 vrchovatá lžíce kakaa, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, špetka soli, 2 vejce, 100 g oloupaných nahrubo nasekaných mandlí, 100 g sušených švestek

Med, cukr, máslo a mléko ohřejeme v kastrůlku, až se vše rozpustí a spojí. Necháme vychladnout. Mouku smícháme s kořením, kakaem, kypřícím práškem, sodou a špetkou soli. Pak přimícháme vychladlou medovou směs, vejce, mandle a nakonec švestky nakr...

Kuřecí závitky s dijonskou omáčkou

Kuřecí závitky s dijonskou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, špetka soli, špetka pepře, Náplň: 3 větší mrkve, 2 kořenové petržele, 1/2 většího celeru, 2 vejce, Omáčka: 3 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce medu, 100 ml černého piva, 1 lžíce olivového oleje

Troubu rozehřejeme na 180°C. Kořenovou zeleninu očistíme, vložíme ji do hrnce s vodou a uvaříme doměkka. Mezitím na prkénku naklepeme kuřecí prsa tak, aby byla stejně vysoká. Osolíme a opepříme. Měkkou zeleninu nakrájíme na kostičky a v míse ji pr...

Kynuté muffiny k čaji o páté

Kynuté muffiny k čaji o páté

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml vlažného mléka, 1/4 balení droždí (10 g), 90 g cukru krupice, 1 vejce, 280 g polohrubé mouky, 4 lžíce rumu, 80 g změklého másla, hrst rozinek, hrst sušených brusinek, 50 g oloupaných celých mandlí, špetka soli, 1 žloutek

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přimícháme lžíci cukru a lžíci mouky. Na teplém místě necháme přikryté asi 20 minut, aby nám nakynul kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, 45 g cukru, změklé máslo, vejce, špetku soli, rum...

Holtštajnská telecí hruď

Holtštajnská telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1200 g telecí hrudi, 2 lžíce hladké mouky, 80 g sádla, Náplň: 200 g šunky, 4 vejce, 150 g zeleného hrášku, 1 cibule, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl a pepř podle potřeby

Z teľacej hrude vyberieme kosti, urobíme otvor, ktorý naplníme plnkou, zašijeme a povrchu posolíme. Do pekáča pokladieme rebrové kosti, na ne položíme hruď, pridáme masť, podlejeme vriacou vodou a upečieme do červena. Počas pečenia polievame vlast...

Brokolicová polévka - i pro nejmenší

Brokolicová polévka - i pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 1 střední cibule, 1 lžíce másla, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka soli

Brokolici omyjeme a po okapání ji rozdělíme na růžičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibulku osmahneme dozlatova. Přidáme brokolici a také ji lehce osmahneme. Zalijeme asi 750 ml až 1 l horké vody a osolíme. R...

Zelená vitamínová bomba

Zelená vitamínová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší salátová okurka, 1 avokádo, 1 hrst řeřichy, 1 lžíce petrželové nati

Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme. Okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Bylinky omyjeme. Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme. Přelijeme do sklenice a podáváme. Koktejl je lepší, pokud jsou všechny ...

Egyptský skořicový čaj

Egyptský skořicový čaj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžičky mleté skořice, 100 ml vody, 2 lžičky třtinového cukru

Vodu zahřejeme v malém kastrůlku. Když začne vřít, vsypeme skořici a vaříme na prudkém plameni asi 2 minuty. Jakmile přestane skořice intenzivně vonět, je hotovo. Přidáme třtinový cukr a důkladně rozmícháme. Přelijeme do hrnku a pijeme.

Baklažán po turecku

Baklažán po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g lilku, 50 ml olivového oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 středně velká cibule, 200 g rajčat, 150 g čerstvých nebo zamražených hřibů, 2 stroužky česneku, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 1 lžíce másla, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, sůl podle potřeby

Olúpané a umyté baklažany pokrájame na rezance, posolíme, premiešame s múkou a pečieme v rozpalenom oleji. Vyberieme ich, do oleja dáme na kolieska pokrájané rajčiaky, nadrobno pokrájanú cibuľku a podusíme asi 10 minút. Potom pridáme zvlášť na mas...

Dalmatinské šišky

Dalmatinské šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa , 200 g vepřového masa, 200 g jehněčí kýty, 1 houska, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mletého pepře, kmínu a červené sladké papriky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 citrónu, 120 ml zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 80 g rajčat, 120 g zelené papriky, 60 g zeleného hrášku, 1sladkokyselá okurka cca 80g

Odblanené, umyté mäso zomelieme aj s namočenou žemľou, pridáme polovicu múky, korenie, soľ, rascu, vajcia, a vypracujeme hmotu a sformujeme do tvaru šišiek, ktoré v oleji z oboch strán opečieme do červena. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľku, pri...

Smažený pórek v sýrovém těstíčku

Smažený pórek v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kousků mladého pórku, 50 g postrouhaného plísňového sýra, 8 plátků uzené šunky, 2 vejce, 80-100 ml mléka, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 100 ml tatarské omáčky

Pór očistíme, pokrájame na 10 centimetrové kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme do polomäkka. Vyberieme ho dáme odkvapkať a trochu schladiť. Každý kúsok póru zabalíme do plátkušunky a spojíme špáradlom. Vajíčka rozmiešame s trochou mlieka, prid...

Kokosové úly

Kokosové úly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukru moučka, 300 g kokosové moučky, 2 bílky, 1 balení dětských piškotů, 1 láhev vaječného likéru

Cukr, kokos a bílky zpracujeme na hmotu. Naplníme do formičky na úlky a doprostřed uděláme vařečkou důlek. Naplníme likérem, přiklopíme piškot a vyklopíme z formičky. Děláme je aspoň 10 dní dopředu, aby se uležely.

Minipizzy s jogurtovou náplní

Minipizzy s jogurtovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 150 ml bílého jogurtu, 2 rajčata, 1 menší hrst oliv, 1/2 lžíce oregana, 2 balení plátkového sýra, 2 ks debrecinských párků

Nejprve si rozpálíme troubu na 220°C. Plátkový sýr vybalíme, párky nakrájíme na kolečka. Jogurt, rajčata, olivy a oregano vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši. Listové těsto vyválíme na dva pláty, každý potřeme polovinou rajčatové sm...

Bramborový koláč

Bramborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 250 ml zakysané smetany, 4 vejce, 150 g strouhaného uzeného sýra, 120 g listového těsta, 3 lžíce másla, 4 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžička oregana, 100 g posekaných lískových ořechů, 1 lžíce sardelové pasty

Zemiaky v šupke umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme rascu a uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme, necháme trocha vychladnúť, ošúpeme ich a poprekrajujeme na polovice. Zapekaciu misu vyložíme rozvaľkaným lístkovým cestom, potrieme sardelovo...

Špenát zapečený se sýrem a kuřecím masem

Špenát zapečený se sýrem a kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátu, 30 g másla, 2 vejce, 2 kuřecí prsa, 100 g strouhaného sýra, 5 lžic smetany, 70 g hladké mouky, sůl, pepř, muškátový květ, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, olej

Maso nakrájíme na kostičky a na lžičce oleje opečeme doměkka. Špenát necháme částečně rozmrazit a pod pokličkou ho chvíli podusíme. Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme sýr, smetanu, opečené maso, podušený špenát, osolíme, okořeníme a přidám...

Makaróny zapečené v sýrovém krému

Makaróny zapečené v sýrovém krému

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g makaronů, 4 rajčata, 200 g taveného sýru, 80 g másla, 100 g strouhaného tvrdého sýru, 50 g postrouhaného plísňového sýru, 3 lžíce hladké mouky, 300 ml mléka, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, troška mletého pepře, troška čerstvé bazalky, sůl podle potřeby

Makaróny polámeme na menšie kúsky, uvaríme v osolenej vode, prepláchneme a scedíme. Rajčiny pokrájame na kolieska, syry postrúhame. V kastroli roztopíme maslo, pridáme múku a urobíme svetlu zápražku. Zalejeme mliekom, rozmiešame, povaríme. Pridáme...

Trochu jiná pórková pomazánka

Trochu jiná pórková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední pórek, 1 lžíce másla, 2 kostičky taveného sýra, sůl, pepř, 1 lžíce majonézy, 1-2 natvrdo vařená vejce, asi 4 lžíce mléka

Dobře očištěný pórek nadrobno nakrájíme a na lžíci másla ho necháme restovat. Když je pórek měkký (trvá to asi 10 minut), přilijeme mléko a přidáme kostičky sýra. Mícháme, až se sýr rozpustí a spojí s mlékem. Vše přendáme do misky a necháme vychl...

Dančí stehno na červeném víně

Dančí stehno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g dančí kýty, 150 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 100 g dobře vyuzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 100 ml červeného vína, sůl, cukr, mletý pepř podle potřeby, 2 bobkové listy, 100 ml červeného vína, 1 citrón, 2 lžíce rajčatového protlaku, 6-8 kuliček jalovce, 4-5 lžic brusinkového kompotu

Vykostené stehno z Daniela odblaníme, prešpikujeme pásikmi údenej slaniny, osolíme a okoreníme. Obviažeme ho pevnou niťou, aby si počas prípravy zachovalo tvar a dalo sa pokrájať na plátky. Na olejí jemne opražíme kolieska cibule, na malé kúsky po...

Ostrý salámový wok

Ostrý salámový wok

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g silných libových párků, 1 lžička kari koření, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, 1-2 chilli papričky, 1 vejce, 1 lžíce Solamylu, 2 střední cibule, 1/2 pórku, 1/2 červené papriky , 2 stroužky česneku, špetka pepře, 2 lžíce ostrého kečupu, 100 ml piva, 1 lžíce oleje, 1 lžička oregana (nejlépe čerstvého)

Párky oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, přidáme kari, pepř, worcester, sojovou omáčku, nadrobno posekané chilli papričky, nasekaný česnek, vejce a Solamyl a promícháme. Na woku si rozehřejeme olej a směs krátce opečeme...

Plněné masové měšce

Plněné masové měšce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového karé, 6 vejec uvařených na tvrdo, 150 g čerstvých nebo zamražených hřibů, 1 cibule, 6 tenkých plátků šunky, 1 lžíce Dijonské hořčice, 100 ml olivového oleje, 3 lžíce sojové omáčky, cca 2 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce zelené petrželové nati na ozdobu

Bravčové kare pokrájame na 6 rezňov, natenko ich rozklepeme ale opatrne aby sme ich nepotrhali. Osolíme, okoreníme. Cibuľu očistíme, najemno postrúhame na strúhadle, premiešame s horčicou a natrieme na jednotlivé rezne. Na oleji narýchlo orestujem...

Pikantní lančmít s nivou

Pikantní lančmít s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celá konzerva Luncheon Meatu nebo 8 plátků (0,5cm), 150 g Nivy, 5 stroužků česneku, špetka majoránky, hořčice, olej na vymazání

Vyklopíme lančmít a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a utřeme, nivu nastrouháme. Natrháme si 4 kusy alobalu velké tak, aby se do nich dal lančmít zabalit, vymastíme je, potom do nastrouhané nivy vmícháme česnek, majoránku a plátky lančmítu po...

stránka: