Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 38

Pikantní tvarohová pomazánka

Pikantní tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jemného tvarohu, 60 g pomazánkového másla, 50 g rajčatového protlaku, 20 g plnotučné hořčice, 30 g cibule, 1/2 lžičky soli, špetka mleté pálivé papriky

Tvaroh utřeme s pomazánkovým máslem, přidáme rajčatový protlak, drobně pokrájenou cibuli, hořčici a osolíme. Podle chuti přidáme mletou pálivou papriku a našleháme.

Brokolice zapečená s eidamem

Brokolice zapečená s eidamem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 400 g brokolice, 6 slepičích vajec, 100 g šunky, 100 g eidamu, 3-4 cibule, 1 balení zakysané smetany, 2-3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli, 1 svazek pažitky

Dáme vařit brambory ve slupce a mezitím omyjeme brokolici a rozdělíme na růžičky. Šunku a eidam nakrájíme na silnější proužky, cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji dozlatova. Do olejem vymazané hlubší zapékací mísy naklademe vrstvu na...

Bábovka v hrnku

Bábovka v hrnku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce polohrubé mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce mléka, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 vejce, 1 lžíce kakaa

Mouku, prášek do pečiva a kakao smícháme, přidáme olej, mléko, vajíčko a promícháme. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného porcelánového hrnku a na 4 minuty dáme na výkon 800 do mikrovlnné trouby. Hotové rozřežeme na plátky, přizdobíme šleha...

Jablkový píchanec

Jablkový píchanec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 slepičích vajec, 3 lžíce polotučného mléka, 1 balení másla, 150 g polohrubé mouky, 120 g cukru moučka, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 7-8 jablek, 1 balení skořicového cukru

Vaječné žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme roztopené máslo a tři lžíce mléka či smetany. Do takto připravené směsi vmícháme půl sáčku prášku do pečiva a polohrubou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který následně také zapracujeme do těsta. ...

Bramborové placky s povidly

Bramborové placky s povidly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 200 g hladké mouky, 2 slepičí vejce, 150 g másla, 200 g švestkových povidel, 1 balení jemného tvarohu, lžička soli

Brambory omyjeme a uvaříme se slupkou (možno v mikrovlnné troubě). Ještě teplé brambory oloupeme a necháme zchladnout. Následně brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku a lžičku soli. Rukama vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále z částí těsta v...

Sterilované fazolky na smetaně s vejci - Rox

Sterilované fazolky na smetaně s vejci - Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva žlutých sterilovaných fazolek, 1 hrnek mléka, troška cukru krupice , troška soli, troška octu (možno i citronové šťávy), 200 - 250 ml šlehačky, 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění, 8 vajec , troška vody

Sterilované fazolky již jsou ochucené, mražené či čerstvé osolíme a okyselíme hned na začátku vaření, aby nasákly chuť dovnitř. Fazolky uvaříme ve vodě téměř do měkka, poté zalijeme mlékem, přidáme rozkvedlanou mouku a nakonec smetanu. Na závěr ...

Kávové řezy s krémem

Kávové řezy s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 lžíce mleté kávy, 80 g mletých vlašských ořechů, 80 g polohrubé mouky, 80 g cukru moučka (těsto), 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 4 lžíce studené vody, špetka soli, 150 g másla, 100 g cukru moučka (krém), 2 lžíce mleté kávy (krém), 3 lžíce vařící vody

Mouku smícháme s ořechy, kávou a prosátým kypřícím práškem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Za postupného přidávání vody a sypké směsi vyšleháme těsto a vmícháme sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme...

Šátečky z listového těsta se šunkou a sýrem

Šátečky z listového těsta se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 balení plátkového sýra, 200 g šunky, 3 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce sezamových semínek, 1 slepičí vejce

Vyválené listové těsto rozkrájíme na cca šest stejně velkých čtverců. Každý čtverec potřeme z poloviny hořčicí a z poloviny kečupem. Na jednu z namazaných ploch naklademe sýr, šunku, sýr a opět šunku. Poté přehneme druhou polovinou listového těsta...

Maková bábovka

Maková bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 slepičí vejce, 150 g cukru krystal, 3 lžíce máku, 3 hrst lískových ořechů, 200 g hladké mouky, 1 citrón, 1- 2 lžíce citronové kůry, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení Hery

Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme nadrcené ořechy, mák, strouhanou citrónovou kůru a šťávu z 1 citrónu. Do směsi vmícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a rozehřátou Heru. Po důkladném smíchání těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou...

Řízek z bůčku

Řízek z bůčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového bůčku, 1 slepičí vejce, 3-4 lžíce polotučného mléka, 1 rohlík, 1 lžička soli, 50 g tvrdého sýra

Vepřový bůček rozemeleme, a rohlík nakrájíme na kostičky, které namočíme v mléce. Rohlík vyjmeme, vymačkáme a vložíme do mísy k masu. Do směsi přidáme strouhaný sýr, vejce a pořádně prohněteme. Dle chuti osolíme, opepříme, opět promícháme a nechám...

Hovězí roláda plněná okurkou

Hovězí roláda plněná okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího zadního, 2 větší sterilované okurky, 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na rozklepaný plát masa naklademe okurky. Plát zatočíme do rolády a zajistíme nití. Roládu ze všech stran opečeme na oleji a podlijeme horkou vodou. Přidáme bujon, hořčici a dusíme. Měkkou roládu vyjmeme a šťávu z dušení zahustíme moukou rozmíchan...

Krůtí stehno - pečené

Krůtí stehno - pečené

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g krůtí stehno, 300 g cibule, 1,5 lžičky soli, 50 g másla, 1 lžička koření Zlatavé kuře, 100 ml vody

Pekáček vymažeme máslem a nasypeme do něj cibuli nakrájenou na nudličky. Vložíme maso nasolené ze všech stran kůží nahoru. Potřeme částí rozpuštěného másla, podlijeme vodou a přikryté pečeme do měkka (asi hodinu) při 170°C. Poté potřeme zbylým má...

Ostružinový kompot

Ostružinový kompot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg ostružin, 0.5 kg cukru krupice, 1 l vody

Ostružiny otrháme, omyjeme a vložíme do zavařovacích sklenic. Poté je zalijeme cukerným roztokem, sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů.

Vločkové pečivo

Vločkové pečivo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 150 g ovesných vloček, 120 g cukru moučka, 60 g másla, 1 slepičí vejce, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic polotučného mléka

Vločky nejdříve umeleme, a poté všechny suroviny promícháme v míse, spojíme vejcem a mlékem a vypracujeme těsto. Na vále z těsta vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Těstoviny s kedlubnou podle Mačingové

Těstoviny s kedlubnou podle Mačingové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 250 g těstovin, 1 červená cibule, špetka soli, troška pepře, 2 lžičky řepkového oleje

Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím očistíme a nastrouháme kedluben. Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky a přidáme kedluben. Směs osolíme, opepříme a orestujeme. Poté oresování zalijeme asi 1dcl vody a necháme směs vařit dokud se...

Zelné závitky s quinoou

Zelné závitky s quinoou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Quinoy (Merlíku), 300 g mletého vepřového masa, 300 ml zeleninového vývaru, 150 g mouky, 100 ml smetany, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 2 mrkve, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 cibule, 6 listů hlávkového zelí, 1 lžička kari koření, špetka soli, špetka pepře

Quinou zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a necháme asi 15 minut vařit, aby quinoa změkla. Mezitím cibuli a česnek očistíme, nakrájíme na jemno a smícháme v míse s mletým masem. Směs ochutíme protlakem, solí, pepřem a lžící kari koření. Spojíme ...

Bulgurové karbanátky

Bulgurové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Bulguru, 1 vejce, 1 paprika (kapie), 1 červená cibule, 100 g řapíkatého celeru, 250 ml zeleninového vývaru, 4 lžíce strouhanky, 1 lžička mleté papriky, 100 ml řepkového oleje

Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat alespoň 12-15 minut. Mezitím si nakrájíme celer, papriku a cibuli na kostičky. Zeleninu přidáme do bulguru, vmícháme vejce a strouhanku. Vše promícháme a ochutíme solí a pepřem....

Plněné muffiny

Plněné muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g smetany ke šlehání (šlehačky), 100 ml plnotučného mléka, 1 hrnek cukru krupice (do těsta), 2 hrnky polohrubé mouky, 5 vajec, 30 ml rumu (do těsta), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 5 lžic plnotučného mléka (do kakaa), Na kuličky - 250 g jemného tvarohu, 175 ml kokosové moučky, 1 lžíce bramborového škrobu, 3 lžíce cukru moučka, 50 g bílé čokolády, 20 ml rumu

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme rum. Kokos promíchaný s cukrem a škrobem vmícháme společně s tvarohem do čokolády. Po hodině chlazení z hmoty uděláme 24 kuliček. Z dobře vychlazené hmoty se kuličky nelepí. Mouku promícháme s kypří...

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 40 g Lučiny, 20 g taveného sýra, 1/2 stroužku česneku, troška bílého pepře , špetka soli

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, které uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Po uvaření a vychladnutí ji nakrájíme nadrobno, smícháme v míse s Lučinou a sýrem. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.

Krůtí řízek zapékaný se šunkou

Krůtí řízek zapékaný se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g krůtích prsou, 25 g šunky, 10 g tvrdého sýra (max. 30%), 1/4 lžičky hladké mouky, špetka soli, špetka pepře, 1/2 lžičky řepkového oleje

Omyté krůtí prso osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a zprudka orestujeme na pánvi s rozehřátým olejem (cca 3 minuty z každé strany). Následně na něj položíme plátek šunky a posypeme tvrdým nastrouhaným sýrem. Takto připravené maso vložíme do tro...

Kedlubny plněné tvarohem

Kedlubny plněné tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kedlubnů, 50 g jemného tvarohu, 1 lžička nízkotučné hořčice, 1 lžička slunečnicového oleje, 1/2 lžičky mleté papriky, špetka pepře, špetka soli, 25 ml kefíru, 1 l vody

Oloupané kedlubny vložíme do vroucí vody a vaříme téměř do měkka. Poté je zcedíme a necháme chvilku vychladnout, abychom se nespálili. Jakmile budeme schopni kedlubny držet v ruce, vydlabeme v nich jamku, kterou naplníme osoleným, okořeněným a hoř...

Krůtí karbanátky s bramborovou kaší

Krůtí karbanátky s bramborovou kaší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 300 g strouhanky, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1 slepičí vejce, 2 lžička soli, troška pepře, troška rozmarýnu, troška tymiánu (Mateřídoušky obecná)é, 100-200 ml rostlinného oleje

Krůtí maso umeleme, přidáme strouhanku, hladkou mouku vejce a promícháme. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Opět dobře promícháme. Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na...

Vývar s mrkvovo-sýrovým kapáním

Vývar s mrkvovo-sýrovým kapáním

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 1 mrkev, 2 lžíce strouhaného sýra, 1 drůbeží špekáček, 1 lžíce polotučného mléka, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, špetka soli, špetka pepře

Do předem uvařeného hovězího vývaru dávám jednu mrkev a cibuli a proto mě napadlo toto kapání. Mrkev a cibuli z vývaru nastrouhám na jemném struhadle, přistrouhám jeden drůbeží špekáček a dvě lžíce strouhaného eidamu. Přidám celé vejce, lžíci ml...

Jablkový salát se sýrem

Jablkový salát se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 jablek, 300 g strouhaného sýra, 100 g cibule, 1/2 lžička citronové šťávy, 250 g majonézy, špetka soli

Očištěné jablka nakrájíme na drobné hranolky a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme strouhaný sýr, na jemno nakrájenou cibuli, lehce vmícháme majonézu a dle chuti osolíme. Podáváme vychlazené.

Sýrová zálivka na saláty

Sýrová zálivka na saláty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g Lučina, 6 lžic plnotučného mléka, 1 lžička citronové šťávy, špetka soli, troška pepře

Lučinu, mléko a citronovou šťávu vyšleháme do hladka. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

stránka: