Bramborovo-slaninový quiche
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme studené mléko a vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme půl hodiny v lednici. Poté vyválíme na asi 4 mm tlustý plát (já válím mezi pečícími papíry) a ten přeneseme do koláčové formy. Těsto namačkáme k okrajům koláčové formy a dno propícháme vidličkou. Zatížíme fazolemi nebo nějakou nádobou vhodnou do trouby a pečeme 10 minut na 200 °C. Poté fazole nebo nádobu sundáme a pečeme ještě 10 minut.
Brambory nastrouháme na co nejtenčí plátky. Smetanu zahřejeme a až je horká přidáme do ní plátky brambor. Odstavíme z ohně. Slaninu, šunku a cibuli nakrájíme na kostičky. Rozmarýn a česnek nasekáme na jemno. Na másle opékáme slaninu, cibuli a česnek. Po chvíli přidáme šunku a necháme dojít. Smícháme s bramborami. Jogurt smícháme s vejci a petrželkou. Vmícháme k bramborové směsi. Přidáme římský kmín a celé to nalijeme na předpečený koláč. Posypeme strouhaným čedarem. Pečeme 25 minut na 175 °C.
Tip k receptu
Slaninu můžeme nakrájet na kostičky anebo na plátky. Použít můžeme i uzenou slaninu.
sonizna06. 08. 2015
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: žampióny
planeta 20. 05. 2019, 15:19