Hovězí na karamelu a černém pivě
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který slanina pustila osmažíme cibuli. Jakmile začne cibule hnědnout, přihodíme kostičky hovězího masa nakrájené asi jako na guláš, klidně i menší. Jakmile se maso zatáhne, přidáme chilli, rozmačkaný česnek a podlijeme hovězím bujonem. Chvíli necháme smažit, asi 3-5 minut a přidáme houby, rozmarýn a tymián. Opět necháme dusit a mezitím si na nepřilnavé pánvi připravíme karamel tak, že na ni necháme cukr zvolna rozpustit, jakmile máme tekutý karamel, zalijeme černým pivem a necháme karamel rozpustit. Plotýnku máme na mírný plamen, aby se nám karamel nezačal pálit. Touto směsí zalijeme maso a dusíme 2-3 hodiny. Poté dochutíme dle vlastní chuti a můžeme zahustit škrobem.
Tip k receptu
Do receptu můžeme přidat i nějakou zeleninu jako pórek, mrkev a podobně.
Ellis28. 08. 2014