Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 156

Karamelové kuličky

Karamelové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g ztuženého pokrmového tuku, 150 g cukru moučka, 40 g kakaa, 1/2 konzervy Salka, 2 hrsti kokosové moučky

Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme cukr, kakao a kondenzované mléko. Důkladně promícháme a nalijeme do pekáčku. Hmotu necháme 24 hodin odpočinout v chladnu. Druhý den lžičkou vykrajujeme stejné díly. Tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu. Dávám...

Mandlový moučník s višněmi

Mandlový moučník s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučka, 125 g Hery, 700 ml višňového kompotu, 4 vejce, 4 lžíce instantního kapučína, 50 ml mandlového likéru, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, špetka soli, 50 g čokolády na vaření (na hoblinky), 200 ml smetany ke šlehání

Héru z cukrom ušľaháme na hustú penu. Postupne pridáme vajcia a šľaháme asi 10 minut. Zapracujeme múku preosiatu s kypriacim práškom, soľou, kakaom. Vlejeme kapucinér rozpustený v 2-3 PL vody a mandľový likér. Vsypeme odkvapkané, vykôstkované višn...

Dvojbarevné dortíčky

Dvojbarevné dortíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dětských piškotů, 100 g másla, 60 g rozinek, 6 lžic rumu, 1 žloutek, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžička rostlinného oleje, 300 g cukru moučka

Rozinky omyjeme a namočíme na hodinu do 4 lžic rumu. Piškoty umeleme, smícháme s rozinkami i s rumem. V misce utřeme máslo s moučkovým cukrem /100 g /, žloutkem a vanilkovým cukrem do pěny. Z pěny a pištotů vypracujeme vláčné těsto. Vyválíme válec...

Smažené hovězí maso s kešu oříšky

Smažené hovězí maso s kešu oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 400 g hovězí roštěné nebo svíčkové, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky zázvoru, 50 g nesolených kešu ořechů, 3 lžíce sladké chilli omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření, 200 g kapusty

Na pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej na nejvyšší stupeň. Přidáme na nudličky nakrájené maso, nejlépe ve dvou dávkách a smažíme jej za občasného míchání přibližně 3 minuty. Osmažené maso vyjmeme na talíř. Do woku nasypeme na plátky nakrájený česn...

Sýrovo tvarohová roláda

Sýrovo tvarohová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hladké mouky, 80 g másla, 200 g strouhaného tvrdého sýru, 300 ml mléka, 4 vejce, 300 g tučného tvarohu, po jednom plátku červené, žluté a zelené kápie, 1 lžíce posekané pažitky, po trošce muškátového ořechu, bíleho koření a soli

Na rozohriatom masle orestujeme múku, zalejeme studeným mliekom a zvaríme. Miešame, aby sa nevytvorili hrčky. Vsypeme 150g syra a stále miešame, kým sa neroztopí. Odstavíme, pridáme žĺtky, koreniny a soľ. Dáme vychladnúť. Do vlažného cesta zľahka...

Jehněčí pečínka s bylinkami a vermutem

Jehněčí pečínka s bylinkami a vermutem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g vykoštěné jehněčí kýty, 250 ml vermutu, 3 cibule, 4 stroužky roztřeného česneku, 2 červené papriky, 6 oloupaných rajčat, po jednom svazku tymiánu a rozmarýnu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky kmínu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, 2 zelené papriky

Mäso umyjeme, natrieme soľou, mletým korením a prelisovaným cesnakom, zvinieme, zviažeme niťou a prudko opečieme na horúcom oleji. Dáme na vymastený pekáč, posypeme rascou, bylinkami a obložíme pokrájanou cibuľou a paprikou. Necháme chvíľu postať...

Kapučínový dort

Kapučínový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 lžíce instantní práškové kávy, 200 g másla, 200 g jemného hnědého cukru, 4 vejce, 250 g hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku do pečiva, Krém: 500 g Mascarpone, 85 g jemného hnědého cukru, 4 lžíce uvařené velmi silné kávy

Troubu rozehřejeme na 180°C. Nejprve si upečeme korpus. Kávu zalijeme 150 ml horké vody a necháme ji vychladnout. Máslo našleháme v míse s cukrem a do krému postupně zašleháme všechna vejce. Dále ke krému prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva,...

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý jehněčí hřbet, 4 stroužky rozetřeného česneku, 2 lžíce včelího medu, 100 ml černého piva, 2 lžičky grilovacího koření, sůl podle potřeby, 2 rajčata, 1 lžíce zelené petrželové nati, PLACKY : 300 g sterilizované kukuřice, 3 vejce, 2-3 lžíce hladké mouky, špetka soli, 100 ml olivového oleje na smažení

Jahňaci chrbát po dĺžke presekneme, odstránime loj, z kosti asi 2cm od konca mäso starostlivo zoškriabeme, prehneme do korunky a zviažeme niťou. Vymiešame 1PL oleja, pivo, med, grilovacie korenie, prelisovaný cesnak, soľ a mäso dôkladne natrieme...

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Brokolice v bylinkovo - pivním těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, polohrubá mouka podle potřeby (asi 4-6 lžic), 1 žloutek, 150 - 200 ml piva, 1 bílek, lžíce petrželové natě, lžíce pažitky, zelená nať z 1 jarní cibulky, sůl, pepř, olej na smažení

Brokolici rozebereme na jednotlivé růžičky a povaříme malou chvíli ne příliš doměkka v mírně osolené vodě. Necháme vychladnout. V misce rozšleháme žloutek s pivem, přidáme nasekané bylinky a tolik mouky, aby vzniklo středně husté těstíčko, osolím...

Vylepšená zeleninová polévka

Vylepšená zeleninová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední mrkve, 1 kořenová petržel, 1/2 středního celeru, 1 konzerva hrášku, hrst mražené kukuřice, hrst fazolek (zelené fazolové lusky), 2-3 růžičkové kapusty, hrst čerstvých (mražených, či namočených sušených) hub, 125 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, lžička majoránky, 1/2 lžičky kmínu, lžička Vegety, hrst petrželové natě nebo libečku

Kousek másla rozehřejeme v hrnci. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na slzy. Na roztopené máslo dáme osmahnout kořenovou zeleninu, potom přidáme ostatní zeleninu. Chvíli dusíme a pak dáme sůl, vegetu, kmín, máme-li libeček, tak přidáme, po...

Kopřivový nákyp s uzeninou

Kopřivový nákyp s uzeninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větši veka nebo 6-8 housek, 500 g mladých kopřivových lístků, 4 vejce, 100 ml mléka, 3 lžíce másla, 100 ml sladké smetany, 200 g uzeného masa, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, troška strouhaného muškátového ořechu, troška soli, trochu sádla a strouhanky na vymazáni pekáče

Sendvič alebo žemle pokrájame na kocky a nasucho pražíme v rúre. Mlieko, smotanu a žĺtky spolu ušľaháme, pridáme muškátový orech, soľ a sendvič zalejeme. Mäso pokrájame, žihľavu očistíme, umyjeme a krátko orestujeme na masle s cibuľkou a cesnakom....

Rychlé štafetky

Rychlé štafetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g bílků, 140 g cukru krupice, 70 g vlašských ořechů, 70 g hladké mouky, 1 balení čokoládové polevy, 120 g másla, 100 g cukr moučka, 2 lžíce hodně silné černé kávy

Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Lehce vmícháme mleté ořechy a hladkou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý plát potřeme kávovým krémem, rozkrojíme na poloviny a přehneme, ...

Velikonoční banánový věnec

Velikonoční banánový věnec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 150 g másla, 150 g cukru moučka, 4 vejce, 100 g čokolády na vaření, 200 g mléčné čokolády, 4 měkčí banány, 4-6 lžíc rumu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, 50 g sekaných lískových ořechů, 200 ml smetany ke šlehání , Na ozdobu: 1 lžice pistácií, 10 malých čokoladových vajíček

Z masla, praškového a vanilkového cukru vymiešame hladký krém. Postupne pridáme žĺtky a miešame ďalších 10 minut. Banány ošúpeme, roztlačíme vidličkou na kašu a ušľaháme s rumom. Múku preosejeme s kypriacim práškom, štipkou soli, pridáme lieskovce...

Cibulový koláč

Cibulový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 250 g hladké mouky, 250 g Hery, 250 g odtučněného tvarohu, špetka soli, Náplň: 500 g jablek, 500 g cibule, 150 g uzené slaniny, 3 lžíce másla, 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička majoránky, 2 vejce, 150 ml sladké smetany, 100 ml zakysané smetany, 100 g strouhaného uzeného sýru, sůl podle potřeby

Z múky, tvarohu, zmäknutého tuku a štipky soli zamiesime vláčne cesto. Dáme ho aspoň na 30 minut do chladničky. Odležané cesto vyvaľkáme, dáme na vymastený a pomúčený plech, okraje vytiahneme až po okraj. Posypeme jablkami, natrieme plnkou a zalej...

Snadné sušenky

Snadné sušenky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 80 g Hery, 2 vejce

Všechny ingredience zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme chvíli odpočinout. Vyválíme plát a vykrajujeme různé tvary. Pečeme ve vyhřáté troubě dokud kraje nezačnou růžovět. Upečené můžeme pocukrovat.

Uleželý pivní sýr

Uleželý pivní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 330 ml světlého piva, špetka soli, 1 lžička drceného kmínu, špetka drceného pepře

Tvaroh, pivo a koření dobře promícháme. Vznikne řídká kaše, kterou nalijeme do zavařovací sklenice a přikryjeme pečícím papírem nebo ubrouskem. Směs necháme v pokojové teplotě odležet asi tři dny. Hotový sýr poznáme tak, že je slámové žlutý a von...

Teplý bramborový salát s paprikou

Teplý bramborový salát s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 středně velkých brambor , 1 cibule, 2 sterilované okurky, 3 lžíce sádla, 2 - 3 lžíce mleté papriky , špetka pepře dle potřeby, špetka soli dle potřeby

Brambory ve slupce dáme vařit. Uvařené oloupeme a pokrájíme na malé kostky. Na pánvičce osmažíme lehce, ne moc dorůžova, nadrobno nakrájenou cibuli. Někomu stačí spařit ji vařící vodou. Okurku také pokrájíme na drobné kostičky. Sádlo rozpustím...

Tvarohové větrníčky

Tvarohové větrníčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Odpalované těsto:150 g hrubé mouky, 100 g másla, 250 ml vody, 4 vejce, špetka soli, Náplň:500 g tvrdého tvarohu , 100 ml smetany, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce posekaného kopru, 1 lžíce posekané řeřichy, sůl podle potřeby, 2 vejce uvařene natvrdo, 2-3 malá rajčata

V 250 ml vriacej jemne osolenej vode rozpustíme maslo. Vsypeme múku a miešame na sporaku, kým sa cesto mprestane lepiť na varešku. Preložíme do misy a zašľaháme vajcia. Cesto musí byť leskle a hladké(vláčne). Na vymastený plech nastriekame cukrá...

Obalené žampiony s květákem

Obalené žampiony s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 balení žampionů, 1/2 kg drobných brambor, troška Vegety, 3 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 hrneček hladké mouky, šálek rostlinného oleje

Květák rozdělíme na růžičky a ve slané vodě s vegetou chvíli povaříme. Brambory oloupeme a také je chvíli povaříme ve slané vodě. Brambory i květák necháme vychladnout. Brambory, květák a žampiony poté obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhan...

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí svíčkové, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 špetka soli, 4 lžíce Brandy, 4 lžíce hovězího bujónu, 4 lžičky nakládaného celého pepře, 1/8 l sladké smetany, troška pepře

Maso osušíme kuchyňským papírem. Na pánvi rozehřejeme olej, hovězí prudce opečeme po obou stranách. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme na nahřátý talíř a uchováváme horké. Připečeniny na pánvi rozředíme brandy a hovězím vývarem. Maso vrátíme zpět a n...

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Krůtí plátky na šalvěji s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 2 cibule, Po jednom kuse červené, zelené a žluté papriky, 4 stroužky na plátky pokrájeného česneku, 150 ml masového vývaru, 150 ml sladké smetany, 10-12 listu šalvěje, 3 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 100 g strouhanky, 1 lžíce strouhaného sýru, 1 lžička cukru, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 300 g širokých nudlí, 800 g krůtích prsních řízků

Papriky očistíme, umyjeme a pokrájame na väčšie kúsky. Pokrájanú cibuľu orestujeme na 2 Pl oleja, pridáme papriku, soľ, korenie, cukor a dusíme cca 10 minút. Odložíme. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky ktoré zľahka naklepeme, osolíme a o...

Slepice na červeném víně

Slepice na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mladá středně velká slepice cca 1500 g, 250 g šalotek, 250 g žampionů, 120 g uzené slaniny, 250 ml červeného vína, 6 lžíc másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 3 stroužky česneku, 150 ml drůbežího vývaru, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, špetka cayenského pepře

Sliepku rozdelíme na porcie, natrieme soľou zmiešanou s korením a paprikou. Odložime do chladu aspoň na 1 hodinu. Obalíme v múke a zo všetkých strán opekame na masle asi 5-10 minút. Vyberieme. Na výpeku orestujeme na kocky pokrájanú slaninu, ošúpa...

Bryndzové pagáčky

Bryndzové pagáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 100 g pomletých škvarků, 250 g Brynzy, 200 ml zakysané smetany, 2 žloutky do těsta, 250 g Hery, 30 g droždí , trochu mléka na kvásek, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 2 žloutky na potření

Kvások nechajme dobre vykysnúť. Nasekanú Héru rozmiesime s múkou, bryndzou, škvarkami, pridáme kvások, žĺtky, smotanu, rascu a nakoniec soľ. Dobré vymiesime a asi 60 minút necháme na teplom mieste kysnuť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 c...

Nutrie na zelenině a červeném víně

Nutrie na zelenině a červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 800 -1200 g hřbetu a stehýnek z nutrie, 150 g uzené slaniny, 250 ml červeného vína, 1 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 100 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, troška strouhaného muškátového ořechu, 6 kuliček tlučeného pepře, 3 kuličky tlučeného nového koření, 3 tlučené hřebíčky, troška strouhane citronové kůry, troška čerstvého rozmarýnu, sůl podle potřeby, 2 bobkového listy

Stehna a chrbát z nutrie dobre umyjeme, popreťahujeme slaninkou a dáme na masť s cibuľkou do rúry dusiť. Pridáme všetko korenie, pokrájanú koreňovu zeleninu, posolíme a podlejeme červeným vínom. Počas dusenia vyparenú šťavu dolievame horúcou vodou...

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg Kalamari kroužky, 1 vejce, 6 lžic hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 lžička kari koření, 1 lžička soli

Zmrazené Kalamari necháme skoro rozmrznout, aby tam nebyl případně led či námraza. Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a soli. Hustotu těsta je potřeba upravit tak, aby se kroužky dobře balily, ne příliš řídké. Na rozpáleném tuku...

stránka: