Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramborovo-slaninový quiche

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 45min
Nutriční hodnoty
3240 kalorií 9.0g cukrů 199.0g tuků 101.0g bílkovin

Příprava

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme půl hodiny v lednici. Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy. Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C. Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut. Brambory nastrouháme na co nejtenčí plátky. Smetanu zahřejeme a až je horká přidáme do ní plátky brambor. Odstavíme z ohně. Slaninu, šunku a cibuli nakrájíme na kostičky.
Rozmarýn a česnek nasekáme na jemno. Na másle opékáme slaninu, cibuli a česnek. Po chvíli přidáme šunku a necháme dojít. Smícháme s bramborami. Jogurt smícháme s vejci a petrželkou. Vmícháme k bramborové směsi. Přidáme římský kmín a celé to nalijeme na předpečený koláč. Posypeme strouhaným čedarem. Pečeme 25 minut na 175 °C.

Bulb Tip k receptu

Slaninu můžeme nakrájet na kostičky anebo na plátky. Použít můžeme i uzenou slaninu.


Přidat na Pinterest
sonizna

06. 08. 2015, Recept navštíven: 884x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

10. 08. 2015, 08:46

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné

06. 11. 2015, 20:38

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi dobrý recept

24. 05. 2016, 12:29

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný recept

12. 08. 2016, 19:05

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trochu naročnejšia príprava ale jedlo velmi dobré

01. 02. 2017, 11:30

Přidat komentář

Facebook komentáře