Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 30

Bramborové lasagne

Bramborové lasagne

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vařených brambor, 150 g mletého masa, 2 rajčata, 3 žampiony, 1 pórek, 1 lžíce másla, 5 lžic hladké mouky, 100 ml mléka, plátkový sýr, pepř, sůl, sádlo

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a dobře povaříme. Zapékací misku vymažeme sádlem a postupně skládáme tenké vrstvy plátků brambor, mletého masa, rajčat, žampionů a pórku. Poslední vrstvu tvoří brambory. ...

Nové brambory s koprem

Nové brambory s koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg nových brambor, 1 svazek čerstvého kopru, 100 g másla, sůl

Brambory opereme a otřeme ostřejší houbičkou, větší překrojíme napůl a dáme vařit do osolené vody. Měkké scedíme a necháme krátce dojít pod pokličkou. Mezitím rozpustíme máslo, do vroucího vhodíme posekaný kopr a odstavíme z ohně. Brambory ještě j...

Utopenci z párečků

Utopenci z párečků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 ks cibule, 100 g nakládaných cibulek, 100 g sterilované okurky, 60 g feferonky, 200 ml octu, 200 ml vody, 10 kuliček barevného pepře, 1 lžička soli, 500 g malých párečků

Párečky opláchneme a na koncích ozdobně nakrojíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Ocet svaříme s vodou, pepřem a solí. Do ještě horkého nálevu dáme párečky, cibuli a necháme mírně vychladnout. Do sklenic dáváme střídavě nakládané cibu...

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové pečeně, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce rostlinného oleje, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 120 ml červeného vína, 4 lžíce brusinkového kompotu, 400 g nudlí, 1/4 ks papriky (kapie), 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky petrželové naťi

Maso očistíme a nakrájíme na čtyři plátky. Na okrajích je mírně nařízneme a z obou stran zlehka naklepeme. Maso poprášíme hladkou moukou a v pánvi na oleji je po obou stranách opečeme dozlatova. Osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Vše...

Mrkvová pomazánka se sýrem

Mrkvová pomazánka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Ramy , 100 g jemného tvarohu, 50 g strouhaného sýra, 200 g mrkve, 1 špetka soli, 1 lžíce petrželové naťi, 1 lžíce polotučného mléka

Omytou a očistěnou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Máslo, tvaroh, strouhaný sýr a mrkev v misce smícháme a ochutíme solí. Pokud je pomazánka hustá, zředíme jí lžící mléka. Mažeme na lámankový, nebo jiný zrníčkový chléb a zdobíme petržel...

Sýrové lívanečky

Sýrové lívanečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l polotučného mléka, 10 dkg hrubé mouky, 20 dkg brambor, 10 dkg tvrdého sýra, 2 ks slepičí vejce, 50 g rostlinného oleje, 100 g strouhaného sýra, 1 špetka soli

Do 1/4 litru vařícího osoleného mléka vsypeme za stálého míchání 10 dkg hrubé mouky. Připravíme hustou kaši, kterou necháme prochladnout. Do ní přidáme 20 dkg nastrouhaných brambor, které vaříme ve slupce, 10 dkg strouhaného sýra a 2 celá syrová...

Plněné bramborové šišky

Plněné bramborové šišky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 300 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 100 g uzeného masa

Omyté brambory oloupeme, zalijeme vařící vodou, přidáme sůl a uvaříme do měkka. Část vody slijeme, brambory rozšťoucháme, uděláme do nich několik otvorů a zasypeme polohrubou moukou. Necháme propařit na teple. Teplé těsto hned formujeme. Do ka...

Mortadela s mraženou zeleninou

Mortadela s mraženou zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bůčku, 7 ks česneku, 1 balení mražené zeleninové směsi, 7 ks slepičích vajec, 1 lžíce Vegety, 1 troška pepře, 20 dkg měkkého salámu

Bůček pomeleme spolu se stroužky česneku, mraženou zeleninou (hrách, kukuřice, mrkev, petržel, paprika), vejci, lžící vegety, trochou pepře a 20 dkg salámu (na kostičky). Vše řádně zamícháme a naplníme do salámového střeva. Vaříme 1 hodinu. Pa...

Išelské dortíčky

Išelské dortíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 150 g másla, 70 g cukru moučka, 30 g vlašských ořechů, 2 lžíce kakaa, 100 g cukru moučka, 3 ks žloutky, 1 lžíce rumu, 20 g ovocné marmelády, 150 g vlašských ořechů

V míse smícháme mouku, cukr, na menší kousky rozkrájené máslo, mleté ořechy a dvě lžíce kakaa. Vše zpracujeme na hladké těsto. Z těsta vyválíme tenké placky ze kterých malou skleničkou vykrajujeme malá kolečka, která pečeme na plechu v předehřát...

Mrkvový dort s ananasem a vlašskými ořechy

Mrkvový dort s ananasem a vlašskými ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrnek oleje, 1 lžička soli, 1 lžička sody, 1 lžička skořice, 1/4 lžičky muškátového ořechu, 2 hrnky hladké mouky, 1,5 hrnku cukru krupice, 2 hrnky mrkve nastouhané najemno, 1 hrnek vlašských ořechů nahrubo, 1 hrnek ananasu na kousky, 1 lžička vanilkové esence, 250g měkkého tvarohu, 125 g másla, 100 g cukru moučka, 1-2 lžičky vanilkové esence, 60 g kokosu orestovaného

Těsto: V jedné míse smícháme vejce s cukrem a olejem. V jiné promícháme sůl, sodu, skořici, muškátový oříšek a hladkou mouku. První směs vmícháme do druhé, pak přidáme mrkev, ananas, vlašské ořechy a vanilkové aroma. Těsto vlijeme do vymazané a v...

Waldorfský celerový salát

Waldorfský celerový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g celeru, 2 ks jablka, 1 sklenka zakysané smetany, 1 dcl citronové šťávy, 4 lžíce majonézy, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1/2 lžička cukru krupice, 3 lžičky Brandy, 1 hrst vlašských ořechů

Celer a jablka očistíme a pokrájíme na tenké proužky, které pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Smetanu ušleháme s majonézou do pěny, ochutíme solí, pepřem, cukrem a brandy. Lehce vmícháme do salátu a nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy.

Francouzský máslový krém

Francouzský máslový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vejce, 4 ks žloutky, 150 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 dcl pomerančového likéru, 350 g másla

Vejce a žloutky dáme do ohnivzdorné mísy.Pak přidáme cukr, vanilkový cukr a likér a šleháme na mírném ohni až vznikne hustý krém. Odstavíme a necháme vychladnout. Máslo utřeme do bílé pěny a nakonec přimícháme vaječný krém. Používáme na plnění...

Tvarohový pudink

Tvarohový pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g másla, 20 g cukru krupice, 2 ks slepičí vejce, 100 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce nízkotučného mléka, 20 g vanilkového pudinkového prášku, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 lžička citronové kůry

Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutky a nastrouhanou citrónovou kůru, pak vmícháme tvaroh. Přidáme mléko v němž jsme rozpustili pudinkový prášek a vše dobře promísíme. Nakonec zlehka vmícháme dobře ušlehaný sníh. Hmotu nalijeme do tuke...

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mraženého či čerstvého zeleného hrášku, 2-3 lžíce másla, přiměřené množství soli dle chuti, 1 střední cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžička koriandru mletého, 1 lžíce sušené bazalky, voda, 400 g kuřecích jater, trocha rostlinného oleje či sádla na smažení

Hrášek chvilku podusíme v trošce horké osolené vody a přidáme máslo. Opraná a očištěná játra pokrájíme a osmahneme na tuku, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a přidáme koření. Posléze hrášek smícháme s játry a prohřejeme.

Rychlý dort s ovocem

Rychlý dort s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks piškotový korpus, 1 lžíce ovocné marmelády, 1 ks banán, 1 velké balení meruňkového kompotu, 100 g borůvek, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka)

Kulatý piškotový korpus potřeme na povrchu meruňkovou marmeládou a po obvodu vytvoříme kruh z okapaných půlek meruněk. Další kruh bude z plátků banánu, střed a mezery vyplníme borůvkami. Vanilkový pudink uvaříme podle návodu, jen místo mléka pou...

Citrónové řezy s křehkou cukrovou polevou

Citrónové řezy s křehkou cukrovou polevou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 150 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 špetka soli, 3 ks slepičí vejce, 250 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 ks citróny, 150 g cukru moučka

Máslo dáme do mísy, přisypeme cukr, vanilkový cukr, špetku soli a našleháme do pěny. Potom po jednom zašleháme celá vejce. Důkladně omyjeme citrón a nastrouháme kůru. Plod rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Obojí vmícháme do máslového krému. M...

Perník s medovinovým krémem

Perník s medovinovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 1 balení prášku do pečiva, 20 g kakaa, 1 ks slepičího vejce, 250 g cukru krupice, 100 g Hery, 3 lžíce včelího medu, 250 ml kefíru, 250 g Hery máslové, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 40 ml medoviny, 100 g vlašské ořechy

Těsto: Mouku prosejeme s kypřícím práškem a kakaem. Přidáme vejce, cukr, rozpuštěný tuk, med, kefír a vše promícháme. Do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku s vyšším okrajem rozetřeme těsto. Pečeme při 160 °C přibližně 45 minut. Po ...

Slané pečivo

Slané pečivo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g strouhaného sýra, 210 g polohrubé mouky, 150 g másla, 6 lžic polotučného mléka, 1 slepičí vejce, 1/2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sezamu

Ke strouhanému sýru přidáme všechny přísady vyjma vajíčka a koření. Vypracujeme těsto, zabalíme a necháme odležet v chladnu. Na pomoučněném válu rozválíme plát silný necelého půl centimetru a potřeme vajíčkem rozšlehaným se lžící vody. Posypeme k...

Limonáda z květů černého bezu

Limonáda z květů černého bezu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg cukru krystal, 3 l vody, 1 citrón, sklenice květ květy bezu černého

Do 5l sklenice vložíme oprané a okapané květy černého bezu a citrón omytý a nakrájený na kolečka bez jadérek. Zalijeme cukrovou vodou (1 kg cukru rozpustíme ve 3 litrech vody) a ponecháme týden až dva na parapetu na sluníčku. Potom obsah skleni...

Silvestrovský povzbuzující bujón

Silvestrovský povzbuzující bujón

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 slepice, 1/2 bulvového celeru, 2 mrkve, 1 cibule, 2 zelené papriky, 1/4 lžičky soli

Polovinu slepice nebo kuřete vložíme do přiměřeného množství vody, osolíme, přidáme očištěnou cibuli, mrkev, celer a zelenou papriku a vaříme 1-2 hodiny. Když je maso měkké, vývar procedíme a podáváme jako nápoj v keramických bujónkách.

Chlebíčková pomazánka

Chlebíčková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g taveného sýra, 100 g mrkve, 100 g brambor, 100 g majonézy, 3 slepičí vejce, 70 g sterilovaných okurek, troška pepře, špetka soli, 1 lžička plnotučné hořčice

Tavený sýr rozmícháme s majonézou, přidáme na jemno nastrouhané vařené brambory, vařenou nastrouhanou mrkev, nastrouhané vejce na tvrdo a nastrouhanou kyselou okurku. Vše zamícháme, dochutíme hořčicí, solí a pepřem.

Dušená rýže s houbami

Dušená rýže s houbami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 100 g hub, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce bílého vína, špetka soli

Rýži propláchneme teplou vodou a scedíme. Očištěné hřibovité houby rozkrájíme na tenké plátky, promícháme s rýží, přidáme 1 lžíci sojové omáčky, 1 lžíci nasládlého bílého vína nebo saké, trochu soli a zalijeme asi 4 dl vody. Přivedeme k varu a z...

Kakaové kroužky

Kakaové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 20 g kakaa, 70 g cukru moučka, 150 g Hery, 1 žloutek, špetka skořice

Na vále vše zpracujeme v hladké těsto a dáme do chladna cca 2 hodiny odpočinout. Pak vyválíme plát asi 1/2 cm silný a vykrajujeme kroužky s otvorem uprostřed. Dáme na nevymaštěný plech a zvolna pečeme. Po upečení musí být vespodu jen růžové. V...

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 2 slepičí vejce, 1 dcl bílého vína, 80-100 g hladké mouky, 1 lžička rostlinného oleje, špetka soli

Bílé víno rozšleháme s vejci, lžičkou oleje, a špetkou soli. Přidáme hladkou mouku a vypracujeme těstíčko. Plátky kapra omyjeme a jednotlivě namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku po obou stranách.

Pórkový salát s jablky

Pórkový salát s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pórku, 200 g jablek, 50 ml majonézy, 50 ml bílého jogurtu, špetka soli, špetka pepře, troška citronové šťávy

Syrový pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, které ještě překrojíme napůl. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a pak smícháme s jablky v poměru 1:1. Zalijeme majonézou smíchanou s bílým jogurtem. Osolíme, mírně opepříme a podle chuti...

stránka: