Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 42

Těstoviny se surimi a vejci

Těstoviny se surimi a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g těstovin, 2 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, špetka pepře, 1 cibule, 3 vejce, 250 g surimi tyčinek, 1 lžička sušené petrželky

Nakrájenou cibuli usmažíme na směsi oleje a másla do lehkého zrůžovění. Přidáme nakrájené tyčinky a krátce opečeme. Poté je rozmačkáme šťuchadlem na brambory, osolíme, opepříme a posypeme sušenou petrželkou. Vmícháme vejce, promícháme a přidáme uv...

Amaretový likér s vanilkou

Amaretový likér s vanilkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml Amareta, 1 l smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic silné kávy, 140 g cukru moučka, 60 g vanilkového cukru, 1 l vody

Oblíbenou rozpustnou kávu zalijeme horkou vodou a necháme zchladnout. Amareto smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Na závěr přidáme kávu. Dobře promícháme. Přelijeme do hezké láhve nebo do karaf s uzávěrem. Skladujeme v chladnu.

Kakaovo-nutelové palačinky

Kakaovo-nutelové palačinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l polotučného mléka, 2 slepičí vejce, 400 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce Nutely, špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce Ramy Culinesse

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vložíme do lednice. Žloutky vyšleháme s Ramou Culinesse, přidáme vanilkový cukr, cukr krupici, špetku soli a Nutelu. Postupně vmícháváme mouku a přiléváme mléko. Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na teflo...

Mascarponový dip s medem

Mascarponový dip s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 500 g Řeckého jogurtu, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sáček vanilkového cukru, troška včelího medu

Vyšleháme smetanu. Řecký jogurt vymícháme s Mascarpone a vanilkovým cukrem. Dochutíme medem a lehce vmícháme šlehačku. Podáváme s ovocem, které máte rádi.

Mexické kuřecí nudličky ve smetanové omáčce

Mexické kuřecí nudličky ve smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky Mexického koření, 1 lžička mleté papriky, 1 kostka drůbežího bujónu, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml plnotučného mléka, 50 g plátkové anglické slaniny, 100 ml horké vody

Prso nakrájené na nudličky promícháme s olejem a mexickým kořením a necháme v chladu uležet do druhého dne. Nudličky masa orestujeme do měkka, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno a osmahneme. Posypeme paprikou a podlijeme horkou vodou s rozpuš...

Kližka na hořčici

Kližka na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky hovězí klížky, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce strouhané mrkve, 2 lžíce speciální orientální hořčice, 200 ml 30% smetany , 2 lžíce hladké mouky

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V tlakovém hrnci ji osmahneme a na ní krátce orestujeme naklepané plátky masa z obou stran. Přidáme bujón, hořčici, mrkev, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k ma...

Ovocný salát se zakysanou smetanou

Ovocný salát se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 konzervy ananasového kompotu, 1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 banán, 2 jablka, troška citronové šťávy, 1 balení zakysané smetany, 1 sáček vanilkového cukru

Ovoce z kompotů necháme okapat. Banán nakrájíme na kolečka, jablka na menší kousky. Vše dáme do mísy, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme kopečkem zakysané smetany promíchané s vanilkovým cukrem.

Domácí vitamínová bomba

Domácí vitamínová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hroznového vína, 5 mrkví, 6 jablek, 1 ananas

Hroznové víno, jablka, a mrkev omyjeme. Ananas zbavíme kůry. Mix ovoce vkládáme do odšťavňovače. Hotovou šťávu již nesladíme. Hrozny a ananas dodají sladkost. Vychladíme a můžeme podávat.

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 2 kyselá jablka, 1/2 cibule, 4 lžíce majonézy, 3 sterilované okurky, 100 g Mortadelly, 1/8 Pekingského zelí, troška Bylinkové soli, troška barevného pepře, troška kopru, troška petrželové natě, troška pažitky, troška cukru krystal, 50 g šunky, 1 klobása

Jablka, okurku a cibuli oloupeme. Pekingské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Okurky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Jablka a salátovou okurku na jemné hranolky. Mortadellu, šunku a klobásu (nejlépe pikantní ) nakrájíme na kostičky. Ochutí...

Domácí skořicový sirup

Domácí skořicový sirup

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru krystal, 200 g třtinového cukru, 500 ml vody, 4-5 ks celé skořice, 6 kapek citronové šťávy

Cukr rozpustíme v hrnci a necháme trochu zkaramelizovat, ale pozor aby nebyl cukr příliš tmavý (zhořkl by). Zalijeme vodou s citronovou šťávou a přivedeme k varu, aby se karamel znovu rozpustil. Přidáme 4 celé skořicové tyčinky a necháme 20 minut...

Sojové klíčky s nivovým dressingem

Sojové klíčky s nivovým dressingem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sojových klíčků, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/2 salátové okurky, 1 rajče, 5 listů ledového salátu, troška Bylinkové soli, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 200 ml zakysané smetany, 100 g nivy, 1 lžíce olivového oleje

Nivu nastrouháme a smícháme se smetanou. Necháme vychladit. Zeleninu očistíme a nakrájíme, dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme sojové klíčky z konzervy. Přelijeme vychlazeným nivovým dresinkem.

Smažené mini kuličky z tvarohového těsta

Smažené mini kuličky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g tučného tvarohu, 1/2 lžičky soli, 125 g cukru krystal, 1/2 balení prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, slunečnicový olej na smažení, 5 kapek vanilkové esence, troška citronové kůry, troška cukru moučka

Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vanilkovou esenci, citronovou kůru, sůl a mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto. Tvoříme kuličky, které vhazujeme do rozpáleného oleje (tak, aby kuličky plavaly). Pečeme do zlatava. Ještě horké p...

Tuňáková pomazánka s kapary

Tuňáková pomazánka s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tuňáka, 1 červená cibule, 200 g sýru riccota, 1 lžička Aceto balsamico bianco, 4 lžíce kapary, troška soli, troška bílého pepře

Oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Tuňáka necháme okapat od oleje a vyšleháme s Riccotou. Dochutíme balsamicem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme posekané kapary.

Hlíva s mrkví a hráškem

Hlíva s mrkví a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlívy ústřičné, 150 g mrkve, 150 g mraženého hrášku, 60 g másla, špetka soli, špetka bílého pepře, 1 kostka hovězího bujónu, 200 g zakysané smetany

Hlívu očistíme a nastrouháme, nebo nasekáme na drobno a mrkev nastrouháme na nudličky. V pánvi na rozehřátém másle hlívu s rozdrobeným bujónem restujeme asi 10 minut. Přidáme mrkev, hrášek a restujeme dalších 10 minut. Dochutíme solí a vmícháme sm...

Bowle -  "zelená louka"

Bowle - "zelená louka"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev Curacao blue, 3 konzervy ananasu, 1 l 100% pomerančového džusu, 1 láhev sektu, 200 ml mandarinkového džusu

Blue Curacao nalijeme do velkého džbánu nebo do mísy na bowle a přidáme okapané kostky ananasu (3 konzervy) necháme přes noc v chladničce. Další den do směsi přilijeme vychlazený 100% pomerančový a mandarinkový džus + láhev sektu. Promícháme a mů...

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Zapečený krůtí řízek s ananasem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krůtí stehenní řízky, 1 konzerva ananasu, 2 šálky husté smetany, 4 lžíce kari kečupu, troška sůl, troška bílého pepře, 3 lžíce rostlinného oleje, 200 g strouhaného sýru, 1 lžíce másla

Krůtí řízky očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. Necháme po obou stranách "zatáhnout " na rozpáleném oleji s máslem na pánvi. Hustou smetanu smícháme s kari kečupem, solí a pepřem. Konzervu ananasu slijeme (kostičky). Řízky přendá...

Kuřecí maso s česnekem

Kuřecí maso s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehenní řízky, 3 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička Drákulova smrt, 1 lžička rajčatového protlaku, špetka soli

Maso nakrájené na menší kousky orestujeme, přidáme nastrouhaný česnek, hořčici, koření, protlak a sůl. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.

Hlíva s ředkvičkou a vejci

Hlíva s ředkvičkou a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 200 g hlívy ústřičné, 1 lžíce másla, špetka pepře, 10 ředkviček, špetka soli, 2 vejce

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno, hlívu a neloupané ředkvičky nakrájíme na malé kousky. Na lžičce másla zpěníme cibuli, přidáme hlívu, ředkvičky, osolíme a restujeme do změknutí ředkvičky. Přidáme vejce, osolíme, opepříme a mícháme do ztuhnutí.

Výborné plundrové koláčky - recept po babičce

Výborné plundrové koláčky - recept po babičce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla , 10 dkg hladké mouky, 40 dkg polohrubé mouky, 1/2 balení droždí v kostce, 6 dkg cukru krupice, 150 ml mléka, 3 žloutky, 1/4 lžičky soli, 50 dkg plnotučného tvarohu, 2 sáčky vanilkového cukru, švestky či jiné ovoce

Z másla a hladké mouky vypracujeme těsto, které vložíme do lednice ztuhnout (pozor, ne příliš tuhé - jde pak špatně rozválet). Vytvarujeme ho do tvaru kostky podobně jako je kostka másla. Do mísy dáme mouku a kvásek, připravený z části teplého ...

Kedlubnová polévka s mrkví

Kedlubnová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kedluben, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vody, špetka mletého kmínu, 1 kostka zeleninového bujónu, špetka soli, 1 lžička petrželové nati, 1 mrkev

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme, přidáme kmín a na kostky nakrájenou kedlubnu. Vaříme asi 20 minut - do měkka. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme bujón a na hrubé nudličky nastrouhanou mrkev...

Cuketová polévka s oreganem

Cuketová polévka s oreganem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g cukety, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, špetka soli , 2 lžičky oregana, 2 cibule (nebo 4 šalotky), 750 ml zeleninové vývaru, špetka pepře

Cuketu nakrájíme na tenké kolečka a necháme stranou. Ve větším hrnci si rozpustíme máslo a rozehřejeme olivový olej. Cibuli nebo šalotku nakrájíme na kousky, na velikosti nezáleží a osmahneme na tuku. Jakmile nám cibule začne vonět, vhodíme cuketu...

Ovocné jogurtovo-kyškové osvěžení

Ovocné jogurtovo-kyškové osvěžení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic malin, 6 lžic ostružin, 400 ml kyšky, 1 a 1/2 lžíce cukru krystal, 1 ovocný jogurt Florian s borůvkovou příchutí, 4 lžíce pražených mandlí, 4 dětské piškoty

Ovoce omyjeme, rozmixujeme, přidáme kyšku a smetanový jogurt (borůvkový Florian). Dochutíme cukrem.

Králík s jablky

Králík s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

maso z jednoho vykostěného králíka, 3 jablka, 1 silnější plátek celeru, 3-4 stroužky česneku, 2-3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce soli, 2-3 lžíce kečupu, 1-2 lžičky kari koření, 2 lžíce oleje, 1 větší cibule

Maso z králíka nakrájíme na kousky. Oloupaná jablka a celer nahrubo nastrouháme do misky, přidáme lisovaný česnek a ostatní přísady (kromě cibule!), vložíme maso a pořádně promícháme. Necháme uležet v lednici do druhého dne. Následující den na ...

Šlehačkové šátečky s tvarohem

Šlehačkové šátečky s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g 30% šlehačky , 250 g Hery, 400 g hladké mouky, 250 g tvarohu ve folii, 1 vejce, 2-3 lžíce cukru krupice, 50 g brusinek

Ze šlehačky, Hery a mouky vypracujeme těsto, které na mírně pomoučeném vále tence vyválíme. Rádýlkem nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme lžičku tvarohu vymíchaného s vejcem, cukrem a brusinkami a rohy těsta přeložíme přes sebe. Ukládáme na plech...

Kotlety s česnekem

Kotlety s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře, 100 ml vody, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička polévkové koření tekuté, 2 stroužky česneku

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Ve vodě rozmícháme hořčici, sójovou omáčku, tekuté polévkové koření a škrob. Kotlety z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji je opečeme z obou stran. Poté je dáme na ...

stránka: