Bagna cauda

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

636 kalorií
7.0g cukrů
49.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si nakrájíme a oloupeme brambory a červenou řepu. Paličkám česneku seřízneme vršky a vše dáme do pekáčku, promícháme se lžíci olivového oleje, osolíme, opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po dvaceti minutách přidáme i nakrájenou a oloupanou mrkev.
Po pěti minutách přidáme cibuli, čekanku, fazolky a pečeme ještě 20 minut.
Do mixéru dáme 50 ml olivového oleje, smetanu, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, máslo, ančovičky, rajčatový protlak a vše umixujeme na omáčku.
Pečenou zeleninu podáváme s omáčkou, nalitou v keramické nádobě. Zeleninu máčíme v omáčce a jíme.

Tip k receptu

Bagna cauda je původem italský recept, Italové ho připravují na štědrý den. V překladu znamená horká lázeň a jedná se v podstatě o pečenou zeleninu s omáčkou.

přidejte na:
sonizna

09. 10. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborná zeleninka

katka16031 09. 10. 2015, 18:30

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre zeleninove jedielko

palino 11. 10. 2015, 18:32

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zaujímave jedlo

majka 03. 11. 2015, 12:02

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutný recept

Svetlana 08. 12. 2015, 15:51

Přidat komentář