Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, rostlinný olej, 300 g fazolových lusků, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1/5 kg brambor, zelenina

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky ( asi 3 - 4 cm), naklepeme pouze hranou ruky, osolíme a opepříme. Osmažíme ze všech stran (krátce, aby maso zůstalo uvnitř růžové - jinak ztvrdne). Fazolky (čerstvé nebo mražené) krátce povaříme v osolené vod...

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks brambor, 1 ks cibule, 4 ks červené cibule, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 800 g vepřových žeber, 70 g anglické slaniny, 7 g soli, 7 g pepře, 50 g másla, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička dijonské hořčice, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce vinného octu, 2-3 lžíce worcesterské omáčky, 2-3 stroužky česneku

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osolené a opepřené do alobalu a dáme na gril. Nyní si připravíme BBQ omáčku: Najemno nasekanou bílou cibuli osmažíme na troše olivového oleje, ...

Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1400 g vepřové pečeně, 55 g parmazánu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce rozmarýnu, 2 lžíce bylinkové hořčice, 1 ks pórku, 2 stroužky česneku

Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme olejem. Osmažíme ji ze všech stran. Pórek nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle doměkka. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř. Odstavíme a vmícháme strouhaný parmazán a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pe...

Vepřová panenka s hráškovým pyré

Vepřová panenka s hráškovým pyré

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vepřové panenky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 lžička řepkového oleje, 100 g brambor, 50 g hrášku, 2 ks jarní cibulky, 1 lžička másla

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Mezitím si nakrájíme panenku na plátky, osolíme, opepříme a osmažíme 3 minuty na řepkovém oleji dozlatova. Brambory rozmixujeme, smícháme je s hráškem a nasekanou jarní cibulkou, zjemníme máslem ...

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové pečeně, sůl, 2 lžíce oleje, pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžička garam masaly, 3 listy šalvěje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu

Plátky vepřové pečeně naklepeme, osolíme a nařízneme okraje. Pak je naložíme do marinády, kterou si připravíme smícháním oleje, pepře, sójové omáčky, worcesterové omáčky, garam masaly a posekaných lístků šalvěje. Marinujeme alespoň 2 hodiny (lépe ...

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 řízky z kýty, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky , 1/2 lžičky sladké papriky , 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 1 lžička chilli omáčky, olej

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin (čím déle je maso naloženo, tím je křehčí). Naložené maso osmahneme...

Vepřová líčka na pivě

Vepřová líčka na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg vepřových líček, 30 g másla, , 200 g anglické slaniny, 1-2 mrkve, 1 kořenovovou petržel, 1 kousek bulvového celeru, 1 cibule, 1 červenou cibuli, 1 bobkový list, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 svazek kořenové petržele, trošku nového koření, 3 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, , 12 ks žampiónů, trošku kmínu, 1 lžičku soli, trošku pepře, 1 l černého piva

Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a osmahneme na směsi oleje a másla. Poté maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme anglickou slaninu. Přidáme i pokrájenou mrkev, petržel a celer, obě cibule na měsíčky a osmahneme. Přidáme koření a bylinky, utřený če...

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg vepřové plece, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 100 g plnotučné hořčice, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 5 lžíc petrželové natě

Maso nařízneme na plát, ten pak osolíme a opepříme. Zevnitř potřeme maso utřeným česnekem, hořčicí, posypeme petrželkou a zarolujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme na větší kusy a dáme na dno pekáče. Maso pokmínujeme. Maso dáme na zeleninu a pečeme 45...

Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500.0 g vepřová panenka, 1.0 balení listové těsto, 200.0 g anglická slanina, 3.0 lžíce plnotučná hořčice, 2.0 troška pepř, 0.5 lžička sůl, 3.0 lžíce rostlinný olej

Vepřovou panenku v celku odblaníme a prudce orestujeme na oleji ze všech stran. Koupené listové těsto vyválíme na vál , potřeme ho hořčicí a celé poklademe plátky anglické slaniny. Do středu těsta dáme vepřovou panenku, osolíme a opepříme. Těst...

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, kousek pórku, špetka soli, špetka pepře, 1/2 konzervy ananasu

Plátky kotlety naklepeme, hodíme na pánev bez tuku, a opečeme z obou stran. Poté k ní nasypeme pórek, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí. Následně maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme omáčku tyčovým mixérem. Na závěr zahustíme mou...

Vepřová plec na zelenině

Vepřová plec na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky z vepřové plece, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 100 g mražené zeleniny Exlusive polévková směs, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Plátky masa naklepeme a na másle krátce orestujeme. Přidáme sůl, nové koření, bobkový list a podlijeme vodou. K měkkému masu nasypeme zeleninu a vše zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Omáčku provaříme a odstavíme.

Vepřová játra se šunkovou rýží

Vepřová játra se šunkovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřových jater, 1 lžíce slunečnicového oleje, 50 g anglické slaniny, 1 lžička Mexického koření, špetka soli, 3 lžičky hladké mouky, 200 g vařené rýže, 50 g šunky od kosti, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžička slunečnicového oleje

Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater. Přidáme koření a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pr...

Vepřová panenka pečená

Vepřová panenka pečená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vepřová panenka, 25 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 250 ml šlehačky, olivový olej dle potřeby, troška soli, troška pepře, 3-4 lístky čerstvé bazalky, špetka čerstvého či sušeného tymián, 4-6 ks brambor

Vepřovou panenku podélně rozřízneme a proložíme pokrájenými plátky anglické slaniny. Na podélné misce smícháme sůl, pepř, prolisovaný česnek a nasekané bylinky (popř. sušené) a panenku ve směsi obalíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na tenké plá...

Vepřová kýta ve špenátové omáčce

Vepřová kýta ve špenátové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé cibule, 500 g vepřové kýty, 1 kostka zeleninového bujónu, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst špenátu, 1/4-1/2 lžičky soli, 1-1,5 dcl vody, 3 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 stroužky česneku

Maso nakrájíme na menší kostky a oloupanou cibuli na drobno. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, vložíme maso a orestujeme. Přidáme bujón, pepř, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Ve vodě ponorným mixérem rozmixujeme lístky špenátu společně s česn...

Vepřová krkovička s kapií

Vepřová krkovička s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřová krkovice bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1/2 kostky bujónu, 1 červená kapie, polohrubá mouka

Maso ponecháme vcelku, nebo rozkrojíme na polovinu. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, osolíme a podlijeme vodou. Hrnec uzavřeme a dusíme. Česnek oloupeme, kapii očistíme a s trochou vody na hrubo rozmixujeme. R...

Vepřová panenka se sýrem a cibulkou

Vepřová panenka se sýrem a cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřová panenka, 1/2 lžička sůl, 1/2 lžička pepř, 300 g strouhaný sýr, 2 ks cibule, 3 lžíce slunečnicový olej

Panenku nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, kraje nařízneme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a panenku zprudka opečeme z obou stran. Vyjmeme je z pánve a rovnou je dáme na předem vyhřáté talíře. Panenku posypeme nastrouhaným sýrem a ...

Vepřová plec s hlívou

Vepřová plec s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové plece, 1 cibule, 2 - 3 lžíce slunečnicový olej, sůl, mletý černý pepř, 100 g hlívy ústřičné, 3 lžičky houbového koření, 1 lžička sójové omáčky, hladká mouka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Plátky z vepřové plece naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli usmažíme dorůžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme až do vydušení na tuk. Poté mírně podlijeme a maso...

Vepřová plec se žampióny a kapií

Vepřová plec se žampióny a kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové plece, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 4 žampiony, 1/4 ks červené kapie, kukuřičný škrob, 1/4 kostky bujónu

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Přidáme hořčici, bujon a podlijeme vodou. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a kapii na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme žampióny a kapii a dusíme do změknutí. ...

Vepřová panenka na jemných zelených fazolkách s pečenými plátky brambor

Vepřová panenka na jemných zelených fazolkách s pečenými plátky brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové panenky, 150 g zelených fazolek, 150 g brambor, smetana, sůl, pepř, česnek, rozmarýn, olej, 1 cibule

Vepřovou panenku ochutíme, zprudka ogrilujeme ze všech stran, poté dopékáme v troubě na nízkou teplotu. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme česnek a zelené fazolky, orestujeme a zakápneme smetanou. Lehce provaříme, dochutíme. Př...

Vepřová kýta ve slanině

Vepřová kýta ve slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřové kýty, 20 dkg anglické slaniny, 1 lžíce rozmarýnu, 1 hlávka česneku, špetka soli

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a potřeme drceným česnekem a solí. Maso obalíme do plátků anglické slaniny, převážeme provázkem a pečeme s rozmarýnem podlité vodou. Pečeme přikryté v troubě a za občasného podlévání při 200°C cca 1 hodinu.

Vepřová plec v pórku s mrkví

Vepřová plec v pórku s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 lžička soli, mletý černý pepř (lze vynechat), 1 pórek, 1 větší mrkev, 1/2 kostky bujónu (lze vynechat), 1 lžička instantní světlé jíšky

Maso nakrájíme na plátky (naklepeme), nebo na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oškrábanou mrkev nastrouháme na hrubo. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme maso a přiklopíme pokl...

Vepřová panenka plněná špenátem

Vepřová panenka plněná špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové panenky, 0,5 kg špenátu, špetka soli, špetka pepře bílého

Vezmeme si špenát, opláchneme ho a dáme si vařit vodu, až se bude voda vařit, vložíme asi na 15 vteřin špenát spařit. Poté si vezmeme sítko, scedíme špenát a vložíme do nádoby plné studené vody a ledu, aby se nám neztratila barva. Poté si vezmeme ...

Vepřová roláda s piniemi

Vepřová roláda s piniemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřového ramínka nebo plecka rozkrojeného na plát, Na náplň: 250 g hub (ideálně lesních, ale žampiony postačí) , 60g másla na dušení hub, sůl dle chuti, pepř dle potřeby, větší množství tymiánu, 150 g piniových jadérek anebo mandlí (můžete je nasucho opražit), 1 vejce, olivový olej na opékání

V kastrole rozpusťte máslo a vsypte očištěné pokrájené houby. Osolte, přidejte tymián, promíchejte a pod poklicí na mírnějším plameni asi 20 minut poduste. Nakonec přimíchejte pinie a už dále nevařte. Do vychladlé náplně vmíchejte vejce. Plát masa...

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 100 g šalotky, 400 g lišek obecných, 400 g kapusty, 500 g telecích kostí, 500 g kořenové zeleniny, 50 g rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, máslo, smetana, pár lžic zakysané smetany, sůl a pepř dle chuti, bylinky

Telecí kosti opečeme s kořenovou zeleninou do hněda, přidáme protlak, víno, zalijeme vodou a dlouho na slabém plamenu vaříme, podle potřeby doléváme vodu. Po pár hodinách (obvykle po dvou dnech) scedíme a svaříme do husté konzistence. Tím si vytvo...

Vepřová plec na pivě

Vepřová plec na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřové plece, 150 g cibule, 2 lžíce sádla, 1 bujón, sůl, pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička sojové omáčky, 1 stroužek česneku, 100 ml světlého piva, 1 lžíce hladké mouky

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a poté na plátky. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno. Rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájené maso, cibuli a na mírném plameni za stálého míchání vše opečeme. Podlijeme vodo...