Lehké kuřecí cacciatore

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

948 kalorií
12.0g cukrů
22.0g tuků
145.0g bílkovin


Příprava

Prosciutto a cibuli nakrájíme na kostičky.
Prosciutto smažíme na oleji, poté vyndáme z pánve, ale bez tuku, na kterém osmažíme cibuli, česnek a bylinky – smažíme asi 4 minuty.
Poté v pánvi uděláme místo na osolená a opepřená kuřecí prsa. Smažíme 5 minut z každé strany, poté je vytáhneme.
K cibuli v pánvi nalijeme víno a povaříme 2 minuty. Poté vrátíme prosciutto a vmícháme oloupaná rajčata, protlak a houby nakrájené na plátky. Do konzervy z rajčat nalijeme 4 lžíce vody a nalijeme to do pánve.
Vaříme přikryté 15-20 minut. Omáčka by měla zhoustnout.
Poté vrátíme kuře a vaříme ještě 15 minut.
Osolíme, opepříme a podáváme posypané petrželkou.

Tip k receptu

Cacciatore je název pro směs z rajčat, hub a bylinek, původem z Itálie.

přidejte na:
Chybí obrázek

27. 11. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
zaujímavé

27. 11. 2015, 15:41

Chybí obrázek
dobre talianske jedlo

28. 11. 2015, 13:36

Chybí obrázek
vyborné jedlo

30. 11. 2015, 11:14

Chybí obrázek
chutné jedlo

01. 12. 2015, 16:08

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.