Ovocný krůtí tažín
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme na tenké plátky.
Sušené meruňky a švestky nakrájíme na kousky.
Cibuli smažíme 8 minut na oleji, přidáme mrkev a petržel a smažíme dalších 8 minut. Poté přidáme utřený česnek a koření ras el hanout a po 30 vteřinách přilijeme vývar, rajčata a slitou cizrnu, sušené ovoce a 150 ml vody.
Osolíme, opepříme a vaříme 25-30 minut doměkka.
Krůtí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a osmažíme ho na pánvi. Poté ho na 5 minut přidáme do hrnce k zelenině.
Vmícháme med, sekaný koriandr a mandle nakrájené na hrubo.
Tip k receptu
Ras el hanout je směs koření obsahující nejčasněji skořici, kardamom, muškátový oříšek, hřebíček, kurkumu a chilli. Koupíme ho v obchodech specializujících se na koření nebo na internetu.
Pokrm podáváme s kuskusem a řeckým jogurtem.
19. 11. 2015
Ingredience
- 1 ks červené cibule
- 3 ks mrkve
- 3 ks kořenové petržele
- 400 g sterilovaných rajčat
- 400 g cizrny
- 70 g sušených švestek
- 300 g krůtích prs
- 70 g meruněk sušených
- 500 ml drůbežího vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce včelího medu
- 2 lžíce koriandru
- 1 lžíce mandlí
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 2 lžička koření ras el hanout
- 2 stroužky česneku