Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 36

Kapr na česneku

Kapr na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 6-8 stroužků česneku, 1 lžíce soli, 1 lžíce mleté papriky, 1 hrnek hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje

Očistěného a osušeného kapra s kůží nakrájíme na porce, které na povrchu nařízneme, potřeme utřeným česnekm se solí, posypeme červenou paprikou a obalíme v hladké mouce. Porce smažíme na horkém oleji dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami syp...

Noky z vepřových jater

Noky z vepřových jater

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jater, 100 g mletého vepřového masa, 1 rohlík, 3 lžíce hrubé mouky, 6 lžic vody, 1 lžička soli, troška pepře, 1 slepičí vejce, 2-3 lžíce strouhanky, špetka majoránky

Očištěná játra naškrábeme nožem, smícháme s masem a namočeným rohlíkem, přidáme vejce, sůl, pepř, špetku majoránky a zahustíme strouhankou na mírně tuhou masu. Lžičkou vykrajujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě cca 20 až 25 minut.

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 1 cibule, 1 balení kysané smetany, 1 lžička soli, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 2 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si připravíme filety z kapra. Do pekáče rozložíme na plátky pokrájenou cibuli a porce kapra, které osolíme, okořeníme a pokapeme citrónovou šťávou. Zalijeme částí smetany, vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme smetanou. Por...

Tvarohová pomazánka s mrkví a vejcem

Tvarohová pomazánka s mrkví a vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kg jemného tvarohu, 10 dkg Ramy , špetka soli, 1 cibule, 2 slepičí vejce, 10 dkg mrkve

Tvaroh, máslo, sůl a na jemno nakrájenou cibuli umícháme dohladka. Vejce uvařené na tvrdo nakrájíme na malé kousky a přidáme k tvarohu spolu s na jemno nastrouhanou mrkví. Vše dobře promícháme a podáváme s domácím chlebem nebo jiným pečivem.

Zelí po myslivecku

Zelí po myslivecku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlávkového zelí, 500 g brambor, 100 g slaniny, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 2-3 cibule, 1 sklenka vody

Hlávku zelí omyjeme, jemně nastrouháme a dusíme na pokrájené cibuli se slaninou. Po chvilce zelí podlijeme vodou a přidáme oloupané nakrájené brambory, sůl, kmín a trochu octa. Vaříme do změknutí brambor.

Mexické řízky

Mexické řízky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 50 g česneku, 1 lžička soli, troška pepře, 70 g rostlinného oleje, 60 g cibule, 60 g papriky (kapie), 60 g rajčat

Maso z vepřové kýty nejdříve umyjeme a nakrájíme na 4 řízky. Potřeme je prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. Maso vyndáme, cibuli a papriku omyjeme, nakrájíme na drobno, dáme na pánev ...

Rychlá houbová polévka

Rychlá houbová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg hub, 6 dkg másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 slepičí vejce, 1 cibule, troška kmínu, 1/4 l vody, 1 lžíce pažitky, 1 lžička soli

Na drobno nakrájenou cibuli s kmínem zpěníme na másle, přidáme očištěné, oprané, na plátky nakrájené houby a podusíme. Přisypeme mouku, osmahneme a zředíme vodou. Polévku povaříme, vmícháme vejce, osolíme dle potřeby a před podáváním ozdobíme na d...

Melounový nápoj

Melounový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cukrový meloun, 1-2 citróny, 1 hrst ledu

Omytý meloun rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Do mixéru dáme 1 kg dužiny zbavené jader, přidáme citrónovou šťávu ze dvou citrónů a rozmixujeme. Necháme vychladnout v chladničce. Do sklenic dáme kostky ledu, nalijeme do nich melounovou šťávu a ozdob...

Fazolová polévka podle Michaela

Fazolová polévka podle Michaela

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g fazolí, 1 bobkový list, 500 g bůčku, 1 lžička soli, 40 g másla, 10 g hladké mouky

Přebrané hnědé fazole namočíme den dopředu do litru studené vody. Druhý den přidáme k fazolím bobkový list a uvaříme na mírném ohni doměkka. Současně vaříme vepřový bůček, který poté vyjmeme a necháme vychladit. Vývar z bůčku zahustíme jíškou z m...

Makovec

Makovec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g máku, 150 g cukru moučka, 3 lžíce sádla, 1 slepičí vejce, 300 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1/4 l polotučného mléka

Nejdříve si umeleme mák. Do šlehače dáme cukr, vejce, mák, rozpuštěné sádlo, vlažné mléko a šleháme. Postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Jakmile je vše rozmícháno, vylijeme směs do předem vymazané a vysypané formy a pečeme ...

Cuketové rolky

Cuketové rolky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 2 balení žervé, 2 jarní cibulky, špetka soli

Cuketu nakrájíme na tenké proužky a necháme odvodnit. Nakrájíme jarní cibulku, smícháme ji s žervé a kdo chce, může ještě trošku osolit. Směs namažeme na cuketu a tu poté srolujeme a propíchneme párátkem, aby držela tvar. Rolky vyskládáme na pečíc...

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce Solamylu, špetka soli, 2 lžíce Vegety, 2-3 vejce, špetka pepře, 1/4 hrnku vody, 100 g strouhaného sýru, 2 lžíce sójové omáčky, špetka mleté pálivé papriky

Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hustší těstíčko. Cuketu nakrájíme na plátky nasolíme a necháme odvodnit. Poté je obalujeme ve směsi a smažíme na pánvi.

Sněhová limonáda

Sněhová limonáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 1/2 sklenky cukru krupice

Do mixéru dáme šťávu z jednoho citrónu, necelou polovinu sklenice cukru a mixujeme. Během mixování, které by mělo trvat cca 10 sekund, přidáme postupně 2 sklenice kostek ledu. Ihned podáváme.

Houby zapečené s brambory

Houby zapečené s brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 1 cibule, 300 g hub, 1 lžička kmínu, 100 g uzeného boku, troška pepře, 4 brambory, 1 lžička soli, 2-3 slepičí vejce, 5 lžic polotučného mléka

Na polovině másla zpěníme na hluboké pánvi oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme omyté, pokrájené houby, koření dle potřeby a vše promícháme a podusíme. Do podušených hub přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček, na silné plátky pokrájené vařen...

Jogurtovo-jahodové mléko

Jogurtovo-jahodové mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 skleniky bílého jogurtu, 1 hrnek jahod, 1/4 l polotučného mléka, 1 lžíce cukru krupice

Do šlehače dáme jogurt, přidáme mléko, omyté,rozmačkané jahody a cukr. Dobře prošleháme a hotový nápoj nalijeme do vyšších skleniček. Nakonec ozdobíme kousky jahod.

Vejce s nudlemi a sýrem

Vejce s nudlemi a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g nudlí (těstovin), 10 dkg másla, 2-3 cibule, 10 dkg tvrdého sýru, 4 lžíce smetany, 6 slepičích vajec, 1 lžička soli

Nudle (nejlépe domácí) si uvaříme v osolené vodě, scedíme a omastíme máslem. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rozšlehaná vejce a před ztuhnutím nalijeme smetanu. Teplé nudle polijeme vejci a hustě posypeme strouhaným sýrem.

Houbový bramborák

Houbový bramborák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 1/2 kg brambor, 40 g hladké mouky, 1 slepičí vejce, 3-4 stroužky česneku, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžíce majoránky

Očištěné houby nakrájíme a podusíme na másle. Syrové brambory omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Ochutíme solí, pepřem a sušenou majoránkou. Nakonec přidáme vychladlé podušené houby a pe...

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, kousek pórku, špetka soli, špetka pepře, 1/2 konzervy ananasu

Plátky kotlety naklepeme, hodíme na pánev bez tuku, a opečeme z obou stran. Poté k ní nasypeme pórek, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí. Následně maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme omáčku tyčovým mixérem. Na závěr zahustíme mou...

Kapr po novohradsku

Kapr po novohradsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 4-5 stroužků česneku, 1 lžíce mleté papriky, 100 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 dcl rostlinného oleje

Nejdříve z ryby odstraníme šupiny a poté ji omyjeme a naporcujeme. Jednotlivé filety osušíme utěrkou, dobře nasolíme a potřeme utřeným česnekem. Na závěr kapra obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou a následně zprudka opečeme na pánvi.

Šlehané omelety s citrónem

Šlehané omelety s citrónem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l polotučného mléka, 150 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 6 slepičích vajec

Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem rozšleháme v mléce a poté do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs promícháme a na rozpálené pánvi pečeme lívanečky potírané olejem. Na závěr opečené omelety pokapeme citrónovou šťávou a o...

Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení Salka, 3 balení ledových kaštanů (marrons gracés), 4 kostky hořké čokolády, 500 ml rumu

Šlehačku vylijeme do hrnce a zahřejeme. Poté přidáme čokoládu, nalámané tyčinky ledových kaštanů a necháme rozpustit. Za stálého míchání povaříme a následně necháme vychladnout. Na závěr vmícháme Salko, rum a plníme do lahví.

Kapr se zeleninou

Kapr se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 1 mrkev, 1 cibule, 10 dkg bulvového celeru, 3 stroužky česneku, 3 bobkové listy, špetka kmínu, 6 koleček celého pepře, špetka soli, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecná), 100 ml olivového oleje

Kapra očistíme od šupin, dobře omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku. Maso osolíme a posypeme kořením na ryby a kmínem. Omyjeme si a oloupeme celer, mrkev, cibuli, česnek, vše nakrájíme na kolečka a nasypeme do pekáče k rybě. Dále přidáme bob...

Bábovka s cereáliemi

Bábovka s cereáliemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 3/4 hrnku polotučného mléka, 1/2 hrnku rostlinného oleje, 2 slepičí vejce, 1 balení vanilkového cukru

Hrnek cereálií Nesquik namočíme do trošky mléka a polohrubou mouku smícháme s oběma cukry a kypřícím práškem. Ve zbytku mléka rozšleháme dvě vejce a olej. Tuto směs přimícháme do mouky a vypracujeme těsto, do něhož na závěr vmícháme cereálie. Takt...

Céčkový salát

Céčkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jablek, 1/2 sáčku kyselého zelí, 1 řepa

Jablko a řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubo. V misce smícháme obě suroviny se zelím a podáváme.

Diviznová limonáda

Diviznová limonáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l vody, 50 g cukru krupice, 1/2 citrónu

Velkou hrst čerstvých a od hmyzu opláchnutých květů zalijeme 1/2 litrem horké vody, zakryjeme a necháme 24 hodin louhovat. Poté pečlivě přecedíme a přidáme 50 g cukru nebo medu a špičku nože kyseliny citronové nebo 1/2 citronu. Pijeme ledově vych...

stránka: