Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Majoránkové zapečené brambory

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 25min
Nutriční hodnoty
1400 kalorií 2.0g cukrů 59.0g tuků 74.0g bílkovin

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce. Scedíme a necháme vychladit. Uzené maso (plecko nebo krkovičku) a vajíčka také uvaříme. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na drobno pokrájené uzené maso a vajíčka a zcezený hrášek. Osolíme, opepříme a přisypeme majoránku. Vše promícháme. Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a brambory do ní přemístíme. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů 10 minut zapéct. Potom vytáhneme, zalijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka, zasypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut zapečeme.

Bulb Tip k receptu

Místo uzeného masa můžeme použít párky nebo klobásky. V tom případě je ale nejdříve trochu osmažíme na pánvi a pak vmícháme do brambor.


Přidat na Pinterest
Jana Smidži

16. 10. 2015, Recept navštíven: 1336x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné

16. 10. 2015, 15:55

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
belmi dobre zapekane zemiaky

16. 10. 2015, 18:38

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutovo dobre

19. 10. 2015, 20:01

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné

20. 10. 2015, 15:17

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre zapečené zemiaky

03. 01. 2016, 14:21

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Vyborny napad i recept.

Ada 23. 09. 2017, 09:20

Přidat komentář

Facebook komentáře