Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Staročeský báč

Staročeský báč
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 0min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 0min , porce

4276 kalorií, 7.0g cukrů, 101.0g tuků, 146.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme cukr, který podporuje kynutí. Druhou polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se.
Mezitím si oloupeme a nastrouháme brambory. Zalijeme je horkým mlékem.
Slaninu a škvarky nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme je k bramborám.
K bramborám přidáme i mouku a kvásek, vejce a prolisovaný česnek. Dochutíme solí a majoránkou a necháme hodinu kynout.
Pekáč si vymažeme sádlem a těsto vlijeme dovnitř. Pečeme 45 minut na 200 °C.

Bulb Tip k receptu

Pokud nemáme sádlo, můžeme pekáč vytřít i obyčejným máslem. Tento recept je tradiční na Domažlicku. Podáváme například s kysaným zelím nebo nakládanou okurkou.

sonizna

14. 09. 2015, Recept navštíven: 744x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Staročeský kapustový prejt

Staročeský kapustový prejt

Očištěnou rozčtvrcenou kapustu povaříme v osolené vodě do poloměkka, necháme okapat a prochladlou ji umelem...

Staročeský medovník

Staročeský medovník

Nejprve si připravíme těsto. Na vále, nebo čisté pracovní ploše si vypracujeme těsto z hladké mouky, cukru,...

Staročeský mazanec z remosky

Staročeský mazanec z remosky

Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Z droždí, lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít k...

Staročeský báč

Staročeský báč

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Staročeský báč Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept trochu náročnejší ale dobrý

19. 09. 2015, 19:28

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
no vyskusat treba

01. 11. 2015, 21:09

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre

01. 11. 2015, 21:10

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost naročné na prípravu

06. 01. 2016, 13:35

Přidat komentář

Facebook komentáře