Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí na karamelu a černém pivě

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 20min
Nutriční hodnoty
2916 kalorií 12.0g cukrů 165.0g tuků 197.0g bílkovin

Příprava

CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který slanina pustila osmažíme cibuli. Jakmile začne cibule hnědnout, přihodíme kostičky hovězího masa nakrájené asi jako na guláš, klidně i menší. Jakmile se maso zatáhne, přidáme chilli, rozmačkaný česnek a podlijeme hovězím bujonem. Chvíli necháme smažit, asi 3-5 minut a přidáme houby, rozmarýn a tymián. Opět necháme dusit a mezitím si na nepřilnavé pánvi připravíme karamel tak, že na ni necháme cukr zvolna rozpustit, jakmile máme tekutý karamel, zalijeme černým pivem a necháme karamel rozpustit. Plotýnku máme na mírný plamen, aby se nám karamel nezačal pálit. Touto směsí zalijeme maso a dusíme 2-3 hodiny. Poté dochutíme dle vlastní chuti a můžeme zahustit škrobem.

Bulb Tip k receptu

Do receptu můžeme přidat i nějakou zeleninu jako pórek, mrkev a podobně.


Přidat na Pinterest
Ellis

28. 08. 2014, Recept navštíven: 3701x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Zajímavý recept a vynikající kombinace

09. 11. 2014, 08:54

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kombinacie vyborné

04. 11. 2015, 11:08

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera to na dobre jedlo

07. 11. 2015, 18:42

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný recept

10. 10. 2016, 10:35

Přidat komentář

Facebook komentáře