Šumavská bramboračka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
744
kalorií
30.0g
cukrů
0.0g
tuků
13.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli nakrájíme na jemno a smažíme na sádle. Po chvíli přidáme prolisovaný česnek. Zasypeme moukou a chvíli smažíme.
Zalijeme vývarem a 15 minut povaříme.
Poté přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer, brambory, houby).
Ochutíme majoránkou, solí a pepřem a vaříme doměkka.
Tip k receptu
Můžeme použít i sušené houby - ty ale namočíme do vody předem, aby změkly.
Jedná se o typicky šumavskou polévku.
14. 09. 2015
Podobné recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.