Majoránkové zapečené brambory
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce. Scedíme a necháme vychladit. Uzené maso (plecko nebo krkovičku) a vajíčka také uvaříme. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme na drobno pokrájené uzené maso a vajíčka a zcezený hrášek. Osolíme, opepříme a přisypeme majoránku. Vše promícháme. Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a brambory do ní přemístíme. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů 10 minut zapéct. Potom vytáhneme, zalijeme vejci rozšlehanými s trochou mléka, zasypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut zapečeme.
Tip k receptu
Místo uzeného masa můžeme použít párky nebo klobásky. V tom případě je ale nejdříve trochu osmažíme na pánvi a pak vmícháme do brambor.
Jana Smidži16. 10. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 16. 10. 2015, 15:55

katka16031 16. 10. 2015, 18:38

palino 19. 10. 2015, 20:01

hanka 20. 10. 2015, 15:17

Svetlana 03. 01. 2016, 14:21

Ada 23. 09. 2017, 09:20