Hovězí na karamelu a černém pivě

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2916 kalorií
12.0g cukrů
165.0g tuků
197.0g bílkovin


Příprava

CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který slanina pustila osmažíme cibuli. Jakmile začne cibule hnědnout, přihodíme kostičky hovězího masa nakrájené asi jako na guláš, klidně i menší. Jakmile se maso zatáhne, přidáme chilli, rozmačkaný česnek a podlijeme hovězím bujonem. Chvíli necháme smažit, asi 3-5 minut a přidáme houby, rozmarýn a tymián. Opět necháme dusit a mezitím si na nepřilnavé pánvi připravíme karamel tak, že na ni necháme cukr zvolna rozpustit, jakmile máme tekutý karamel, zalijeme černým pivem a necháme karamel rozpustit. Plotýnku máme na mírný plamen, aby se nám karamel nezačal pálit. Touto směsí zalijeme maso a dusíme 2-3 hodiny. Poté dochutíme dle vlastní chuti a můžeme zahustit škrobem.

Tip k receptu

Do receptu můžeme přidat i nějakou zeleninu jako pórek, mrkev a podobně.

přidejte na:
Ellis

28. 08. 2014

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Zajímavý recept a vynikající kombinace
heladon 09. 11. 2014, 09:54
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
kombinacie vyborné
hanka 04. 11. 2015, 12:08
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzera to na dobre jedlo
majka 07. 11. 2015, 19:42
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi chutný recept
Svetlana 10. 10. 2016, 12:35