Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ovocný krůtí tažín

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1986 kalorií 57.0g cukrů 36.0g tuků 150.0g bílkovin

Příprava

Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme na tenké plátky.
Sušené meruňky a švestky nakrájíme na kousky.
Cibuli smažíme 8 minut na oleji, přidáme mrkev a petržel a smažíme dalších 8 minut. Poté přidáme utřený česnek a koření ras el hanout a po 30 vteřinách přilijeme vývar, rajčata a slitou cizrnu, sušené ovoce a 150 ml vody.
Osolíme, opepříme a vaříme 25-30 minut doměkka.
Krůtí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a osmažíme ho na pánvi. Poté ho na 5 minut přidáme do hrnce k zelenině.
Vmícháme med, sekaný koriandr a mandle nakrájené na hrubo.

Bulb Tip k receptu

Ras el hanout je směs koření obsahující nejčasněji skořici, kardamom, muškátový oříšek, hřebíček, kurkumu a chilli. Koupíme ho v obchodech specializujících se na koření nebo na internetu.
Pokrm podáváme s kuskusem a řeckým jogurtem.


Přidat na Pinterest
sonizna

19. 11. 2015, Recept navštíven: 854x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi zaujímavé

19. 11. 2015, 12:03

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

20. 11. 2015, 15:53

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné

24. 11. 2015, 14:55

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

11. 02. 2016, 10:47

Přidat komentář

Facebook komentáře