Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 27

Kotlety po srbsku

Kotlety po srbsku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, 1 lžíce koření country, 2 červené cibule, 2 stroužky česneku, 5 dkg anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, chilli koření, 2 lžíce rajského protlaku, 1/2 l hovězího (drůbežího) vývaru, 1 lžička hladké mouky

V široké pánvi rozpálíme sádlo (nebo olej). Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením country. Zprudka je opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a ve výpeku opečeme do sklovita nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme anglickou ...

Bramborovo-slaninový quiche

Bramborovo-slaninový quiche

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 150 g másla, 2-3 lžíce polotučného mléka, 5 ks vejce, 150 g brambor, 100 ml smetany, 50 g anglické slaniny, 50 g šunky, 1 lžíce petrželové natě, 1 ks cibule, 1 lžička rozmarýnu, 2 stroužky česneku, 100 ml bílého jogurtu, 50 g sýru čedar, 1 lžičku římského kmínu

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme půl hodiny v lednici. Poté vyválím...

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední červené řepy, 1 lžíce křenu, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžíce medu, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžička tatarské omáčky

Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Pak ji oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme, přidáme křen nastrouhaný na jemno, rozmačkaný česnek, olivový olej, med, jablečný ocet, zakysanou smetanu a tatars...

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Vepřové nudličky v pikantní šťávě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty (pečeně), 2 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička ústřicové omáčky, 1 lžíce sladké chilli omáčky, 1 lžička sambaly (Sambal oelek), 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Libové vepřové (kuřecí) maso nakrájíme na delší nudličky. Osolíme, opepříme a promícháme. V misce si smícháme 3 lžíce oleje, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, sladkou chilli omáčku, Sambal Oelek a rozmačkaný stroužek česneku. Touto směsí přelijem...

Zapékané brambory s mletým masem a špenátem

Zapékané brambory s mletým masem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg brambor, 40 dkg mletého masa, 25 dkg listového špenátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžička koření na mleté maso, 2 vejce, 1 dcl mléka, 10 dkg strouhaného sýra, olej, máslo

Brambory omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Potom necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na kolečka (asi 0,5 cm). Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme koření na mleté maso. Rozmíc...

Tvarohový dort BB (broskve, borůvky)

Tvarohový dort BB (broskve, borůvky)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plechovka broskvového kompotu, 1/4 kg borůvek, 4 dcl mléka, 1 lžíce želatiny, 1/4 kg tvarohu, 120 g másla, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek moučkového cukru, 200 g dětských piškotů

Do 2 dl mléka namočíme alespoň na 2 hod. vrchovatou polévkovou lžíci želatiny v prášku. Pak dáme do mixéru tvaroh (kostku), máslo, vanilkový cukr a moučkový cukr. Přidáme nabobtnalou želatinu a další 2 dl mléka, které jsme svařili. Vše rozmixujeme...

Opékaný filet z lososa

Opékaný filet z lososa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g losos file s kůží, kousek másla, troška dýňového oleje Bohemia Olej, kapka balsamikového krému, špetka soli, špetka pepře

Filé z lososa očistíme od šupin, poté opláchneme a rozkrojíme na plátky. Kůži nařízneme a posypeme solí a pepřem. Na pánev dáme kousek másla, necháme rozpustit a vložíme lososa nejprve kůží dolů a opékáme 2 minuty, poté otočíme, okořeníme a nechám...

Salát s mangem a granátovým jablkem

Salát s mangem a granátovým jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks manga, 60 g granátového jablka, 50 g rukoly, 40 g polníčku, 2 lžíce pomerančové šťávy, 3 lžíce citronové šťávy, hrst arašídů nesolených, 3 lžíce makového oleje Bohemia olej, špetka soli, špetka mletého pepře

Mango oddělíme od pecky, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rukolu s polníčkem opláchneme a necháme okapat. Arašídy nakrájíme na menší kousky. Pomerančovou a citónovou šťávu smícháme s makovým olejem, osolíme a opepříme. Salát smícháme se zálivk...

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 makrely, 2 špetky soli, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička koření na ryby, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 1 lžíce rozmarýnu, 2 lžíce oleje

Makrelu (čerstvou nebo mraženou) očistíme, omyjeme a odstraníme hlavu a ocas. Podélně nakrojíme tak, abychom získali větší plát (dáváme pozor, abychom nepřekrojili kůži). Stranu s kůží osolíme a posypeme paprikou, po druhé straně okořeníme kořením...

Naše oblíbená pórková polévka

Naše oblíbená pórková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 1 malá mrkev, 1 střední brambor, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 dcl sladké smetany, 1 lžička hladké mouky, 1 vejce, hrst petrželové natě

Menší mrkev nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka, brambory na kostičky. V hrnci rozpustíme trochu másla a na něm osmahneme mrkev a pórek. Zalijeme vodou (asi 1,5 - 2 litry), osolíme, okmínujeme, přidáme kostku zeleninov...

Osvěžující salát s pomerančem, nivou a ořechy

Osvěžující salát s pomerančem, nivou a ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1/2 hlávky římského salátu, 1 hrst polníčku, 1/4 hlávky salátu lollo rosso, 1 pomeranč, 15 dkg Nivy, 1 hrst vlašských ořechů, 30 ml oleje z vlašských ořechů, šťáva z 1 citrónu, 1 lžička medu, sůl, špetka pepře, balzamikový krém

Saláty omyjeme a natrháme na menší kousky. Dáme do mísy a promícháme je. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kousky. Šťávu přitom zachytáváme do menší misky. Přidáme k ní ořechový olej (viz. Partner, Bohemia Olej), sůl, pepř, citrónovou šťávu, med a ...

Orientální kuřecí steak

Orientální kuřecí steak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, sůl, barevný pepř , 1 lžička tymiánu, 1 lžička koriandru, 1 chilli paprička, 1/2 dcl hořčičného oleje

Kuřecí řízky naklepeme. V hmoždíři rozdrtíme sůl, barevný pepř, lžičku čerstvého (sušeného) tymiánu, chilli papričku a lžíci čerstvého koriandru (nebo lžičku semínek). Přilijeme hořčičný olej (viz. Partner, Bohemia Olej) a zamícháme. Vzniklou mari...

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Pikantní krkovička s kořením Kotányi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, 1 cibule, sůl, pepř, 1/2 balení Kotányi - lákavě delikátní směs, 1 lžička chilli koření, kousek másla, pár kapek sladké chilli omáčky

Plátky krkovičky (kýty) naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily. Z jedné strany je osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa zprudka z obou stran opečeme. Přeložíme na talíř a necháme trochu ...

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Kuřecí maso s hořčicí a anglickou slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 1 lžička soli, 1 lžíce koření na kuře, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 cibule, 10 dkg anglické slaniny

Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a poprášíme kořením na kuře nebo grilovacím kořením. Pomažeme hořčicí a necháme asi půl hodiny odležet. Do pekáče (remosky) dáme na kostičky nakrájenou cibuli, na to kuřecí maso a na každý kousek položíme 1 - ...

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cuketa, 1 cibule, 15 dkg anglické slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 dcl rostlinného oleje, sůl, špetka pepře, 1 lžička kmínu, 1 lžička cukru , trošku octa

Cuketu oloupeme, vyjmeme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a anglickou slaninu, pak zaprášíme moukou. Přidáme nastrouhanou cuketu, ochutíme solí, pepřem, kmínem, cukrem a octem. Podlijeme trocho...

Džus z mrkve a pomerančů

Džus z mrkve a pomerančů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mrkve, 3 pomeranče, 1 kg cukru krupice, 2 lžíce kyseliny citrónové, 1 láhev citrónového sirupu, 12 l vody

Mrkev očistíme a nakrájíme na malé kousky. Pomeranče dobře omyjeme, nakrájíme i s kůrou na drobno a odstraníme pecky. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. To vše vaříme ve dvou litrech vody do změknutí. Pak rozmixujeme, přilijeme 10 litrů převařené...

Cuketa "Bezděk"

Cuketa "Bezděk"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední cukety, 300 g párků, 1 větší cibule, 2 dcl smetany ke šlehání , 1 dcl rajčatového protlaku, 1 lžička mleté papriky , 1 špetka cukru krystalu, sůl, pepř, 2 lžíce rostlinného oleje

Cukety oloupeme, odstraníme jádra a nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu vody a cuketu 5 minut podusíme. Vydušenou šťávu slijeme. Na vyšší pánvi zpěníme do růžova cibulku a přidáme na kostičky nakrájené párky nebo měkký salám....

Květákový salát s vejci

Květákový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g květáku, 1 lžička soli, 2 vejce, 1 rajče, 1 hlávkový salát, 1 lžička citronové šťávy, 50 g majonézy, 100 g bílého jogurtu, 1 lžička plnotučné hořčice, troška mleté papriky , dle chuti lžička cukr krupice, 1 lžička citronové šťávy

Květák rozebereme na drobné růžičky (košťál odkrojíme) a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Necháme okapat, rozložíme na oprané listy salátu pokapané citrónovou šťávou. Poklademe kolečky vařených vajíček. Ostatní suroviny na zálivku smícháme a p...

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks makrely, 250 g jemného tvarohu, 1 ks česneku, 1 ks cibule, 100 g polníčku, 50 g mungo výhonků, 1 špetka soli, 8 ks pufovaných celozrnných chlebíčků

Očištěnou makrelu bez kůže a kostiček rozmělníme na malé části, smícháme ji s tvarohem a česnekem, který jsme předtím jednoduše vložili na 30 minut do trouby a pekli na 200 °C. Ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, přidáme na jemno nak...

Andie's bulgurito

Andie's bulgurito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku bulguru, hrst mungo výhonků, , , , , 1 kousek pomeranče, dle potřeby špetka sůl, dle potřeby kousek petrželová nať,

Bulgur uvaříme v poměru 1:1, tzn. půl hrnku bulguru a 1 hrnek vody. Vodu osolíme dle chuti a přidáme trochu olivového oleje. Až se bulgur uvaří, rozehřejeme si na pánvi trochu oleje, přidáme bulgur, nakrájenou zeleninu, trochu pepře a mungo klíčky...

Citronová bábovka

Citronová bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 4 vejce, 150 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 60 ml rostlinného oleje, 1 lžíce cukru moučky,

Nejdříve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do bílé pěny. Přimícháme najemno nastrouhanou citronovou kůru, hladkou mouku s kypřícím práškem a olej. Z bílků, krupicového cukru a citronové šťávy p...

Roládky pro slečnu

Roládky pro slečnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků šunky, 8 plátků plátkového sýru, 1-2 vejce, 1-2 hrnky strouhanky, 1/2 hrnku rostlinného oleje

Na každý plátek šunky položíme plátek sýru, stočíme a upevníme párátkem (po délce, aby se roládky nerozevíraly). Takto upravené roládky obalíme nejdříve v rozšlehaném vejci a poté obalíme ve strouhance. Pečeme v rozpáleném oleji dozlatova. Jako př...

Vrchovinský bramborák

Vrchovinský bramborák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg uzeného masa, 3 vajíčka, 1 kg brambor, 10 - 15 lžíc hrubé mouky, 10-15 stroužků česneku, 2 lžíce krupice, 2-3 lžičky soli, 2 lžíce másla

Den předem si uvaříme brambory typu A. Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s většími otvory, přidáme uvařené, na kostičky nakrájené uzené maso, hrubou mouku, 2 lžíce krupice, dle potřeby sůl, rozmačkaný česnek a 3 vejce. V míse hmotu řád...

Lívance bez kynutí

Lívance bez kynutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 300 g polohrubé mouky, 1 lžíce cukru krupice, 1/4 lžičky soli, 1/2 balení prášku do pečiva, 1 lžíce rumu, 500 ml mléka, 1 hrnek smetany ke šlehání (šlehačka),

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Potom do sypké směsi přidáme žloutky, rum a prošleháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Těsto necháme nejvýše 5...

Nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení cukrářských piškotů, 1 sáček želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového lusku, 300 g sýru Lučina, 1 lžíce citrónové šťávy, 200 g ovocné marmelády

Menší dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno a po obvodu naklademe piškoty. Namočíme plátky želatiny. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkou a vmícháme Lučinu. Namočenou želatinu se šťávou z 1 citrónu zahřejeme až do rozpuštění, vmícháme l...

stránka: