Sváteční velikonoční beránek
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
4192
kalorií
6.0g
cukrů
209.0g
tuků
72.0g
bílkovin
Příprava
Vajcia rozdelíme, žĺtky vyšľaháme dopenista s cukrom a so zmäknutým maslom. Pridáme preosiatu múku prášok do pečiva. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a zapracujeme do cesta.
Hrozienka, višne, pomarančovú, citrónovú kôru a olúpané mandle nasekame nadrobno a opatrne primiešame do cesta. Masu vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy na barančeka. Pečieme približne hodinu vo vyhriatej rúre na 150°C.
Tip k receptu
Upečeného barančeka po vychladnutí posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme citrónovou polevou.
Jozef02. 03. 2011
Ingredience
- 100 g mandlí
- 6 vajec
- 100 g rozinek
- 50 g sušených švestek
- 50 g zavařených višní
- 50 g pomerančové kůry
- 200 g cukru moučka
- 200 g másla
- 250 g hladké mouky
- 2 lžíce strouhanky na vysypání formy
- troška tuku na vymazání formy
- špetka soli
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- troška citronové kůry
- troška cukru na posypaní
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.