Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 291

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hrubé mouky, 2 vejce, 4-5 lžic bílého vína, sůl, 50 g šunky, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana, 200 g Lučiny, 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek

Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Otrháme lístky oregana neboli dobromysli. Jednu snítku odložíme stranou, zbytek nasekáme. Vše utřeme...

Mořské plody s rýží

Mořské plody s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g předvařených mořských plodů (např. Nowaco), 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3-4 lžíce hotové kari rýže

Na pánvi rozpálíme olej s rozmačkaným česnekem. Přidáme mořské plody a za stálého míchání opečeme. Pak vmícháme rýži a všechno společně ještě chvíli smažíme.

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 150 g hladké mouky, 4 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 75 g tvarohu, 50 ml mléka, 50 ml oleje, 40 g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, Jablečná náplň: 1 větší jablko, 1 lžíce citrónové šťávy, Pudinková náplň: 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, 20 g cukru, 250 ml mléka, cukr moučka

Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem hněteme do hladkého těsta. Na jablečnou náplň oloupeme jablko, rozkrojíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme ho na 12 kousků, které p...

Kuře na leču

Kuře na leču

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, grilovací koření, rostlinný olej, 1 sklenka zeleninového leča, 2 cibule, 1 hrnek rýže, 1 a 1/4 hrnku vody, sůl, kari koření, sladká paprika

Omyté a osušené kuře naporcujeme na menší kousky (8 - 10). Každý kousek potřeme olejem, osolíme a okořeníme. Necháme uležet v ledničce do druhého dne. Pekáč vytřeme olejem. Dno pokryjeme pokrájenou cibulí. Na cibuli rozložíme kousky masa a přelije...

Kuřecí salát s rýži

Kuřecí salát s rýži

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 čtvrtky pečeného či dušeného kuřete, 1,5 hrnku rýže, 2 cibule, 1 červená paprika, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 5 stroužků česneku, sůl, olej, pažitka, 2 lžičky koření čubrica

Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a osmahneme na troše rozpáleného oleje. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, koření, promícháme a zalijeme obsahem plechovky. Osolíme a asi 3 minuty podusíme. Maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky. Smíchám...

Rajčatový hamburger

Rajčatový hamburger

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce kaparů, 4 velká rajčata, sůl, pepř, 1 svazek bazalky, 200 g Mozzarelly

Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupeme česnek s cibulí a drobně nasekáme. V pánvi rozpálíme olej, všechny připravené suroviny na něj nasypeme a osmahneme. Přidáme kapary a podusíme. Omyjeme rajčata a nadvakrát je rozkrojíme. Plochy osolíme a opep...

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-8 kuřecích stehen, 3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 250 g drobné cibule, sůl, pepř, 4 lžíce másla, 1 lžička cukru, 8 menších rajčat, 10 černých vypeckovaných oliv, 1 snítka rozmarýnu, 250 ml drůbežího vývaru

Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli. V kastrolu rozpustíme máslo a po všech stranách do růžova na něm opečeme kousky kuřete. Vyjmeme je a uloží...

Pekingské maso

Pekingské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa na minutku, 300 g kuřecích prsou, 1 pórek, olej, 2 lžíce Shao-sing (rýžového vína), 2 papriky - červená a žlutá, 1/2 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1 lžička pasty sambala (Sambal oelek)

Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso asi hodinu odležet. Papriky a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Z masa slijeme marinádu a na rozpáleném oleji je zprudka o...

Kuře po asijsku

Kuře po asijsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje, 4 cibule, 2,5 cm zázvorového kořene, 3 mrkve na kolečka, 2 papriky - červená a žlutá, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Sherry, 4 ks kuřecích prsou, 125 ml vody

Na pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme cibuli a nakrájený zázvor a 1 min. mícháme a smažíme.Rozpálíme i zbylý olej, přidáme mrkev, papriky a 2 - 3 minuty zprudka smažíme - nepřestáváme míchat. Přelijeme sojovou omáčkou, sherry, proužky masa a z...

Mořský kapr pečený se šunkou

Mořský kapr pečený se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 1 cibule, 100 g celeru, sůl, 600 g kapra, 100 g šunky, 60 g tvrdého sýru, 1/2 dcl smetany, 1 žloutek

Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nastrouhaný celer a opražíme. Přidáme osolené porce kapra a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom porce kapra rozložíme i se zeleninou do zapékací mísy, pokryjeme plátky šunky. Strouhaný sýr, smeta...

Tzatziki

Tzatziki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 tvaroh, 2 kostky měkkého taveného sýra bez příchuti, 2 lžíce zakysané smetany, 4 stroužky česneku, 1 salátová okurka, sůl, směs koření na tzatziky

Tvaroh a sýry utřeme se zakysanou smetanou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, koření a nastrouhanou okurku. Dobře promícháme, necháme vychladit.

Kapusta zapečená s masem a rýží

Kapusta zapečená s masem a rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka kapusty, 250 g dlouhozrné rýže, 500 g mletého masa, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 4 lžíce rajčatového protlaku, 1-2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, kmín, 1 dcl mléka, 2 vejce

Kapustu rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě (asi 5-8 minut). Pak scedíme a pokrájíme na nudličky. Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme maso, prudce orestujeme, osolíme, ...

Těstoviny se sýrovou omáčkou s tuňákem

Těstoviny se sýrovou omáčkou s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 1 konzerva tuňáka v oleji, 3 kousek taveného sýra, sůl

Uvaříme libovolné těstoviny. Během toho si v menším hrnci ohřejeme konzervu s tuňákem i s olejem z tuňáka. V tomto obsahu rozpustíme tavený sýr a omáčkou zalijeme uvařené těstoviny.

Pomerančový punč

Pomerančový punč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml pomerančové šťávy, 200 ml vody, 50 ml koňaku, skořice, hřebíček

Svaříme vodu s kořením, přilijeme pomerančovou šťávu a dolijeme do horkých sklenic s koňakem. Ozdobíme pomerančem a mátou.

Jahodový salát s rýží

Jahodový salát s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g uvařené rýže, 3 lžíce cukru moučka, 300 g jahod, 250 ml smetany ke šlehání

Uvařenou vychladlou rýži podle chuti osladíme a smícháme s omytými jahodami. Větší plody nakrájíme na čtvrtky. Před podáváním vmícháme ušlehanou smetanu.

Vánoční koňak

Vánoční koňak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 250 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 dcl mléka, 1 konzerva kondenzovaného mléka, rum dle chuti

Mléko svaříme a necháme vychladnout. Rozmícháme a později rozmixujeme všechny zbývající ingredience. Dětem podáváme bez alkoholu. Dospělým dochutíme dle libosti rumem.

Jogurtovo-bylinková zálivka na všechno

Jogurtovo-bylinková zálivka na všechno

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g čerstvé máty, 15 g čerstvé petrželky, 10 g čerstvé pažitky, 200 ml nízkotučného jogurtu, 1/2 citrónu - šťáva a kůra z něj, 1/2 lžičky papriky, špetka cukru moučka (není nutné), čerstvě mletý jemný pepř, sůl

Bylinky rozmixujeme s takovým množstvím jogurtu, aby vzniklo hladké pyré. Pyré vlijeme do misky, vmícháme zbylý jogurt, citronovou kůru a šťávu, papriku a cukr, dochutíme. Tato zálivka je vhodná k letním salátům. V chladničce vydrží tři dny.

Domácí Polenta

Domácí Polenta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kukuřičné krupice, 1 lžíce soli, máslo na vymazání formy

Dva litry vody osolíme a uvedeme do varu. Krupici nasypeme doprostřed vroucí vody a zamícháme. Ztlumíme plamen a vaříme asi 3/4 hodiny. Je-li nutno dolijeme vroucí vodu. Větší plochou mísu vymažeme máslem a hotovou kaši do ní vylijeme. Necháme ztu...

Krůtí guláš s kysaným zelím

Krůtí guláš s kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 400 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 kyselé jablko, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička majoránky, 1 lžička sladké mleté papriky, 100 ml zeleninového vývaru, 1 brambor, 100 ml zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 2 papriky (zelená a červená), 1 lžíce přepuštěného másla, 1 lžíce nasekané zelené petrželky

Kysané zelí pokrájíme (pokud není dostatečně jemně nakrájené), cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme majoránkou, mletou paprik...

Guláš z mletého masa

Guláš z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové plece, 4 cibule, olej, sůl, česnek, mletá paprika, pepř, kmín, majoránka, 2 ks gulášové kostky, bobkový list, hladká mouka

Maso umeleme na větší kousky. Do kastrolku dáme olej a najemno nakrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Pak do ní přidáme umleté maso,přidáme papriku a orestujeme. Dále přidáme sůl, kmín, gulášové kostky, bobkový list , přidáme česnek, podli...

Selský vepřový guláš s křenem

Selský vepřový guláš s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 150 g vepřových ledvinek, 150 g vepřových jater, 75 g sádla, 200 g cibule, 15 g mleté papriky, 500 ml vody, mletý pepř, zázvor, kmín, majoránka, 2 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, 100 g křenu

Nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme všechno maso. Poté na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, u...

Uherský guláš se zelím

Uherský guláš se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g kyselého zelí, 300 g uzeného masa, 300 g vepřového maso z ramínka nebo plece, 50 g slaniny, mletá paprika, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l zakysané smetany, sůl

Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjeme a dusíme do změknutí. Zvlášť na pánvi...

Masový salát s ředkvičkami

Masový salát s ředkvičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa vařeného, 150 g sterilovaných okurek, 2 ks zelených paprik, 10 ředkviček, 1 menší cibule, 1 lžíce hořčice, citrónová šťáva, sůl, olej

Hovězí maso nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájené okurky, papriky, ředkvičky a cibuli. Přidáme hořčici, sůl podle chuti, citrónovou šťávu, pokapeme olejem a dobře promícháme.

Zelný salát á la mode Italiano

Zelný salát á la mode Italiano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 100 g pórku, 100 g sterilovaných žampionů, ocet, olej, sůl, troška cukru moučka, 2 lžíce sojové omáčky

Zelí nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájené kapie a žampióny, obojí bez nálevu, nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek. Zakápneme olejem, octem, s citem osolíme, zakápneme sojovou omáčkou. Chuť doladíme trochou cukru. Lehce promícháme a nech...

Zelný salát s mrkví

Zelný salát s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého zelí, 200 g mrkve, 1 cibule nebo cibulová nať, pepř, sůl, citrónová šťáva, 1 lžíce oleje

Drobně nakrájené zelí promícháme s jemně nastrouhanou mrkví, pokrájenou cibulí či natí. Ochutíme pepřem, solí, citrónovou šťávou a olejem. Necháme proležet v chladu a podáváme.

stránka: