Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 32

Kuřecí prsa v arašídovém těstíčku

Kuřecí prsa v arašídovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 3 hrsti arašídů (burských ořechů, buráků), 3 plátky toastového chleba, 2-3 vejce, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivovéjo oleje

Plech vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem. S pomocí kuchyňského robota rozmixujeme arašídy a toustový chléb (předem rozdrobený) a přesypeme do mísy. Vmícháme olivový olej, sůl a pepř. V druhé míse rozšleháme vejce se solí. Kuře...

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 200 g kuřecích prsou, 200 g čerstvého špenátu, 200 g zakysané smetany light, 1 slepičí vejce, 3 stroužky česneku, špetka tymiánu (Mateřídoušky obecná), troška pepře, 1 lžička soli, 1 lžíce olivového oleje

Těstoviny dáme vařit do osolené vody přibližně na 12 minut. Poté scedíme a přimícháme na kousky nakrájené kuřecí maso a omyté listy špenátu. Zapékací mísu vymažeme olejem. Těstoviny nasypeme do mísy a zalijeme zakysanou smetanou light, do které ...

Máslový krém - nastavovaný

Máslový krém - nastavovaný

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l polotučného mléka, 1/2 sáček pudinkového prášku, 100 g másla, 100 g cukru moučka, 3 lžičky Vita kávy

Pudinkový prášek s vanilkovou příchutí rozmícháme v mléce a vaříme jej ve vodní lázni do zhoustnutí. Zatím umícháme máslo s cukrem a Vita kávou. Do tohoto krému pak po lžících přidáváme prochladlý pudink a třeme do zpěnění.

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 chleba, 4 slepičí vejce, 100 ml polotučného mléka, špetka soli, troška pepře, 1 lžička mleté papriky, 1 hrst oregana, 200 ml rostlinného oleje

Starší chléb rozkrájíme na krajíčky a ty případně ještě na čtvrtky. Vejce vyšleháme se 100 ml mléka, osolíme, opepříme, přidáme sušené oregano, špetku mleté papriky a necháme odstát. Čtvrtky chleba namáčíme z obou stran v rozšlehaných vejcích a sm...

Karbanátky v pivním těstíčku

Karbanátky v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 3 ks slepičí vejce, 100 ml rostlinného oleje, 150 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 1/4 lžičky pepře, 1/4 lžičky soli, 2 lžíce petrželové natě, 1 okurka, 2 rajčata, 2 lžíce vody, 1/2 kg hovězího mletého masa

Mletá masa dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, 2 lžíce horké vody, promícháme a necháme spojit. Pivní těstíčko: do misky nalijeme pivo, oddělíme bílky a žloutky rozšleháme v pivu. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku a vyp...

Filé s kečupem v alobalu

Filé s kečupem v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rybího filé, 5 g másla, 2 lžíce kečupu

Do vymazaného alobalu položíme porci osoleného filé, potřeme kečupem, pevně zabalíme a pečeme na plechu v troubě.

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po třeboňsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 6 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu, 80 g másla, 1/2 sklenka rybího vývaru nebo vody

Připravíme si filety z kapra, porce pečlivě osušíme papírovou utěrkou, potřeme je solí utřenou s česnekem, posypeme kmínem a v pekáči na rozehřátém másle pečeme v troubě cca 15 minut při 190°C. V průběhu pečení rybu občas přeléváme vypečenou šťá...

Bylinkový koktejl

Bylinkový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 dcl podmáslí, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžíce libečku, špetka bílého pepře, špetka soli

Do mixéru vlijeme podmáslí přidáme 2 lžíce omyté, nasekané zelené natě petrželky a libečku, přidáme špetku bílého mletého pepře, špetku soli a 30 sekund mixujeme.

Zázvorový sirup proti nadýmání

Zázvorový sirup proti nadýmání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g zázvoru, 900 ml destilované voda, 100 ml konzumního lihu (alkoholu), 150 g cukru krystal

Zázvor navlhčíme alkoholem, zalijeme destilovanou vodou a necháme 2 dny odležet. Potom tekutinu prolisujeme, přefiltrujeme a svaříme na hustý sirup s cukrem v poměru 100 g na výtažku na 150 g cukru.

Extra nadýchaný piškot

Extra nadýchaný piškot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 250 g polohrubé mouky, 4 slepičí vejce, 1 dcl rostlinného oleje, 1 dcl vody, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Sypké suroviny smícháme dohromady, přidáme žloutky, olej, vodu a vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do připravené směsi. Vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme při 160°C.

Hovězí závitky se šunkou a mrkví

Hovězí závitky se šunkou a mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hovězí roštěnky, 2 plátky šunky, 1 mrkev, špetka provensálského koření, špetka soli, troška pepře, 1/2 lžíce olivového oleje

Z kvalitní vyzrálé hovězí roštěné připravíme 2 plátky, které rozklepeme, lehce osolíme, nepatrně opepříme a posypeme provensálským kořením. Na každý plátek masa položíme plátek šunky a čtvrtku podélně rozříznuté mrkve. Maso i s náplní stočíme do ...

Čokoládový krém se šlehačkou

Čokoládový krém se šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čokolády na vaření, 2-3 žloutky, 3 lžíce polotučného mléka, 50 g cukru moučka, 5 dcl smetany ke šlehání (šlehačka)

Čokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme mléko a na mírném ohni necháme změknout. Ke změklé a vychladlé čokoládě přidáme utřené žloutky s cukrem a vše dobře ušleháme. Potom zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a dáme na led.

Ruský salát

Ruský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší okurka, 2 menší mrkve, 1 velké jablko, 2 - 3 rajčata, 2 lžíce celerová natě, 1/4 l zakysané smetany, 1 citrón, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce kopru, 1/4 lžička cukru krystal, špetka soli, 1 sklenka odpeckovaných slív

Menší salátovou okurku omyjeme a oloupeme. Rajčata, mrkev, jablko a slívy nakrájíme na tenké nudličky. Omytou celerovou nať hrubě nakrájíme a vše promícháme s kyselou smetanou. Podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a sůl. Vychlazený salát oz...

Lilek plněný kuskusem

Lilek plněný kuskusem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks lilku, 150 g kuskusu, 1 cibule, 3 rajčata, 10 dkg anglické slaniny, 10 dkg strouhaného sýru

Lilek rozkrojíme na půl podélně a vydlabeme dužinu. Vzniklé lodičky posolíme a necháme vypotit. Cibuli nakrájíme na drobno a dáme osmahnut na pánev, k ní přidáme nakrájenou slaninu a dužinu. Mezitím připravíme kuskus podle návodu. Poté smícháme ku...

Zapečená pohanka

Zapečená pohanka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pohanky, 5 brambor, 3 mrkve, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře, 100 g strouhaného sýru

Pohanku uvaříme dle návodu, brambory oloupeme a nastrouháme. K nim nastrouháme mrkev, přidáme strouhanku a vše ochutíme solí a pepř. Do směsi rozklepneme vajíčka, promícháme a dáme do pekáčku. Pečeme cca 35 minut při 180°C. Ke konci můžeme posypat...

Škvarkové pracny

Škvarkové pracny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 250 g másla, 100 g mletých škvarků, 30 g kakaa, 1 lžička skořice, troška hřebíčku

V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme tuk na pečení, mleté škvarky, kakao, lžičku mleté skořice a špetku drceného hřebíčku. Vypracujeme hladké těsto. Formičky na pracny pečlivě vytřeme rozpuštěným máslem a naplníme těstem. Naplněné formičky ro...

Bazalkový ocet

Bazalkový ocet

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vinného octa, 2-3 stroužky česneku, 4-5 listů bazalky

Do vinného octa vložíme česnek i bazalku a necháme vyluhovat 14 dní v chladu. Poté ocet scedíme a můžeme jej použít k dochucení zeleninových a luštěninových salátů.

Houbové knedlíky

Houbové knedlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub, 1 hrst petrželové natě, 100 g másla, 1 cibule, 4 rohlíky, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce strouhanky, špetka soli, 3 slepičí vejce, špetka muškátového ořechu, 1/2 lžíce citronové kůry

Houby očistíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli i petržel nasekáme na drobno. V pánvi rozehřejeme kousek másla a opečeme na něm cibuli. Přidáme houby, osolíme je a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina, nakonec přimícháme petržel. Rohlí...

Houbové krokety

Houbové krokety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub, 1 cibule, 1 slepičí vejce, 150 g mletého masa, 2-3 stroužky česneku, 1 hrst petrželové natě, špetka soli, 1-2 lžíce strouhanky

Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme a v pánvi s rozehřátým olejem orestujeme dozlatova. Přidáme houby a dusíme je dokud se přebytečná tekutina neodpaří. Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, vej...

Houbové smaženky se špenátem

Houbové smaženky se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 400 g špenátového protlaku, 3 housky, 3 slepičí vejce, 1/2 hrnku polotučného mléka, špetka soli, troška pepře, 1 hrst petrželová natě, 1 hrnek strouhanky

Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na lžíci oleje. Špenát podusíme a necháme zchladnout. Housky nakrájíme na kostičky, namočíme v mléce a vymačkáme. Smícháme je s houbami, špenátem, 2 vejci a 1 žloutkem. Připravenou hmotu d...

Smažená cibule

Smažená cibule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cibule, 1/4 lžičky soli, 1 hrnek hladké mouky, 200 ml rostlinného oleje

Čtyři velké cibule oloupeme a nakrájíme na silnější kroužky. Jednotlivé kroužky posolíme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme a plátky cibule ponoříme na chvíli do horkého oleje (nejlépe v drátěném košíku). Pak je necháme okapat a...

Salát z kuřete a celeru

Salát z kuřete a celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kuřete, 100 g celeru, 1 list hlávkového salátu, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g jogurtu, 1 lžíce nasekané pažitky

Vařené kuřecí maso vykostíme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme vařený strouhaný celer, pokapeme citronovou šťávou a spojíme s jogurtem ochuceným nasekanou pažitkou. Dobře promícháme. Zdobíme hlávkovým salátem.

Kapr pečený v alobalu

Kapr pečený v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kapra, troška soli, 3 g hladké mouky, 1/4 vejce, 3 g strouhanky, 10 g másla

Porci kapra osolíme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Pevně zabalíme do vymazaného alobalu a upečeme na plechu v troubě. Před podáváním zdobíme hlávkovým salátem a citronem.

Jarní salát s křenem

Jarní salát s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 3 svazky ředkviček, 1 svazek jarní cibulky, 1 lžíce křenu, 2 dcl zakysané smetany, špetka soli

Omytou neloupanou okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Očištěné cibulky i s kousky světlé natě nakrájíme na kroužky. Přidáme strouhaný křen, dle chuti osolíme, zalijeme smetanou a dobře promícháme. Salát vychladíme a ozdobíme půlkami řed...

Fíkový salám

Fíkový salám

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fíků, 180 g cukru moučka, 200 g vlašských ořechů, 2 žloutky

Sušené fíky umeleme na masovém strojku. Přidáme cukr, umleté vlašské ořechy a 2 syrové žloutky. Vše dobře propracujeme na tužší hmotu, kterou rozdělíme na 4 stejně velké části a z každé utvoříme váleček. Válečky pevně zabalíme do potravinové fól...

stránka: