Ovocný krůtí tažín

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
55min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1986 kalorií
57.0g cukrů
36.0g tuků
150.0g bílkovin


Příprava

Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme na tenké plátky.
Sušené meruňky a švestky nakrájíme na kousky.
Cibuli smažíme 8 minut na oleji, přidáme mrkev a petržel a smažíme dalších 8 minut. Poté přidáme utřený česnek a koření ras el hanout a po 30 vteřinách přilijeme vývar, rajčata a slitou cizrnu, sušené ovoce a 150 ml vody.
Osolíme, opepříme a vaříme 25-30 minut doměkka.
Krůtí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a osmažíme ho na pánvi. Poté ho na 5 minut přidáme do hrnce k zelenině.
Vmícháme med, sekaný koriandr a mandle nakrájené na hrubo.

Tip k receptu

Ras el hanout je směs koření obsahující nejčasněji skořici, kardamom, muškátový oříšek, hřebíček, kurkumu a chilli. Koupíme ho v obchodech specializujících se na koření nebo na internetu.
Pokrm podáváme s kuskusem a řeckým jogurtem.

přidejte na:
sonizna

19. 11. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Svetlana
velmi zaujímavé

19. 11. 2015, 12:03

katka16031
dobrý recept

20. 11. 2015, 15:53

palino
chutné

24. 11. 2015, 14:55

hanka
vyskúšam

11. 02. 2016, 10:47

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.