Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 292

Sváteční salát z pekingského zelí

Sváteční salát z pekingského zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g pekingského zelí, 1/2 grepu, 100 g kompotovaných hroznů nebo angreštu, 200 g pečeného drůbežího masa, citrónová šťáva, 1 lžička zeleného pepře, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), 1lžíce brusinkového nebo klikvového kompotu

Opláchnuté, okapané zelí nakrájíme na nudličky. Díly grepu sloupneme dužinu, přidáme k zelí, doplníme okapaným ovocem, na nudličky nakrájeným masem, pepřem a promícháme, podle chuti přikyselíme citrónovou šťávou a nálevem z kompotu. Salát rozdělím...

Zeleninový salát se šunkou

Zeleninový salát se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 3 mladé kedlubny, 4 malé mrkve - karotky, 1 zelená paprika, 1malá salátová okurka, 2 jarní cibulka, citrónová šťáva, pažitka, sůl

Šunku nakrájíme na širší nudličky, přidáme nastrouhané kedlubny a rajčata, papriku a karotku nakrájené na kolečka, salátovou okurku nakrájenou na malé kostičky a na tenká kolečka nakrájené cibulky. Pokapeme citrónem, dochutíme solí, posypeme nakrá...

Ovocný salát se žampióny

Ovocný salát se žampióny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g nakrájených žampionů, 2 větší grapefruity (grepy), 3 jablka, 1 hlávka salátu, 2 lžíce vyloupaných ořechových jader (vlašské nebo lískové), 3 lžíce majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 1 dcl smetany

Jablka oloupeme a nakrájíme na nudličky, opraný salát potrháme na menší kousky (největší a pěkné listy necháme na vyložení mísy) a z grapefruitů rozkrojených na půlky ostrým nožem vykrájíme kostičky. Vše smícháme se žampióny, zalijeme cukrem ochuc...

Veselý pekáč od Tatiany

Veselý pekáč od Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky kyselého zelí, 2 středně velké cibule, 1 celý česnek, 0,5 kg vepřových žeber, 1 menší vykostěné uzené koleno, 2 grilovací klobásky, 0,5 kg libového bůčku, sůl, 1 balení kmínu, 3 lžíce sádla, 0,4 l zeleninového bujónu

Zelí necháme okapat. Mezitím si připravíme na sádle cibulku nakrájenou nahrubo (restujeme ji tak cca 3-4 minuty). Zamícháme ji do zelí, které pak ještě posolíme a okmínujeme. Vše dáme do většího pekáče a nahoru naklademe maso (koleno vykostíme a k...

Škvarkové zelňáčky

Škvarkové zelňáčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 500 g hladké mouky, 250 g škvarků, 1 vejce, pepř, sůl

Kysané zelí překrájíme, přidáme mouku, umleté škvarky, vejce, opepříme, osolíme a vypracujeme těsto, které rozválíme na plát. Přeneseme ho na vymazaný plech, rádýlkem nakrájíme na malé čtverečky a dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 10 minut.

Salámové šátečky

Salámové šátečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 150 g Hery, 1 hrneček bílého jogurtu, 1 vejce, špetku soli, 100 g Eidamu (Edamu), 1/2 housky, 1 lžičku mleté sladké papriky, 250 g měkkého salámu

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme Heru, jogurt, žloutek, osolíme a vypracuje těsto, které vyválíme, nakrájíme na čtverečky, každý čtvereček poklademe nádivkou, kterou si připravíme takto: Salám nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, hou...

Sypaný koláč

Sypaný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 1,5 hrnečku cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 750 g tučného tvarohu, 3 vejce, 5 dcl mléka, 250 g ovoce, 5 lžic másla, 1/2 hrnečku kokosové moučky

Mouku smícháme s 1 hrnkem cukru, práškem do pečiva a uděláme moučnou směs. Plech vymažeme máslem, vysypeme strouhaným kokosem, nasypeme polovinu moučné směsi, na kterou nalijeme náplň z tvarohu, mléka, cukru a vajec, poklademe na plátky nakrájeným...

Jablečné řezy

Jablečné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g jablek, 350 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 400 g cukru moučky, 2,5 dcl mléka, 1 dcl rostlinného oleje, 1 vejce, 2 lžíce rumu, špetku soli, 50 g 100% tuku, 2 lžíce horké vody, 2 lžíce kakaa

Mouku smícháme s práškem do pečiva, 250 g cukru, osolíme, přidáme mléko, olej, vejce, 1 lžíci rumu a nahrubo oloupaná a nastrouhaná jablka. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 40 minut. Mezi...

Kakaová buchta

Kakaová buchta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Hery, 250 g polohrubé mouky, 4 lžíce másla, 250 g cukru krupice, 1 hrneček vody, 4 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce kokosové moučky

Heru necháme v teple, aby změkla. Poté ji dáme do misky a přidáme cukr, kakao, hrnek teplé vody. Zamícháme a uděláme směs. Z této směsi odlijeme 1 hrnek na polevu. Do zbylé směsi přidáme vejce, mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva a vym...

Domácí nutela

Domácí nutela

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čokolády na vaření, 250 g másla, 1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka, 2 lžičky kakaa

Čokoládu rozpustíme v mlékovaru, přidáváme máslo a mícháme do spojení. Necháme mírně vychladnout, vmícháme slazené kondenzované mléko a kakao. Necháme vychladnout. Lehce se roztírá.

Kuře na kari

Kuře na kari

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřete, 400 g brambor, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1 lžíci kari koření, 1 lžíci rajčatového protlaku, trošku muškátového ořechu, 250 ml smetany

Omyté kuře rozkrájíme na menší kousky (8-10). Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Oloupané brambory pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osolené kousky kuřete na něm prudce opečeme ze všech stran. Odkládáme do hrnce. Do výpeku...

Kvasnicová polévka

Kvasnicová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

42 g droždí (kvasnic), 1 mrkev, 1 petržel, kousek bulvového celeru, 1 cibuli, sůl, pepř, trošku majoránky, 5 lžic rostlinného oleje, 1 lžíci polohrubé mouky, 1 slepičí vejce

Do hrnce dáme trošku oleje, na rozpálený vsypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a orestujeme. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli, kdo chce, osolí méně a přidá kostku masoxu nebo slepičího bujónu, a vaříme do změknutí zelenin...

Krémová s květákem

Krémová s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 2 brambory, 1 mrkev, kousek petržele, sůl, pepř, špetku muškátového ořechu, 5 kuliček nového koření, 1 lžíci petrželové natě, kousek másla

Květák rozebereme na větší růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na osminky, petržel na kousky. Vše zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou mrkev, pár snítek zelené petržele, koření a přivedeme k varu. Vaříme asi deset minut (do změknutí zeleniny)...

Kmínová polévka

Kmínová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek máslo, 4 lžíce krupice, 1 slepičí vejce, 1 lžíci kmínu, sůl, 1 kostku zeleninového bujónu, 1 l vody

Na rozehřáté máslo nasypeme kmín a krupici. Za stálého míchání společně osmahneme. Přidáme vejce a rychle rozmícháme, až vzniknou malé kousky. Zalijeme vodou, osolíme, přihodíme bujón a povaříme asi 10 minut.

Vejce v jogurtu

Vejce v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, voda, sůl, ocet, 1 bílý jogurt, 4 stroužky česneku, 2 lžíce citrónové šťávy, Vegeta, 4 plátky slaniny, 4 lžíce rostlinného oleje, sladká paprika, topinky

Vroucí vodu osolíme, přidáme ocet, lžící prudka zamícháme a do vzniklého víru rozklepneme vejce. Vaříme je na mírném ohni 2,5 minuty a poté sběračkou s otvory vyndáme. Do jogurtu vmícháme utřený česnek, osolíme, přidáme citrónovou šťávu, vegetu a ...

Barevný rýžový salát

Barevný rýžový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uvařené rýže, 100 g sterilované kukuřice, 1 menší pórek, 1-2 natvrdo uveřená vejce, 1 kapie, 2-3 lžíce zakysané smetany light, sůl, cukr krupice, citrónová šťáva, pažitka

Vychladlou sypkou rýži zlehka promícháme s kukuřicí bez nálevu, pórkem pokrájeným na tenká kolečka, plátky vajec a kapií nakrájenou na nudličky. Vše zalijeme dobře ochucenou zálivkou a znovu zlehka promícháme. Salát necháme v chladnu odležet.

Jehněčí žebírka na bylinkách

Jehněčí žebírka na bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jehněčích žebírek, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, špetka rozmarýnu, špetka šalvěje, 250 g červené cibule, 250 g rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 125 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř

Tučné okraje jehněčích žebírek nařízneme. Dvě lžíce oleje smícháme se šalvějí, rozmarýnem, pepřem a s prolisovaným česnekem. Jehněčí žebírka potřeme připravenou směsí a necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, raj...

Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 brokolice, 200 g anglické slaniny, 200 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, bílý pepř, tuk na vymazání

Brokolici uvaříme do poloměkka ve slané vodě, posekáme, vmícháme 2 vejce, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř. Vložíme do vymaštěné zapékací misky a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na cca 1/2 hod.

Sýrová roláda

Sýrová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 tavené sýry, 400 g Eidamu v celku, 1 kostka másla, 4 ks sterilovaných okurek, 200 g šunky v celku a pár plátků na obalení, 3 natvrdo uvařená vejce, 1 konzerva tresčích jater, sůl, pepř

Máslo a tavené sýry rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme na kostičky nakrájené okurky, šunku, vejce a tresčí játra. Důkladně promícháme, čímž nám vznikne náplň do sýrové rolády. Eidam vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme, dáme do vroucí vo...

Šneci se šunkou

Šneci se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 10 lžic kečupu, sladká paprika, 200 g tvrdého krájeného sýra, 200 g šunky, 1 vejce

Z těsta si vyválíme plát o tloušťce asi 2 mm. Plát potřeme kečupem, poklademe sýrem a pak šunkou. Celý plát srolujeme, nakrájíme na kolečka a dáme na plech. Potřeme vajíčkem a posypeme mletou sladkou paprikou. Pečeme v troubě dozlatova.

Čokoládový terč

Čokoládový terč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 2 lžíce sladké smetany, 3 vejce, špetku soli, 125 g cukru krupice, 100 g loupaných mletých mandlí, 100 g změklého másla

Nalámanou čokoládu spolu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni. Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme 25 g cukru. Máslo se 100 g cukru ušleháme do pěny, přimícháme žloutky a čokoládovou smetanu. Nakonec zlehka vmícháme sníh a mleté mandle. Těsto v...

Studený jahodový dort

Studený jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g piškotů dětských, 500 ml mléka, 2 vanilkové cukry, 2 pudingové prášky vanilkové příchuti, 250 g čerstvých jahod, 1 ovocné dortové želé

Dortovou formu vyložíme dětskými piškoty. V hrnci přivedeme k varu 400 ml mléka smíchaného s cukrem. Zbývající mléko rozmícháme s pudinkovým práškem. Nalijeme ho do vroucího mléka a mícháme, dokud směs nezhoustne. Horký pudink pomalu nalijeme do f...

 Kuře s hruškami

Kuře s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g slaniny, 3 hrušky, 5 vajec, 3 lžíce bílého vína, 100 g másla, 100-150 ml černého piva, pepř, sůl, hrst petrželové natě

Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Nadrobno nakrájíme slaninu, 3 uvařená vejce natvrdo a petrželku. Vše smícháme, opepříme, osolíme, přidáme víno, 2 syrová vejce a touto směsí naplníme kuře, které nakonec zašije...

Větrníky z odpalovaného těsta

Větrníky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 ml vody, 100 g Hery, 4 vejce, špetku soli, 500 ml mléka, 150 g cukru krupice, 1 vanilkový lusk, 60 g pudingového prášku vanilkové příchuti, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Do hrnce vložíme přesně odměřenou Heru a přilijeme 250 ml vody. Mírně osolíme a vše přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile začne voda vřít, přisypeme do hrnce přesně odměřenou hladkou mouku. Snížíme varnou teplotu a neustále mícháme, aby se ...

Pivovarské brambory

Pivovarské brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g cibule, 100 g anglické slaniny, 3 dcl světlého piva, 125 ml smetany, 4 lžíce másla, pepř, sůl

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, dáme je do zapékací misky, poklademe tenkými plátky cibule a anglické slaniny. Pokryjeme další vrstvou brambor, zalijeme smetanou, kterou jsme rozšlehali s pivem, osolíme, opepříme a pečeme cca 60 minut.

stránka: