Hovězí na karamelu a černém pivě

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2916 kalorií
12.0g cukrů
165.0g tuků
197.0g bílkovin


Příprava

CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který slanina pustila osmažíme cibuli. Jakmile začne cibule hnědnout, přihodíme kostičky hovězího masa nakrájené asi jako na guláš, klidně i menší. Jakmile se maso zatáhne, přidáme chilli, rozmačkaný česnek a podlijeme hovězím bujonem. Chvíli necháme smažit, asi 3-5 minut a přidáme houby, rozmarýn a tymián. Opět necháme dusit a mezitím si na nepřilnavé pánvi připravíme karamel tak, že na ni necháme cukr zvolna rozpustit, jakmile máme tekutý karamel, zalijeme černým pivem a necháme karamel rozpustit. Plotýnku máme na mírný plamen, aby se nám karamel nezačal pálit. Touto směsí zalijeme maso a dusíme 2-3 hodiny. Poté dochutíme dle vlastní chuti a můžeme zahustit škrobem.

Tip k receptu

Do receptu můžeme přidat i nějakou zeleninu jako pórek, mrkev a podobně.

přidejte na:
Chybí obrázek

28. 08. 2014

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Zajímavý recept a vynikající kombinace

09. 11. 2014, 08:54

Chybí obrázek
kombinacie vyborné

04. 11. 2015, 11:08

Chybí obrázek
vyzera to na dobre jedlo

07. 11. 2015, 18:42

Chybí obrázek
velmi chutný recept

10. 10. 2016, 10:35

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.