Lehké kuřecí cacciatore
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Prosciutto a cibuli nakrájíme na kostičky.
Prosciutto smažíme na oleji, poté vyndáme z pánve, ale bez tuku, na kterém osmažíme cibuli, česnek a bylinky – smažíme asi 4 minuty.
Poté v pánvi uděláme místo na osolená a opepřená kuřecí prsa. Smažíme 5 minut z každé strany, poté je vytáhneme.
K cibuli v pánvi nalijeme víno a povaříme 2 minuty. Poté vrátíme prosciutto a vmícháme oloupaná rajčata, protlak a houby nakrájené na plátky. Do konzervy z rajčat nalijeme 4 lžíce vody a nalijeme to do pánve.
Vaříme přikryté 15-20 minut. Omáčka by měla zhoustnout.
Poté vrátíme kuře a vaříme ještě 15 minut.
Osolíme, opepříme a podáváme posypané petrželkou.
Tip k receptu
Cacciatore je název pro směs z rajčat, hub a bylinek, původem z Itálie.
sonizna27. 11. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 27. 11. 2015, 15:41

katka16031 28. 11. 2015, 13:36

hanka 30. 11. 2015, 11:14

majka 01. 12. 2015, 16:08