Bagna cauda
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve si nakrájíme a oloupeme brambory a červenou řepu. Paličkám česneku seřízneme vršky a vše dáme do pekáčku, promícháme se lžíci olivového oleje, osolíme, opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po dvaceti minutách přidáme i nakrájenou a oloupanou mrkev.
Po pěti minutách přidáme cibuli, čekanku, fazolky a pečeme ještě 20 minut.
Do mixéru dáme 50 ml olivového oleje, smetanu, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, máslo, ančovičky, rajčatový protlak a vše umixujeme na omáčku.
Pečenou zeleninu podáváme s omáčkou, nalitou v keramické nádobě. Zeleninu máčíme v omáčce a jíme.
Tip k receptu
Bagna cauda je původem italský recept, Italové ho připravují na štědrý den. V překladu znamená horká lázeň a jedná se v podstatě o pečenou zeleninu s omáčkou.
sonizna09. 10. 2015