Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 29

Dýňová pomazánka

Dýňová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dýně, 2 balení jemného tvarohu, špetka soli, 1 lžíce tymiánu (Mateřídoušky obecné)

Dýni rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Uvaříme v osolené vodě a rozmačkáme lžící nebo rozmixujeme. Poté k ní přidáme tvaroh, sůl a tymián, promícháme a dáme vychladit do lednice.

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dýně, 150 g polohrubé mouky, 2 vejce, 10 dkg anglické slaniny, 10 dkg strouhaného sýra

Dýni rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Necháme uvařit, poté ji rozmělněte lžící, přidáme polohrubou mouku a vajíčko. Hmotu dáme na plech a rozprostřeme. Na ni položíme na nudličky nakrájenou slaninu a nastrouhaný sýr a pečeme při 170°C...

Mojito alá nescafe

Mojito alá nescafe

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml nescafé frappé, 1 limeta nebo citrón, 9 lístků máty, 3 lžičky cukru krupice

Do sklenice vložíme limetu nebo citrón (pokrájený na 8 dílků) a lístky máty. Přidáme cukr a vše důkladně rozmačkáme drtítkem. Zasypeme ledem (nejlépe drceným) a zalijeme kávou nescafé frappé. Zamícháme lžičkou a ozdobíme lístky máty.

Hovězí na karamelu a černém pivě

Hovězí na karamelu a černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 250 g slaniny, 300 g cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 kostka hovězího bujónu, 0,5 l černého piva, 0,5 lžičky chilli, špetka rozmarýnu, špetka tymiánu, špetka soli, 2 lžíce kukuřičného škrobu, špetka pepře, 100 g hub, 100 g cukru krystal

CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který slanina pustila osmažíme cibuli. Jakmile začne cibule hnědnout, přihodíme kostičky hovězího masa nakrájené asi jako na guláš, klidně i menš...

Třená bábovka polévaná vínem

Třená bábovka polévaná vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 300 g cukru krystal, 7 ks slepičích vajec, 1 lžička citronové kůry, 200 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Máslo utřeme s cukrem, přidáme oddělené žloutky a vypracujeme robotem hladký krém. Zvlášť smíchejte mouku s práškem do pečiva a strouhanou citronovou kúrou, a směs po částech vmíchejte do žloutkové směsi. Nakonec do třené hmoty zlehka zapracujte u...

Hovězí z trouby

Hovězí z trouby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího zadního, 1 lžička soli, 2 lžíce kečupu s chilli, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 hlávka česneku

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Maso naskládáme do skleněného pekáče, nebo pekáče s víkem. Zalijeme vodou ve které jsme rozmíchali kečup a hořčici. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, přikryjeme víkem a dusíme do změknutí...

TOM YUM polévka

TOM YUM polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml kokosového mléka, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce TOM YUM pasty, hrnek kuřecího vývaru, 4 lodyhy nakrájené citronové trávy, 250 g vyloupaných krevet, 4-6 nadrobno nakrájených chilli papriček, 6 cherry rajčátek, hrnek nakrájených čínských hub, 2 lžíce rybí omáčky, 3 lžíce citronové šťávy, 1/2 šálku bazalky, 1 lžička třtinového cukru

Ve woku rozpálíme olej a TOM YUM pastu. Asi minutku smažíme na mírném ohni. Přidáme vývar s kokosovým mlékem, promícháme než se spojí a asi 2 minuty vaříme. Dále přidáme houby, krevety a citronovou trávu a zmírníme plamen. Dusíme asi 2 minuty. Dál...

Pomazánka ze sušených rajčat

Pomazánka ze sušených rajčat

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cherry rajčátek, 100 g okapaných sušených rajčat, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 200 g pomazánkového másla, 2 lžíce bílého jogurtu, hrst bazalky

V sekáčku nebo tyčovým mixérem rozmixujeme cherry rajčátka, okapané sušené rajčata, bazalku a česnek. Poté přidáme pomazánkové máslo, bílý jogurt, sůl a pepř a ještě promixujeme dohladka. Podáváme nejlépe s tmavým pečivem ozdobené lístkem bazalky.

Sardinkový psí dortík

Sardinkový psí dortík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, 1 ks vejce, 10 dkg strouhaného sýra, 10 dkg hladké mouky

Sardinky rozmačkáme, přidáme ostatní, dáme do formiček a pečeme na 170 asi 15 minut.

Žampionová pochoutka

Žampionová pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg žampionů, 1 ks větší cibule , sádlo na opečení, 1/2 balení širokých nudlí, pepř, sůl, troška kmínu, houbové koření dle chuti, 1 šálek smetany (mléka)

Cibuli pokrájíme a osmahneme na sádle, kam po chvíli přidáme pokrájené žampiony. Orestujeme, zalijeme smetanou, okořeníme a smícháme s předem uvařenými nudlemi. Podáváme s libovolným pečivem.

Jednoduchý jablkový koláč z listového těsta

Jednoduchý jablkový koláč z listového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 4 lžíce cukru krystal, 5-6 ks jablek, 5 dkg rozinek, 4 lžíce strouhanky, 1 lžíce skořice, 2 lžíce hladké mouky

Listové těsto rozdělíme na dva díly. Vál posypeme 2 hrstmi hladké mouky a vyválíme z poloviny těsta plát, aby se nám vešel přesně na plech. Pozor - plech nemastíme! Do plechu vtlačené těsto posypeme strouhankou (nebo drcenými piškoty), jablky,...

Kapustovo - bramborové frikadelky

Kapustovo - bramborové frikadelky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hlávkové kapusty, 600 g moučných brambor, 2 ks jarní cibulky, 1 ks slepičí vejce, 2 lžíce másla, 3 stroužky česneku

Řádně omyté brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno. Kapustu omyjeme a listy zbavíme tvrdých řapíků, které krátce povaříme v mírně osolené vodě. Jarní cibulku a okapané listy nakrájíme najemno. Do mísy ...

Celerový salát pro slavnostní příležitost

Celerový salát pro slavnostní příležitost

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvový celer, 1 ks pomeranč, 2 ks jablka, 50 g vlašských ořechů, 1/3 lžička sůl, 2 lžíce citronové šťávy

Dobře očištěný, oloupaný celer uvaříme do měkka ve slané vodě. Po uvaření ihned vyjmeme, nakrájíme ozdobným nožem na tenké plátky, přidáme citrónovou šťávu, aby neztmavl, přidáme oloupaný, tence nakrájený pomeranč bez bílé dužiny a oloupaná, te...

Celerová pomazánka s majonézou

Celerová pomazánka s majonézou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks bulvového celeru, 2 ks jablka, 2 ks mrkeve, 1 ks cibule, 1 ks sterilovaná okurka, 100 g majonézy, 1-2 špetky sůli, 1 špetka pepře, 2 lžičky citronové šťávy

Dobře očištěný, oloupaný celer jemně nastrouháme, hned zakapeme citrónovou šťávou, aby neztmavl, pak přidáme oloupaná nastrouhaná jablka, dobře očištěnou a nastrouhanou mrkev a na drobno nakrájenou cibuli i okurku. Vše promícháme s majonézou, dle...

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvového celeru, 4 špetky soli, 1 kousek taveného sýra se šunkou, 1/2 hrnku rostlinného oleje

Dobře očištěný a oloupaný celer uvaříme ve slané vodě téměř do měkka. Necháme vychladnout a nakrájíme z něho plátky cca 1/2 cm silné, potřeme je taveným sýrem se šunkou a vždy k sobě dva dobře přitiskneme. Obalíme v klasickém trojobale (mouka, v...

Svatební koktejl

Svatební koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,1 dcl koňaku, 0,2 dcl pomerančové šťávy, 0,2 dcl pomerančového likéru, 2 kostka ledu, 1 kousek pomeranče

Vše vložíme do šejkru (nebo malé termosky), řádně protřepeme a nalijeme do skleničky. Zdobíme plátkem pomeranče, který do poloviny nakrojený posadíme na sklenici.

Zelná polévka s uzeným tofu

Zelná polévka s uzeným tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tofu, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžička uzené papriky, 3 bobkové listy, 1 lžička kmínu, 3 kuličky nového koření, 2 lžíce celozrnné špaldové mouky, 2 hrnky kyselého zelí, 2-3 mrkve na kolečka, 700 ml vody, špetka soli, špetka pepře, 100 ml smetany

V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme cibuli dozlatova, poté přidáme tofu a pokrájenou mrkev a orestujeme ze všech stran. Vhodíme koření a zaprášíme moukou. Důkladně vše promícháme. Zalijeme vodou a přidáme 1 hrnek kysaného zelí. Vaříme cca 15-20...

Houbové chlupáče

Houbové chlupáče

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čerstvých nebo 100g sušených hub, 800 g vařených a 500g syrových brambor, 300 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, 2 lžíce sádla

Syrové brambory na jemno nastrouháme, vodu slijeme, přidáme nastrouhané vařené brambory, mouku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Lžící odkrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme cedníkem. ...

Rychlý ovocný koláč s tvahorem a zakysankou

Rychlý ovocný koláč s tvahorem a zakysankou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

těsto: 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 100 g másla, 1/4 hrnku polotučného mléka, Náplň: 250 g jemného tvarohu, 150 g zakysané smetany, 60 g cukru moučka, 1 vejce, 2 lžíce pudinkového prášku, 250 g ovoce, 2 lžíce třtinového cukru

V míse vyšleháme (ideálně ručně metličkou) dohladka všechny ingredience na těsto. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a v té stejné míse si vyšleháme všechny ingredience na náplň kromě ovoce a třtinového cukru. Jemně navrstvíme na těsto a posype...

Karamelky s oříšky

Karamelky s oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g lískových ořechů, 180 g cukru krupice, 2 balení vanilkového cukru, 30 g másla, 100 ml smetana ke šlehání (šlehačka), 50 ml sirup, 100 g sušené mléko

Lískové oříšky v troubě opražíme při 180°C do zlaté barvy. Necháme je vychladit, oloupeme a nasekáme je na kousky. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr s vanilkovým cukrem na velmi světlý karamel. Přidáme máslo, horkou smetanu a sirup zlatavé...

Nápoj pro zdraví a krásu

Nápoj pro zdraví a krásu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenice vody, 2 lžičky jablečného octa, 2 lžičky včelího medu

Připravíme si sklenici vody, přidáme 2 kávové lžičky jablečného octa a nápoj osladíme 2 lžičkami medu. Řádně vše promícháme.

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Plněné kynuté knedlíky s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného masa, 1 sáček sterilovaného zelí, 1 kg kynutého těsta

Nejdříve si uděláme kynuté těsto, než nám těsto vykyne, uvaříme uzené maso, poté ho necháme vychladit a nakrájíme na kostičky. Vykynuté těsto rozdělíme na menší díly, naplníme uzeným a zabalíme do tvaru knedlíků. Knedlíky vaříme na páře 20 m...

Salát z hlávkového zelí

Salát z hlávkového zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks hlávkového zelí, 3 ks slepičí vejce, 250 g slaniny, 1 lžíce octa, 1 lžíce olivového oleje, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Umytou menší hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky, z uvařených vajec natvrdo vyjmeme žloutky, dáme je stranou, bílky pokrájíme nadrobno. Do salátové mísy připravíme nálev z oleje, octa, špetky soli a pepře. Do mísy nasypeme zelí a pokrájené b...

Chlebové smaženky se sýrem

Chlebové smaženky se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks slepičí vejce, 50 g strouhaného sýra, 4 lžíce polotučného mléka, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 špetky soli, 4 lžíce rostlinného oleje, 4-6 plátků chleba

Vejce rozšleháme a přidáme ostatní přísady. Do směsi namáčíme starší krajíčky chleba (asi 0,5 až 1cm široké) a po obou stranách na oleji smažíme. Zdobíme zeleninou.

Uzenářské brambory

Uzenářské brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g brambor, 1-2 ks cibule, 60 g uzeného masa, 20 g sádla, 1 ks slepičí vejce, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce pažitky

Drobně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova, přidáme plátky vařených brambor a společně ještě opečeme. Potom doplníme na kousky nakrájeným vařeným uzeným masem, osolíme, opepříme a za stálého míchání dobře prohřejeme. Zalijeme vejcem a ...

stránka: