Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 41

Smažené rybí filé se zázvorem - Rox

Smažené rybí filé se zázvorem - Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg rybího filé, 1 citrón, 5 dkg zázvoru, 1 cibule, troška soli, troška pepře, 1/2 dcl bílého vína, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce sádla, 1 lžička cukru krupice, 2 lžíce hladké mouky či solamylu, 2 lžičky koření Knorr aromat, 2 lžíce koření na ryby

Zázvor a kůru z citronu nastrouháme na jemno, přidáme šťávu z citronu, víno a sojovou omáčku. Rybí filé posypeme kořením na ryby a obalíme v mouce. Na sádle orestujeme cibuli a poté obalené filé. Přidáme marinádu z citrónu a zázvoru. Přivedeme k v...

Kachní gulášek se švestkami

Kachní gulášek se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 25 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 300 ml drůbežího vývaru, 10 dkg sušených švestek, špetka soli, 1-2 lžíce kukuřičného škrobu, 1/2 lžičky mletého barevného pepře, špetka skořice

Maso z kachny pokrájíme na kousky (z jednoho kusu je tak asi 40-50 dkg masa bez kůže, tu nedáváme). Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme, rozškvaříme slaninu a na ní dáme cibulku zesklovatět. Přidáme maso, sůl a rajský protlak a dusíme asi 40...

Krůtí játra ve  smetaně

Krůtí játra ve smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 1 lžička Mexického koření, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 500 ml 10% smetany , 3 lžičky kukuřičného škrobu

Omytá játra nakrájíme na větší nudličky. Na rozehřátém oleji játra asi 5 minut restujeme, poté přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, mexické koření a zamícháme. Ve smetaně rozmícháme škrob, vlijeme ji k játrům, krátce povaříme a odstavíme Odstave...

Krůtí játra s uzeným masem

Krůtí játra s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích jater, 50 g anglické slaniny, 100 g vařeného uzeného kolena, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, troška instantní tmavé jíšky, špetka soli

Játra a anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a uzené maso na menší kousky. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do sklovita, přidáme anglickou a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme nakrájená játra, zamícháme a přiklopíme p...

Vepřové kotlety se zeleninou

Vepřové kotlety se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vepřové kotlety, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka pepře, 2 mrkve, 1/2 červené papriky (kapie) , 1 lžička slunečnicového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžička Mexické koření, 1 lžička tekutého polévkového koření, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžička kečupu, 1 lžička kukuřičného škrobu, 200 ml vody, špetka soli

Mrkev, kapii a česnek očistíme. Mrkev naškrábeme škrabkou na brambory na nudličky, česnek nastrouháme na jemno a kapii nakrájíme na tenké proužky. V teflonové pánvi na lžičce oleje mrkev s kapií pomalu orestujeme. Jakmile zelenina změkne, tak přid...

Čokořezy

Čokořezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 100 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, 20 g kakaa, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 200 g másla, 100 g hořké čokolády, 1 sáček čokoládového pudinkového prášku, 1 sáček vanilkovéjp cukru, 300 ml plnotučného mléka, 4 lžíce cukru moučka

Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Hrnec s pudinkem dáme do studené vodní lázně a mícháme, dokud pudink nevychladne. Plech vyložíme pečícím papírem a j...

Koblihy z odleženého těsta

Koblihy z odleženého těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 10 g droždí (kvasnic), 3 dcl mléka, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 3 dcl slunečnicového oleje na smažení

Mouku dáme do mísy, rozdrobíme droždí, přilijeme studené mléko, rozšlehané vejce se solí a všechno smícháme.Těsto dáme na hrubou moukou posypaný vál a důkladně ho vypracujeme (asi 20 min). Následně těsto přeneseme do hrubou moukou vysypané mísy a ...

Buchta s tvarohem a kompotem

Buchta s tvarohem a kompotem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu ve fólii, 3 lžíce cukru krupice, 1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 350 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 150 g Hery, 2 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 250 ml vody

Tvaroh vyšleháme s cukrem (3 lžíce), s celým kompotem a vanilkovým pudinkem. Vznikne nám řídká směs. Celá vejce vyšleháme s cukrem (150 g) do pěny a střídavě zašleháme mouku promíchanou s prosátým kypřicím práškem a vodou. Nakonec vmícháme rozpu...

Višně s kokosovým likérem

Višně s kokosovým likérem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 dcl smetany ke šlehání (šlehačky), 70 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 100 g kokosové moučky, 1,5-2 dcl rumu, 1 hrnek naložených višní

Smetanu převaříme s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem, přidáme kokos, dobře promícháme a asi na 1 hodinu dáme do lednice vychladit. Do vychladlé směsi přilijeme rum. Višně scedíme, rozdělíme do sklenic a zalijeme likérem (můžeme ho scedit).

Vepřová plec na zelenině

Vepřová plec na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky z vepřové plece, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 100 g mražené zeleniny Exlusive polévková směs, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Plátky masa naklepeme a na másle krátce orestujeme. Přidáme sůl, nové koření, bobkový list a podlijeme vodou. K měkkému masu nasypeme zeleninu a vše zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Omáčku provaříme a odstavíme.

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g bílých fazolí, 150 g uzené krkovice, 110 g majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce křenu, 2 lžíce husté smetany, troška pepře, špetka soli

Konzervované fazolky slijeme (můžeme použít lžičku láku), přidáme na kostičky pokrájené uzené, majonézu, smetanu a nastrouhaný křen. Dochutíme petrželkou, pepřem a solí.

Pěna z krabích tyčinek

Pěna z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 100 g taveného sýru, 1 lžička kopru, 1 lžička limetové šťávy, 3 sterilované okurky, 1 lžíce tatarské omáčky, 1/3 ks šalotka, troška citronového pepře, troška pepře

Rozmrazené krabí tyčinky, šalotku a okurky rozmixujeme. Přidáme tavený smetanový sýr, tatarku a ponorným mixérem vyšleháme do pěny. Dochutíme na jemno nasekaným koprem, limetovou šťávou, pepřem a citronovým pepřem.

Kuřecí stehna zapečená v omeletovém těstíčku (recept po babičce)

Kuřecí stehna zapečená v omeletovém těstíčku (recept po babičce)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 8 vajec, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku hladké mouky, 1 lžička soli (dle potřeby), špetka pepře, špetka muškátového ořechu, sádlo na vymazání pekáčku

Kuřecí stehna (je možné použít jakékoliv části kuřete) vaříme v osolené vodě v tlakovém hrnci asi na 10-15 minut. Mezitím si uděláme omeletové těsto z vajec, mléka, mouky a koření. Vařená stehna vyjmeme, vyndáme kosti a naklademe na sádlem vymaz...

Chalupářská pikantní pomazánka

Chalupářská pikantní pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g strouhaného Chalupářského sýru, 2 lžíce nakládaných paprik, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce chilli majonézy, špetka pepře, špetka mleté sladké papriky , 2 vejce

Chalupářský sýr a vejce natvrdo nastrouháme, přidáme domácí nakládané papriky (nebo kupované kapiové proužky ve skle). Vmícháme chilli majonézu, tatarku, papriku sladkou, pepř a prolisovaný česnek. Dobře promícháme.

Meruňkové vlnky

Meruňkové vlnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 300 g polohrubé mouky, 120 g másla, 200 g cukr krupice, 1 balení kypřicí prášek do pečiva, 250 ml plnotučné mléko, 500 g meruněk

Omyté meruňky zbavíme pecek a rozkrájíme na 4 díly. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do odvážené mouky prosijeme kypřicí prášek a promícháme.Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vejci. Postupně střídavě zašleháme mléko ...

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího zadního, 2 střední cibule, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 4-5 lžic slunečnicového oleje, 200 g žampionů, 1 střední mrkev , 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sójové omáčky, 2-3 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájenou na drobno usmažíme do růžova. Přidáme maso a dusíme ve vlastní šťávě. Poté osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, žampióny na plátky a dusíme ještě asi 10 minut. Ve studené vod...

Mleté hovězí maso se zeleninou

Mleté hovězí maso se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého hovězího masa, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 kostka hovězího bujónu, 100 g mrkve, 200 g kedluben, 4 lžičky polohrubé mouky, 200 ml vody, 200 g 30% smetany

Na rozehřátém másle na mírném plameni mícháme mleté maso tak dlouho, dokud se nerozdrobí. Osolíme, podlijeme vodou a vaříme 20 minut. Poté přidáme bujón, nahrubo nastrouhanou mrkev, kedlubnu a vaříme asi 10 minut. Zahustíme moukou rozmíchanou ve 2...

Vepřové plátky v tlakáči

Vepřové plátky v tlakáči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky libové vepřové plece, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky koření Maďarský guláš, 1 lžíce kremžské hořčice, špetka soli, 3 lžičky polohrubé mouky

V tlakovém hrnci na oleji usmažíme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli. Na ní krátce orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme horkou vodou. Dusíme do měkka, tedy asi 30 minut. Vše zahustíme moukou rozmíchanou v trošce stud...

Polévka z ledového salátu

Polévka z ledového salátu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1500 ml vody, 2 lžíce strouhané mrkve, špetka soli, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1-2 stroužky česneku, troška petrželové nati, 1 houska, 1 lžíce slunečnicového oleje

Natrhané listy salátu povaříme 5 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme bujón, nahrubo nastrouhanou mrkev a zahustíme jíškou. Povaříme, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky a na sucho opečenou na pánvi. Necháme přejít varem a odstaví...

Domácí sirup z plodů aronie

Domácí sirup z plodů aronie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg kuliček aronie (černý jeřáb), 3 l vody, 2 lžíce kyseliny citronové, 1 kg cukru krupice

Do vařící vody dáme rozmačkané jeřabiny, kyselinu citronovou a na dva dny dáme uležet do chladna. Poté přecedíme, přidáme cukr a zahřejeme (1 l šťávy - 1 kg cukru), zahřejeme a nalijeme do lahví.

Chléb s knedlíkem a vejci

Chléb s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krajíce chleba, 2 plátky houskového knedlíku, 5 vajec, 6 lžic slunečnicového oleje, troška pepře, špetka soli, 1 lžička pažitky

Starší krajíce chleba a plátky knedlíku nakrájíme na kostky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme do misky, přidáme sůl, pepř, metličkou rozšleháme a nakonec přidáme nakrájenou pažitku. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, přidám...

Kuřecí prso s jablkem

Kuřecí prso s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, špetka soli, troška kari koření, 1 lžíce másla, 1 jablko

Jablko bez slupky a jádřince nakrájíme na 8 dílů, maso na nudličky. Na másle osolené maso orestujeme a přidáme díly jablek, které opečeme z obou stran. Jablka vyndáme a maso posypané kari kořením ještě krátce orestujeme.

Domácí nakládané papriky

Domácí nakládané papriky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg masité papriky, 1 l vody, 450 ml rostlinného oleje, 2 lžíce Deka, 250 ml octu, 1 lžička soli

Papriky očistíme, zbavíme peciček a nakrájíme na malé proužky. Do hrnce nalijeme vodu, polovinu dávky oleje - 225 ml, ocet, sůl, Deko a přivedeme k varu. Přidáme papriky a vaříme 8 minut. Přilijeme olej a necháme vařit ještě 1 minutu. Plníme do č...

Jablečno - čokoládová pomazánka

Jablečno - čokoládová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,3 kg jablek, 200 g banánů, 500 g cukru krystal, 100 g čokoláda na vaření, 100 g holandského kakaa

Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na malé kousky. Rozmixujeme na kašičku společně s oloupanými banány. Vaříme společně s cukrem cca 10 minut za stálého míchání. Nepodléváme!!!! Vaření si můžeme usnadnit při použití Wok pánve s nepřilnavou úpr...

Podzimní Budapešť

Podzimní Budapešť

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 130 g nakládaných paprik v oleji, 2 lžíce kečupu, troška římského kmínu, troška mleté papriky sladké, troška mleté papriky pálivé, troška soli

Tvaroh vymícháme s majonézou, přidáme nasekané nakládané papriky a kečup. Dochutíme sladkou a pálivou papriku, kmínem a solí.

stránka: