Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 43

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 2 kompotované meruňky, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, troška grilovacího koření, troška růžového pepře, troška česneku

Uvařená prsíčka a kompotované meruňky nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt, majonézu Hellmann´s, pažitku a petrželku. Dochutíme grilovacím kořením na drůbež, růžovým pepřem a česnekem (hoblinky).

Krabí salát s aloe verou

Krabí salát s aloe verou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 5 lžic kukuřice, 4 sterilované okurky, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce pažitky, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 2 lžíce husté smetany

Krabí tyčinky a okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme kukuřici, posekané kostičky Aloe very cca 10 kostiček, majonézu, hustou smetanu, pažitku. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Rybízová marmeláda s vínem

Rybízová marmeláda s vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červeného rybízu, 1 citrón, 1 balení želírovacího cukru, 200 ml růžového vína, 1 banán

Rybíz očistíme, přidáme šťávu a kůru z citronu (jen čistou kůru bez bílé dužiny), přilijeme 100 ml růžového vína a vaříme do rozvaření. Rozmixujeme, přecedíme, přidáme banán a vaříme 5 minut. Želírovací cukr pečlivé vmícháme, přilijeme zbytek vín...

Šalvějový margarín

Šalvějový margarín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g margarínu na vaření, 2 stroužky česneku, 1 lžíce šalvěje, troška Mořské soli

Margarín vymícháme s prolisovaným česnekem a najemno posekanou šalvějí. Dochutíme solí.

Ciabattovo-rajčatový salát

Ciabattovo-rajčatový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bílé ciabatty, 500 g rajčat, 1 stroužek česneku, 1/4 svazek bazalky, 1/2 svazku petrželováé natě, 1 lžíce kapary, 3 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška pepře, 7 lžic olivového oleje

Rajské nakrájíme na kostičky, přidáme posekanou bazalku, petrželovou nať, kapary, olivový olej a citronovou šťávu. Promícháme dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladit. Ciabattu nakrájíme na 2 cm kostky a opečeme na lžíci olivového oleje na závě...

Zeleninové pyré na "divoko"

Zeleninové pyré na "divoko"

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 mrkve, 8 brambor, 1 plátek bulvového celeru, 1 lžíce petrželové natě, 1 bobkový list, troška Mořské soli, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce másla, špetka muškátového oříšku, troška citronového pepře

Oloupané brambory vaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem do měkka. Brambory slijeme a vyjmeme bobkový list. Mrkev a celer uvaříme v osolené vodě do měkka a zcedíme. Zeleninu a brambory smícháme, rozmačkáme, osolíme, opepříme, přidáme mušká...

Vepřová játra se šunkovou rýží

Vepřová játra se šunkovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřových jater, 1 lžíce slunečnicového oleje, 50 g anglické slaniny, 1 lžička Mexického koření, špetka soli, 3 lžičky hladké mouky, 200 g vařené rýže, 50 g šunky od kosti, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžička slunečnicového oleje

Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater. Přidáme koření a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pr...

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Kuřecí smetanové nudličky s cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 1/2 kostky drůbežího bujónu, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks sušené chilli papričky, 1 svazek jarní cibulky, 200 g 30% smetany , 1/2 lžičky bramborového škrobu, 150 g těstovin

Prso nakrájíme na nudličky a promícháme s rozdrobeným bujónem, olejem a sušenou chilli papričkou rozdrcenou na větší kousky. V uzavřené nádobě v chladu necháme odležet do druhého dne. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka, bílou a zelenou čás...

Vepřová panenka pečená

Vepřová panenka pečená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vepřová panenka, 25 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 250 ml šlehačky, olivový olej dle potřeby, troška soli, troška pepře, 3-4 lístky čerstvé bazalky, špetka čerstvého či sušeného tymián, 4-6 ks brambor

Vepřovou panenku podélně rozřízneme a proložíme pokrájenými plátky anglické slaniny. Na podélné misce smícháme sůl, pepř, prolisovaný česnek a nasekané bylinky (popř. sušené) a panenku ve směsi obalíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na tenké plá...

Rychlý dort Rox

Rychlý dort Rox

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šlehačka v prášku, 1 konzerva (malá) mandarinek, 1 balení pudinku Dr. Oetker Créme Olé, 250 ml šlehačky, 1 sáček ztužovače šlehačky

Do dózy s uzavíratelným víkem dáme kompot a tekutou šlehačku. Přisypeme pudink, práškovou šlehačku a ztužovač šlehačky. Krabici pevně uzavřeme a obsah pořádně protřepeme - ingredience zhoustnou. Na zakoupený (či doma předem upečený) piškotový ko...

Mini roládička ala Plesnivec

Mini roládička ala Plesnivec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks plesnivého sýra se zeleným pepřem, 1 balení žervé s paprikou, 1 lžíce Knorr feferonkové majonézy, 100 g mortadelly s pepřem, 1 sterilovaná okurka

Plesnivý sýr se zeleným pepřem si rozkrojíme na 3 kolečka. Mortadellu a okurku si nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme žervé s paprikou a Knorr majonézu s feferonkou. Dobře promícháme. Každý plátek Plesnivce namažeme touto směsí a vrstvíme - ...

Ostružinovo-banánová kyška  s hruškou

Ostružinovo-banánová kyška s hruškou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml kefíru, 2 banány, 200 g ostružin, 1 hruška, 1 lžíce cukru krystal

Hrušku očistíme a oloupeme, banán oloupeme, ostružiny umyjeme. Ovoce rozmixujeme, přidáme kefír a dochutíme cukrem. Zdobíme ovocem.

Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g brokolice, 200 g brambor, 50 g cibulové natě, 1/2 papriky (kapie), 3 vejce, 1 balení zakysané smetany, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce bramborového škrobu, 150 g tvrdého sýra

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Očištěnou kapii nakrájíme na 1 cm široké proužky. Brokolici zbavíme tuhých částí a nasekáme nadrobno. Naťovou cibulku nakrájíme na kolečka. Šlehačem vyšleháme zakysanou smetanu, sůl, pepř...

Staročeská čočková omáčka  s knedlíkem

Staročeská čočková omáčka s knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg čočky, 1-2 mrkve, 1 kořenová petržel, 5 ks bobkového listu, 10 ks celého pepře , 2 ličky octa, troška soli, troška tymiánu, 4 lžíce másla, 3-4 lžíce hladké mouky

Čočku asi na hodinku namočíme a pak dáme vařit spolu s nastrouhanou mrkví, petrželí a kořením. Na másle si z mouky uděláme tmavší jíšku, kterou přidáme do vařené čočky, dochutíme solí, octem či ev. přisladíme (záleží na množství mrkve).

Mrkvový salát se zelím

Mrkvový salát se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kyselého zelí, 250 g mrkve, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky pepře

Zelí překrájíme na menší kousky, přidáme oškrábanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibulku. Vmícháme pepř a olej. Nakonec necháme salát na chvíli v chladu uležet.

Hlíva s knedlíkem a vejci

Hlíva s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlívy ústřičné, 4 plátky houskového knedlíku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 vejce, troška soli, troška pepře, 1 cibule

Oloupanou, nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Poté vsypeme na kostičky nakrájený knedlík a opečeme. Přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí vajec.

Žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, 1 lžíce slunečnicového oleje, troška Koření na kuře, špetka kmínu, špetka soli, 250 g žampionových hlaviček, 150 ml vody, 1 lžíce másla, 1 vrchovatá lžička hladké mouky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačky)

Nakrájené žampióny orestujeme na másle, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a povaříme. Na oleji orestujeme nakrájené a okořeněné maso.

Brokolicová polévka se sýrem

Brokolicová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tvrdého sýra, 2 lžíce mrkve, 1 l vody, 1 kostka bujónu, 3 lžičky koření Bylinkové máslo, špetka pepře

Oškrábanou mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle, sýr na jemno. Omytou brokolici nakrájíme na menší kousky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, rozmícháme a vaříme 10 minut. Poté přidáme nakrájenou brokolici a va...

Bramborový nákyp s lososem a křenem

Bramborový nákyp s lososem a křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g uzeného lososa, kousek křenu , troška soli, troška Bylinkové soli, 2 lžíce másla, troška pepře, 1 lžička petrželové natě

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Smetanu dochutíme bylinkovou i kuchyňskou solí, pepřem, petrželkou a strouhaným křenem. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme 1/2 brambor zalijeme...

Chřestovo - jahodový salát

Chřestovo - jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé konzervy chřestu , 6 slepičích vajec, 15 jahod, 400 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Konzervovaný chřest slijeme od nálevu a nakrájíme na kolečka. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. V misce rozmícháme zakysanou smetanu dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Všech...

Kedlubnový salát s ovocem

Kedlubnový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kedluben, 2 ks pomeranč, 2 ks jablko, 1 ks citrón, 250 g Řeckého jogurtu, špetka soli, špetka bílého pepře, troška cukru moučka

Kedlubny očistíme a nakrájíme na tenké hranolky (můžete použít speciální multifunkční kráječ). Pomeranče a jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 1 konzerva mandarinek , 2 banány, 1 konzerva ananasu, 2 konzervy tuňáka, 250 g majonézy, špetka soli, 1 lžička mandarinkové šťávy, 1 lžička ananasové šťávy

Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím slijeme mandarinky a ananas a nakrájíme na malé kousky. Banány oloupeme a nakrájíme na 1/2 kolečka. Přidáme 2 konzervy tuňáka (bez oleje či vlastní šťávy). Majonézu rozmícháme se lžičkou mandarinkové a anan...

 Řecký smažený sýr - ala  "Saganaki "

Řecký smažený sýr - ala "Saganaki "

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ovčího feta sýru, 2 slepičí vejce, 2 citróny, 3-4 lžíce olivového oleje, troška oregana, troška mouky

Vejce rozšleháme. Ovčí sýr nakrájíme na 8 stejných hranolků, poté jej namočíme ve vajíčku a následně v hladké mouce. Smažíme na olivovém oleji ze všech čtyř stran dozlatova. Vyjmeme a ochutíme oregánem.

Grilovaná plněná rajčata

Grilovaná plněná rajčata

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rajčat, 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, 150 g sýru Mozzarella, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce petrželové natě, 3 lžíce olivového oleje, 2 jarní cibulky, troška bylinkové soli, troška barevného pepře , 10 oliv, 100 g sýru riccota

Rajčata si ve 3/4 rozřízneme a opatrně vydlabeme. Vydlabanou část nakrájíme na drobno, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, nasekanou bazalku, chilli papričku, petrželku, jarní cibulku, olivy, mozzarellu a riccotu. Dochutíme bylinkovou solí a...

Plněná zapečená cuketa Rox

Plněná zapečená cuketa Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg mletého vepřového masa, 2-3 vejce, špetka mletého barevného pepře, špetka soli, 6 stroužků česneku, troška Solamylu, 1-2 cibule , 2 cukety, troška kečupu (jemného či ostrého)

Cibuli osmažíme dozlatova na sádle, přidáme mleté maso, pepř, lisovaný či jemně pokrájený česnek, a vejce, dle potřeby zahustíme Solamylem. Mladé cukety neloupeme, vydlabeme jádra, mírně osolíme, naplníme přichystanou směsí a zakapeme kečupem....

stránka: