Masový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
3260
kalorií
8.0g
cukrů
199.0g
tuků
146.0g
bílkovin
Příprava
Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku.
Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku.
Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme půl hodiny v lednici.
Poté vyválíme tlustší plát.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na jemno. Smažíme na oleji do poloměkka.
Poté přidáme maso a opečeme dohněda.
Zalijeme vývarem a rajčaty, přidáme sůl, pepř, bobkový list a worcesterovou omáčku a necháme 30 minut vařit na mírném plameni.
Poté směs přeneseme do koláčové formy, přikryjeme těstem, potřeme vejcem a pečeme 20 minut na 200°C.
Tip k receptu
Těsto můžeme přidat také na spodek koláčové formy.
sonizna12. 10. 2015
Ingredience
- 1 vejce
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 bobkový list
- 150 g másla
- 300 g hladké mouky
- 500 g hovězího mletého masa
- 20 dcl hovězího vývaru
- 2-3 lžíce polotučného mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 3/4 konzervy sterilovaných rajčat
- 2 kousky řapíkatého celeru
Kategorie
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.