Staročeský báč

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

0min
Čas vaření
0min

Celkový čas

0min

Porce


Nutriční hodnoty

4276 kalorií
7.0g cukrů
101.0g tuků
146.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme cukr, který podporuje kynutí. Druhou polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se.
Mezitím si oloupeme a nastrouháme brambory. Zalijeme je horkým mlékem.
Slaninu a škvarky nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme je k bramborám.
K bramborám přidáme i mouku a kvásek, vejce a prolisovaný česnek. Dochutíme solí a majoránkou a necháme hodinu kynout.
Pekáč si vymažeme sádlem a těsto vlijeme dovnitř. Pečeme 45 minut na 200 °C.

Tip k receptu

Pokud nemáme sádlo, můžeme pekáč vytřít i obyčejným máslem. Tento recept je tradiční na Domažlicku. Podáváme například s kysaným zelím nebo nakládanou okurkou.

přidejte na:
sonizna

14. 09. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept trochu náročnejší ale dobrý

Svetlana 19. 09. 2015, 19:28

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
no vyskusat treba

hanka 01. 11. 2015, 21:09

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre

hanka 01. 11. 2015, 21:10

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dost naročné na prípravu

katka16031 06. 01. 2016, 13:35

Přidat komentář