Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Staročeský báč

Obtížnost Čas přípravy
0min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 0min
Nutriční hodnoty
4276 kalorií 7.0g cukrů 101.0g tuků 146.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme cukr, který podporuje kynutí. Druhou polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se.
Mezitím si oloupeme a nastrouháme brambory. Zalijeme je horkým mlékem.
Slaninu a škvarky nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme je k bramborám.
K bramborám přidáme i mouku a kvásek, vejce a prolisovaný česnek. Dochutíme solí a majoránkou a necháme hodinu kynout.
Pekáč si vymažeme sádlem a těsto vlijeme dovnitř. Pečeme 45 minut na 200 °C.

Bulb Tip k receptu

Pokud nemáme sádlo, můžeme pekáč vytřít i obyčejným máslem. Tento recept je tradiční na Domažlicku. Podáváme například s kysaným zelím nebo nakládanou okurkou.


Přidat na Pinterest
sonizna

14. 09. 2015, Recept navštíven: 1071x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept trochu náročnejší ale dobrý

19. 09. 2015, 19:28

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
no vyskusat treba

01. 11. 2015, 21:09

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre

01. 11. 2015, 21:10

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dost naročné na prípravu

06. 01. 2016, 13:35

Přidat komentář

Facebook komentáře