Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 294

Opečenky z kolínek

Opečenky z kolínek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 lžic vařených těstoviny (kolínka apod.), 200 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1/4 l mléka, 2-3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl

Z mléka, mouky, žloutků, soli, pepře a utřeného česneku vymícháme řidší těstíčko. Vmícháme nasekané uvařené těstoviny a sníh ze 4 bílků. Z hmoty tvarujeme placičky a smažíme na oleji. Usmažené potřeme hořčicí nebo kečupem a sypeme strouhaným sýrem...

Knedle s vajíčkem

Knedle s vajíčkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g houskového knedlíku, 3 vejce, sůl, trochu oleje

Knedlíky pokrájíme na kostičky, do hrnku rozklepneme vejce. Na pánvičce nebo v kastrolu rozehřejeme olej a knedlíky na něm osmažíme dokřupava. Pak je odsuneme na stranu, na prázdné místo vlijeme vajíčka, porušíme žloutky a chvilku počkáme než se v...

Houbová smaženice

Houbová smaženice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hub, 1 lžíce sádla, 1 větší cibule, sůl, drcený kmín, mletý pepř, 4 vejce

Očištěné houby nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájenou nadrobno necháme zesklovatět na sádle. Přidáme houby, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme trošku vody , osolíme a dusíme do změknutí, všechnu vodu necháme vydusit. Mě...

Ovocný moučník

Ovocný moučník

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 piškotový korpus, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1/2 l mléka, ovocná marmeláda, 1 balení červeného dortového želé, cukr, ovoce dle chuti

Piškotový korpus potřeme tenkou vrstvou libovolné marmelády a polijeme pudinkem uvařeným podle návodu na sáčku. Částečně zchladlý pudink poklademe libovolným ovocem, větší kousky krájíme na plátky, drobné ovoce necháme celé. Potom uvaříme želé opě...

Mrkvové minisušenky

Mrkvové minisušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g rozemletých ovesných vloček, 100 g nastrouhané syrové mrkve, 80 g hladéá mouky, 30 g tuku, 2 lžičky nízkoenergetického sladidla

Ze všech surovin zpracujeme rukama těsto. Rozdělíme na 25 stejných kousků, formujeme kuličky a zploštíme. Kdo si chce pohrát, může vytvořit vzorek pomocí kovové formičky (viz foto). Na plechu vyloženém papírem na pečení pečeme při 200°C cca 8 minut.

Amarounek

Amarounek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 2 sáčky červeného dortového želé, 3-4 lžíce cukru krystal, 1 plechovka meruňkového kompotu, 2 vanilkové cukry, 2-3 lžíce cukru moučka, 1,5 sáčku želatinového ztužovače

Kompot scedíme a šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Prášek na dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu . Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár meruněk nakrájíme na osminky a naskládáme na želé. Přili...

Anglické suchárky

Anglické suchárky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru krystal, 200 g hladké mouky, 100 g lískových jader, 100 g mandlí

Z bílků a cukru vyšleháme velmi tuhý sníh, vmícháme hladkou mouku a postupně celé neloupané oříšky a mandle. Dvě formy na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení a dáme do nich těsto. Upečeme dorůžova a necháme do druhého dne vychladnout. Druhý den...

Rizoto z krůtích křídel

Rizoto z krůtích křídel

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krůtí křídla, 240 g rýže, 1cibule, sůl, kmín, 1 balení mražené zeleninové směsi (mrkev, hrášek, kukuřice), tvrdý sýr, olej

Křídla ze všech stran osolíme, vložíme do pekáče vytřeného olejem, posypeme kmínem a na kolečka pokrájenou cibulí. Trošku podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Rýži uvaříme podle návodu na sáčku. Mraženou zeleninu vsypeme do osolené...

Kuřecí bomba se slaninou

Kuřecí bomba se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsní řízky, 50 g anglické slaniny, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička majoránky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 paprika, lžička cukru, 1 lžíce rajčatového protlaku, olej, tvrdý sýr, zelená petrželka

Maso nakrájíme na malé kousky, slaninu na kostičky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno, očištěné papriky pokrájíme na proužky. Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu. Přidáme maso a prudce opečeme. Pak osolíme, přidáme cibuli s česnekem, mletou i čers...

Bramborový dort se sýrem

Bramborový dort se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g brambor, 1 mladá cuketa, 200 ml smetany na vaření, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžíce sekané petrželové natě, 1 lžička oregana, kousek másla, 200 g tvrdého sýra, 3 jarní cibulky, 3 ředkvičky

Brambory i cuketu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozmícháme rozmačkaný česnek, bylinky, osolíme a opepříme. Dortovou formu vymažeme máslem. Střídavě do ní skládáme vrstvy brambor a cukety. Každou vrstvu osolíme, pokropíme ochucen...

Zapečené těstoviny pro začátečníky

Zapečené těstoviny pro začátečníky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 1/2 většího pórku, 1 hrst sušených hub, 1/2 středně velkého květáku, 100 g sojového granulátu, špetka soli, olej, bazalka, koření na pizzu - koření dle chuti, 4 lžíce sojového sušené mléka

Uvaříme těstoviny s troškou soli. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pórek, sušené hříbky, předvařený a drobně nakrájený květák. Směs mícháme a po chvíli okořeníme a osolíme. Těstoviny slijeme, přimícháme k nim směs z pánve, sójový gran...

Brambory s petrželovým dipem

Brambory s petrželovým dipem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 středních brambor, 1 menší svazek petrželky, 3 stroužky česneku, 40 g strouhaného parmazánu, 100 ml oleje, špetka soli, špetka pepře, 100 g plátkové anglické slaniny

Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme je péct do trouby při 220 C asi na 50 minut. Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidá...

Zapékané kuře ve šlehačce

Zapékané kuře ve šlehačce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, pálivá mletá paprika, sůl, pepř, 20 stroužků česneku, 1 smetana ke šlehání (šlehačka), 400 g Eidamu (Edam)

Kuře rozporcujeme, posolíme a opepříme (vetřeme) a naklademe do pekáčku, jemně poprášíme pálivou paprikou, přidáme na plátky nakrájený (nelisovat) česnek, česnekem nešetříme, vše zalijeme šlehačkou, a navrch posypeme strouhaným sýrem (je ho hodně)...

Katalánské kuře

Katalánské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g másla, 200 g rajčat, 1 větší cibule, pár kuliček pepře, sůl

Kuře naporcujeme na menší kousky, osušíme a opečeme na másle. Když už je pěkně do zlatova přidáme na plátky nakrájenou cibuli, pepř, sůl a rajčata, která si předem upravíme a to tak, že je přelijeme horkou vodou, sloupneme, vydlabeme semínka a zby...

Kuře pod peřinou

Kuře pod peřinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kuře, 3 rohlíky, majoránka, 2 stroužky česneku, mletá paprika, Vegeta, olej, 1 cibule, sůl, pepř, 2 vejce, 500 g bůčku, petrželová nať

Kuře rozporcujeme a vykostíme. Do vymaštěného pekáče vložíme vykostěné porce kuřete (křídla a kosti použijeme na polévku), osolíme a posypeme sladkou mletou paprikou. Na mlýnku pomeleme střídavě bůček, rohlíky a česnek, cibuli. Do vzniklé mleté ma...

Kuře nadívané zelím jako kachna

Kuře nadívané zelím jako kachna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 250 g kyselého zelí, 1 střední cibule, 100 g slaniny, 2,5 ml oleje, 2 stroužky česneku, sůl, kmín, sladká paprika, pepř, nové koření mleté, muškátový ořech strouhaný, roztlučený hřebíček

Nejdříve připravíme nádivku. Ze zelí vymačkáme část šťávy a ještě drobněji je pokrájíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou slaninu, kmín, trochu pepře, nové koření, rozmačkaný česnek a nakonec špetku muškátového oříšku a hřeb...

Kuře mnoha vůní

Kuře mnoha vůní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 200 g olomouckých tvarůžků, 150 g libovější anglické slaniny, 1 palička česneku, 4 jablka, sůl, pepř, sladká paprika, olej

Kuře zevnitř důkladně vymažeme utřeným česnekem. Dutinu naplníme pokrájenými tvarůžky promíchanými se slaninou a řádně zašijeme. Kuře na povrchu lehce osolíme, položíme ho do pekáče s olejem, obložíme polovinami neloupaných jablek a v troubě upeče...

Bryndzové tašky

Bryndzové tašky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Brynzy, 300 g hrubé mouky, 2 vejce, 200 g vařeného uzeného masa, sůl, 2 dcl sladké smetany

Z bryndzy, mouky a vajec vypracujeme těsto, vyválíme je na plát asi 1/2 cm hrubý. Nakrájíme na čtverečky, vložíme do nich trochu pomletého uzeného masa a přehneme ve tvaru trojhranného šátečku. Strany dobře přitlačíme a vaříme v osolené vodě asi 1...

Jablkový salát s jogurtem

Jablkový salát s jogurtem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 jablek, 1 bílý jogurt, citrónová šťáva, med podle chuti, 4 lžíce brusinkového nebo jeřabinového kompot

Dobře omytá jablka zbavíme jádřinců, okvětí a stopky a nakrájíme příčně na tenké plátky. Med rozšleháme s jogurtem a citrónovou šťávou. Kolečka jablek upravíme na dezertní talířky, polijeme jogurtovou směsí a ozdobíme kompotovaným ovocem.

Bramborový salát s jablky

Bramborový salát s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g brambor, 200 g jablek, 200 g vařeného celeru, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl, pepř, dle chuti hořčice, dle chuti kečup

Dresing připravíme smícháním 2 lžic majonézy a 2 lžíce bílého jogurtu, podle chuti přidáme hořčici, kečup, trochu pepře a sůl. Brambory vařené ve slupce necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky, a stejně tak celer a doplníme plátky jabl...

Moca oválky

Moca oválky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 350 g másla, 200 g mletého cukru, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry, citrónová kůra z 1 citrónu, Krém: 300 g másla, 240 g cukru moučka, 4 lžíce silné černé kávy

Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky a upečeme. Plníme kávovým krémem (300 g másla, 240 g mletého cukru, 4 lžíce silné černé kávy). Máčíme v kávové polevě, sypeme čokoládovou rýží.

Arašídové věnečky

Arašídové věnečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g nesolených arašídů, 175 g másla, 300 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, špetka soli, 1 žloutek

Vypracujeme těsto, v masovém strojku tvoříme kroužky, upečeme, pocákáme čokoládovou polevou a pocukrujeme.

Pudinkové tyčinky

Pudinkové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g hladké mouky, 5 sáčků jahodového udinkového prášku, 500 g tuku na pečení (Hera), 250 g cukru moučka, špetka kypřícího prášku do pečiva, ovocná marmeláda, čokoláda

Vypracujeme těsto, necháme odpočinout, přes nástavec v masovém strojku tvoříme pásky, které rádýlkem nakrájíme na stejné tyčinky. Upečeme, slepujeme marmeládou a konce máčíme v čokoládě.

Grahamky

Grahamky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg celozrné mouky Graham, 1 lžička soli, 4 lžíce oleje, 1 kostka droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru, 400 ml vody, Dále dle chuti: obilné klíčky, sezam, lněné semínko, slunečnicové semínko, vlašské ořechy, kmín

Vypracujeme těsto jako na buchty a bez kynutí tvoříme lžičkou bochánky na plech vyložený papírem na pečení. Ihned pečeme v hodně vyhřáté troubě cca 20 min.

Francouzské preclíčky

Francouzské preclíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1 balení (7 g) sušeného droždí (kvasnice), 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 200 ml vlažné vody, Na potření: 1 žloutek, 1 lžička sojové omáčky

Mouku smícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, vodu a sůl a vše zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Necháme přikryté utěrkou vykynout asi 40 minut. Na pomoučeném válu těsto rozkrojíme na osm stejných dílků. Z každého vyválíme váleček asi 45 cm ...

stránka: