Majoránkové zapečené brambory
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
25min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
1400
kalorií
2.0g
cukrů
59.0g
tuků
74.0g
bílkovin
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce. Scedíme a necháme vychladit. Uzené maso (plecko nebo krkovičku) a vajíčka také uvaříme. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na drobno pokrájené uzené maso a vajíčka a zcezený hrášek. Osolíme, opepříme a přisypeme majoránku. Vše promícháme. Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a brambory do ní přemístíme. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů 10 minut zapéct. Potom vytáhneme, zalijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka, zasypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut zapečeme.
Tip k receptu
Místo uzeného masa můžeme použít párky nebo klobásky. V tom případě je ale nejdříve trochu osmažíme na pánvi a pak vmícháme do brambor.
Jana Smidži16. 10. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.