Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 290

Tatarkové řízky

Tatarkové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích prsou, 250 ml tatarské omáčky, 1 vejce, 5 stroužků česneku, 1 lžíce soli, 1 hrneček strouhanky

Kuřecí řízky lehce naklepeme a osolíme. Do misky dáme tatarku, prolisovaný česnek a celé vejce. Vše, mimo strouhanky, rozšleháme na marinádu a do ní vložíme řízky. Marinády uděláme tolik, aby v tom řízky byly celé pokryté. Nakládá se aspoň den pře...

Kuře na limonádě

Kuře na limonádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 5 dcl limonády, 3 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 1 lžíci koření na kuře, 1 lžičku soli

Omyté, nasolené a okořeněné kuře dáme do pekáče. Přidáme rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli na měsíčky. Zakapeme Worcesterovou omáčkou, posolíme a zalijeme půl litrem limonády. Pečeme v troubě do zlatova.

Gratinovaná cuketa s krevetami

Gratinovaná cuketa s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 středně velké cukety, 1 cibuli, 4 menší žampiony, 2 stroužky česneku, 200 g malých vařených krevet, 50 g másla, sůl, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce strouhanky, pepř, cayenský pepř

Omyté cukety podél rozpůlíme a blanšírujeme do poloměkka ve slané horké vodě. Necháme vychladnout a kulatou část mírně, kvůli stabilitě seřízneme. Vnitřek opatrně vydlabeme. Vydlabanou dužinu cuket drobně rozsekáme. Na másle podusíme drobně nakr...

Tuňák pečený v mořské řase

Tuňák pečený v mořské řase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

550 g tuňáku, 4 plátky mořských řas, 4 plátky jarního těsta, 50 g čerstvého zázvoru, 100 g tenkých těstovin, 200 g mražené zeleninové směsi, 2 tortily, 50 g limety, 50 g pomeranče, 50 g citrónu, 4 žloutky, bílý pepř, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci včelího medu, 1 lžíci másla

Nejdříve si připravíme limetkovou omáčku: svaříme pomerančovou šťávu s trochou medu a necháme zredukovat. Přidáme citronovou a limetkovou kůru a na závěr přimícháme čerstvé ztuhlé máslo. Porce tuňáka zabalíme do jarního těsta a řas. Těsto osolíme,...

Lahodný letní zákusek

Lahodný letní zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 slepičí vejce, 400 g cukru moučky, 100 ml slunečnicového oleje, 100 ml horké vody, 200 g polohrubé mouky, 0,5 kypřícího prášku do pečiva, 2 zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 0,5 kg jahod, 1 sklenku jahodového džemu

Plnka: Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu dotuha, kyslé smotany spolu so zvyšným cukrom a spolu zľahka premiešame Piškót: 4 vajcia ušľaháme s 20 dkg práškového cukru, pridáme horúcu vodu, olej, múku s práškom do pečiva. Cesto dáme na vymastený plech...

Mandlové kuličky

Mandlové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 hrnečku mletých pražrných mandlí, 1/2 hrnečku cukru moučky, 1/2 másla, 5 lžic Amareta, 2 lžíce kondenzovaného slazeného mléka, 1 balení piškotů dětských

Z 1/2 hrnečku mletých pražených mandlí a zbytku surovin vypracujeme kompaktní hmotu a necháme ji 2 hod. v lednici vychladit. Ztuhlou hmotu rozdělíme na malé kousky, z nichž tvarujeme v dlaních kuličky. Hotové kuličky obalíme ve zbytku pražených ml...

Bramborové čtverečky

Bramborové čtverečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařených brambor, 200 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 200 g másla, 1 žloutek, špetku soli

Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, prášek do pečiva, máslo, osolíme a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme plát, nakrájíme ho na čtverečky, dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct. Pečeme při 190°C, c...

Žampiónové toasty

Žampiónové toasty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků toastového chleba, 4 lžíce másla, 250 g sterilovaných žampionů, 100 g šunkového salámu, 150 g Eidamu (Edam), špetka soli

Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme na nudličky nakrájený šunkový salám, osolíme a prohřejeme. Tuto směs poté poklademe na toastové plátky, pokryjeme plátkem eidamu a zapečeme v toastovači.

Masové bochánky

Masové bochánky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g listového těsta, 200 g mletého masa, 1/2 hlávky zelí, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička zázvoru, 1 špetka pálivé mleté papriky, špetka soli

Nadrobno nakrájené zelí promícháme s mletým masem, sójovou omáčkou a kořením a podle potřeby dosolíme. Z listového těsta uděláme malé placičky, které naplníme připravenou náplní, uděláme bochánky a na plechu je pečeme cca 45 minut, při 210 °C.

Petrželový koláč

Petrželový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 20 g droždí (kvasnic), 1 dcl mléka, 2 lžičky cukru krupice, 2 cibule, 1/4 l zakysané smetany, 2 vejce, 5 svazečků petrželky, špetka soli, špetka pepře

Do mouky přidáme droždí, přidáme trochu mléka, cukr a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbylé mléko a špetku soli a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě cca 30 minut kynout. Vykynuté těsto prohněteme, rozprostřeme ho na vymašt...

Pizza z jogurtového těsta

Pizza z jogurtového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 kelímky bílého jogurtu, 2 vejce, 2 papriky, 4 rajčata, 100 g šunkového salámu, 5 lžic kečupu, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 100 g Eidamu (Edam), špetka soli

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme jogurt, vejce, osolíme a umícháme těsto. Těsto nalijeme na vymazaný plech, poklademe šunkovým salámem, který jsme nakrájeli na proužky, nadrobno nakrájenými paprikami a rajčaty, pokapeme kečupem, ochutím...

Banánový nákyp

Banánový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hrubé krupice, 1 l mléka, 4 lžíce cukru krupice, 2 lžíce másla, 4 vejce, 1 hrst rozinek, 4 banány, 1 lžička citrónové kůry, špetka soli, šťáva z jahodového kompotu

V horkém mléce rozpustíme tuk, mírně osolíme, přidáme cukr a za stálého míchání vsypeme krupici a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše vmícháme žloutky, rozinky, na kolečka nakrájené banány, strouhanou kůru a zlehčíme tuhým sněhem, který jsme si...

Plněné brambory

Plněné brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

větší brambory, sterilované okurky, 50 g tuku, 1 lžíce másla, 1 vejce, 1 cibule, 150 g uzeniny, 2 lžíce mléka, rajčata, 1 lžíce plnotučná hořčice, pepř, sůl

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak vnitřky vydlabeme tak, aby stěny zůstaly silné asi 6mm. Vnitřky brambor prolisujeme či rozmačkáme, přidáme okurky, uzeninu, cibuli, bílky vajec uvařených natvrdo (vše nasekané nadrobno) a mléko...

Provensálské filety z mořských ryb

Provensálské filety z mořských ryb

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg filet, 0,7 l bílého vína, olivový olej dle potřeby, 3 cibule, 2 pórky, 3 list bobkový listu, 1,5 lžíce Vegety, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Filety marinujeme asi 2 hodiny ve víně a pepři. Nahrubo nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji s pórkem. Pak přidáme rybu s marinádou, bobkový list, vegetu a dusíme asi 15 minut. Můžeme podávat s brambory.

Bowle s ananasem

Bowle s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 papája, 1/2 ananasu, 100 ml kokosového sirupu, citrónová šťáva ze 3 plodů, 500 ml ananasové šťávy, 400 ml jablečné šťávy, 1 láhev minerálky

Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů. Přidáme ananasovou a jablečnou šťávu a dolijeme lahví minerálky.

Řecký sýr s kořením

Řecký sýr s kořením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g balkánského sýru, 1 česnek, 300 ml olivového oleje, 1 lžíce Vegety, 3 lžičky celého červeného pepře

Sýr nakrájíme na kousky, přidáme utřený česnek a přilijeme olej. Přidáme vegetu, pepř a promícháme. Sýr vložíme do sklenice s uzávěrem a zalijeme olejovou směsí. Necháme asi 2 dny uležet v chladničce. Před podáváním sypeme nasekanou natí cibulky s...

Kuřecí řízek s malinami a kokosem

Kuřecí řízek s malinami a kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky kuřecích prsou, 40 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kokosové moučky, 2 lžíce pórku, 2 lžíce malin, sůl, Vegeta

Prsa lehce naklepeme a osolíme, obalíme v mouce a na horkém másle z obou stran opečeme. Přisypeme kokos, osmažíme a podlijeme troškou vody se špetkou Vegety. Šťávu provaříme a přidáme spařené plátky pórku a maliny. Na talířích zdobíme malinami a p...

Vánoční fíkové koule

Vánoční fíkové koule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g mletých fíků, 100 g cukru moučka, 1 lžíce rumu, 1 pomeranč - šťáva a kůra z něj, 100 g čokolády, kokosová moučka

Fíky pomeleme, čokoládu rozpustíme a všechny přísady spolu smícháme. Necháme 5 minut v mrazničce a po vytáhnutí formujeme kuličky a obalujeme v kokosové moučce. Potom vložíme do chladničky na 20 minut a můžeme podávat. Je to typický vánoční zákuse...

Rajčatová polévka z letní zahrádky

Rajčatová polévka z letní zahrádky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká cibule, 1/3 šálku celeru, 3 lžíce mrkve, 3 lžíce másla, 8 velkých rajčat, 8 velkých šálků drůbežího vývaru, 3 lžíce rýže, sůl, pepř, tymián, petrželka

Na másle orestujeme jemně nakrájenou cibuli, celer a mrkev doměkka. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a polovinu kuřecího vývaru. Vaříme na mírném ohni 20 minut. V hrnci na polévku smícháme zeleninu, přidáme zbytek kuřecího vývaru a rýži. Dochut...

Rizoto se sýrem

Rizoto se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky uvařené rýže, 200 g dušené šunky, 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 200 g tvrdého nízkotučného sýra, Vegeta nebo kari, sůl

Uvařenou rýži promícháme s nadrobno nakrájenou šunkou, okapaným hráškem a nahrubo nastrouhaným sýrem. Ochutíme vegetou nebo kari kořením, případně dosolíme.

Brynzová polévka

Brynzová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brynzy, 1 l mléka, sůl, máslo, petrželka, 2 hrsti plochých nudlí

Brynzu dobře rozšleháme v mléce tak, aby nevznikly hrudky. Za stálého míchání uvedeme do varu a krátce povaříme. V osolené vodě uvaříme nudle, scedíme, propláchneme a vsypeme do polévky. Osolíme, přidáme máslo a nasekanou petželku.

Rizoto s rybičkami v tomatě

Rizoto s rybičkami v tomatě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, 2 konzerv rybiček v tomatě, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2-3 zelené papriky, sůl, voda

Rýži zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na másle. Rybičky v tomatě (zbavených páteří) pokrájíme nadrobno, vložíme na cibuli, prohřejeme a přimícháme rýži. Na talíři zdobíme jemnými proužky nakrájené...

Rizoto s opečenými játry

Rizoto s opečenými játry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 1 velká cibule, rostlinný olej, 2 šálky dlouhozrnné rýže, 800 ml hovězího vývaru, sůl, 500 g vepřových nebo drůbežích jater, 2 lžíce mouky, 1 lžička sladké papriky, lžička pepře, 100 g strouhaného sýra, citrónová šťáva

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme, zalijeme vývarem a bez pokličky vaříme. Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouc...

Rizoto s krabími tyčinkami

Rizoto s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek dlouhozrné rýže, voda, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, 1/2 lžičky kari koření, 1 velká cibule, 1 velký pórek, 250 g krabích tyčinek, 1 hrst bazalkových lístků, rostlinný olej, 1 balení zakysané smetany

Kostku bujónu necháme rozvařit ve vodě (asi 2,5 hrnku). Kromě toho si připravíme další vařící vodu. Cibuli a bazalku pokrájíme nadrobno, očištěný pórek na kolečka, krabí tyčinky na kousky. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pórek a za s...

Pilaf z kuřete

Pilaf z kuřete

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 100 g anglické slaniny, sůl, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička majoránky, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 3 papriky, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce rajčatového protlaku, 300 g dlouhozrné rýže, 1 lžička kari koření, rostlinný olej, voda nebo vývar

Uvaříme rýži s kari kořením. Maso nakrájíme na malé kousky, slaninu na kostičky. Cibuli a česnek posekáme nadrobno, očištěné papriky pokrájíme na proužky. Na lžíci oleje rozškvaříme slaninu. Přidáme maso a prudce opečeme. Pak osolíme, přidáme ci...

stránka: