Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bagna cauda

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 5min
Nutriční hodnoty
636 kalorií 7.0g cukrů 49.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si nakrájíme a oloupeme brambory a červenou řepu. Paličkám česneku seřízneme vršky a vše dáme do pekáčku, promícháme se lžíci olivového oleje, osolíme, opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po dvaceti minutách přidáme i nakrájenou a oloupanou mrkev.
Po pěti minutách přidáme cibuli, čekanku, fazolky a pečeme ještě 20 minut.
Do mixéru dáme 50 ml olivového oleje, smetanu, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, máslo, ančovičky, rajčatový protlak a vše umixujeme na omáčku.
Pečenou zeleninu podáváme s omáčkou, nalitou v keramické nádobě. Zeleninu máčíme v omáčce a jíme.

Bulb Tip k receptu

Bagna cauda je původem italský recept, Italové ho připravují na štědrý den. V překladu znamená horká lázeň a jedná se v podstatě o pečenou zeleninu s omáčkou.


Přidat na Pinterest
sonizna

09. 10. 2015, Recept navštíven: 844x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná zeleninka

09. 10. 2015, 18:30

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre zeleninove jedielko

11. 10. 2015, 18:32

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímave jedlo

03. 11. 2015, 12:02

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept

08. 12. 2015, 15:51

Přidat komentář

Facebook komentáře