Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 60 ml jablkového džusu, 60 ml sójové omáčky, 30 g třtinového cukru, 1 ks cibule

Vepřový bůček podle chuti buď nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku. Smícháme džus, sójovou omáčku a třtinový cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme ji do marinády. Nakonec přidáme maso (musí být ponořené) a ...

Noky z vepřových jater

Noky z vepřových jater

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jater, 100 g mletého vepřového masa, 1 rohlík, 3 lžíce hrubé mouky, 6 lžic vody, 1 lžička soli, troška pepře, 1 slepičí vejce, 2-3 lžíce strouhanky, špetka majoránky

Očištěná játra naškrábeme nožem, smícháme s masem a namočeným rohlíkem, přidáme vejce, sůl, pepř, špetku majoránky a zahustíme strouhankou na mírně tuhou masu. Lžičkou vykrajujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě cca 20 až 25 minut.

Křenová omáčka s vepřovým masem

Křenová omáčka s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa (plecko), 250 ml šlehačky, 1 hrnek mléka, 2 skleničky zavařeného křenu, špetka soli, 3/4 - 1 l vody

Maso mírně osolíme, opečeme zprudka na másle a dáme vařit do horké osolené vody. Když je měkké, vyndáme jej na talíř, do vývaru vlijeme mléko, přidáme křen (tady se to nedá přesně určit, každý je jinak pálivý, každý sneseme jinou pikantnost, já d...

Vepřový mozeček s vejci

Vepřový mozeček s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřový mozeček, 3-4 vejce, 3 lžíce sádla, 2 cibule, troška soli, troška barevného pepře

Vepřový mozeček odblaníme, opereme a pokrájíme na kousky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mozeček, osolíme, opepříme, vše orestujeme a přidáme vajíčka. Je výborný s čerstvým chlebem. Ozdobit jej můžeme petrželkou či bazalkou.

Vepřový bůček v zelí

Vepřový bůček v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g bílého zelí, 5 g česneku, troška glutasolu, 3 kapky sójové omáčky, 5 g škrobu, 0,15 dcl vína, troška pepře, 5 g tuku, 40 g vepřového bůčeku, troška zázvoru

Na drobné kostičky nakrájené maso okořeníme, posypeme glutasolem, osmahneme na tuku s česnekem a částečně vysmažíme. Přidáme zelí, koření, sójovou omáčku, víno a podusíme do měkka. Podáváme ochucené zelenou natí.

Květák s vepřovým masem

Květák s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 g cibule, 60 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 1/2 g vejce, 40 g vepřového masa

Na nudličky nakrájené, osolené a okořeněné maso osmahneme s drobnými růžicemi květáku na zpěněné cibulce a dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Na závěr šťávu zahustíme vejcem a ochutíme zelenou natí.

Vařené zelí s vepřovým masem

Vařené zelí s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g bílého zelí nakrájené na nudličky, 40 g vepřového masa, 10 g cibule, 5 g česneku, 0,15 dcl smetany, 5 g tuku, 5 g hladké mouky, troška kmínu, špetka soli, troška pepře, troška octu, 1 g cukru krupice

Zelí uvaříme ve vodě s masem, kmínem, pepřem a solí. Na tuku zpěníme cibulku s česnekem, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, vodou se zelím, popřípadě okyselíme a přisladíme a dobře povaříme. Do omáčky dáme zelí a podáváme s pokrájeným masem.

Vepřový bůček s BBQ omáčkou, grilovanou zeleninou a bramborovým puré

Vepřový bůček s BBQ omáčkou, grilovanou zeleninou a bramborovým puré

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového boku, 2 g mleté paprikay, 10 g česneku, 15 g cibule, 1 g rozmarýnu, 1 g tymiánu, 25 ml olivového oleje, 15 g lilku, 25 g cukety, 50 g brambor, 20 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 15 g másla

Česnek, zázvor, cibuli očistíme a nakrájíme na hrubé kusy. Vše dohromady rozmixujeme v mixéru s olivovým olejem, chilli a bylinkami na hladkou marinádu, kterou osolíme a opepříme. Do marinády naložíme bůček na alespoň 24 hodin. Poté bůček vyjmeme ...

Levné zapečené těstoviny s vepřovým masem

Levné zapečené těstoviny s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 slepičí vejce, 200 g mražené zeleninové směsi, 0,8 kg vepřových kostí

Nejprve si uvaříme vepřové kosti (žebra) do měkka(cca 45 min). Vzniklý vývar schováme a druhý den uděláme výbornou polévku. Maso z kostí důkladně obereme a dáme na talířek. Na pánvi si rozehřejeme olej a nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlato...

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 4 vepřové řízky, 100 g šunky, 100 g uzeného sýra, troška ostré mleté papriky , špetka soli, troška pepře, 150 g hladké mouky, 250 ml oleje

Vepřové řízky naklepeme. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na proužky nakrájenou šunku, na kostky nakrájený uzený sýr a trochu ostré papriky. Chvíli opékáme. Řízky osolíme, opepříme a potřeme připravenou nádivkou. V půlce je...

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček směsi rýže parboiled s indiánskou rýží, 2 šalotky, 250 g vepřové kýty, 300 g lišek obecných, asi 10 cherry rajčátek, sůl a pepř podle chuti, asi 4 snítky čerstvého tymiánu , 3 lžíce Worcesterové omáčky, 4 lžíce bílého vína, olivový olej

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu. Mezitím si na rozehřátém oleji začneme restovat maso nakrájené na malé kostičky. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, za další chvilku přihodíme lišky, směs osolíme, opepříme, přidáme lístečky tymiá...

Vepřový bok v barbecue marinádě

Vepřový bok v barbecue marinádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřového nebo selecího boku, 2-3 lžíce olivového oleje, hrubá mořská sůl a čerstvě umletý pepř, Na marinádu: 4 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce octa balsamico, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce změklého másla, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička chilli koření

Kůži masa nařízněte po povrchu mírně nožem, aby se marináda dostala co nejhlouběji. Bok pořádně osolte, opepřete a trochu potřete olejem. V míse nebo skleničce promíchejte všechny suroviny na marinádu a maso v ní obalte tak, aby se marináda dostal...

Vepřový guláš z kýty

Vepřový guláš z kýty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžičky gulášového koření, 1 cibule, hladká mouka, 2 stroužky česneku, sůl

Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a nakrájenou cibuli. Maso s cibulí opékáme tak dlouho, dokud cibulka nezačne tmavnout. Poté přidáme gulášové k...

Bulharské zelí s vepřovými kostkami

Bulharské zelí s vepřovými kostkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřového boku nebo plecka, 1 cibule, 1 hlávka bílého zelí, 5 větších rajčat, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce sádla

Na plotnu dáme hrnec a rozpustíme v něm sádlo. Na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Maso si nakrájíme na kostky a přidáme je k cibuli. Opečeme ze všech stran, je potřeba je promíchávat. Zelí nakrájíme na větší kousky a rajčata na plátky a přidáme k m...

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g sádla, 1 špetka černého mletého pepře, 1 špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 jablka, 300 g červené i zelené papriky, 250 ml bílého vína, 1 špetka soli, 1 lžička petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky. Smícháme se sojovou omáčkou, pepřem a jemně nadrceným tymiánem. Necháme krátce odležet. Do dozlatova osmažené cibulky přidáme maso a asi 2 min opékáme. Přilijeme víno a dusíme. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájím...

Vepřový guláš s chlebem

Vepřový guláš s chlebem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 2 střední cibule, 1 palice česneku, 2 lžičky uzené papriky, mletý kmín, mletý černý pepř, 1 malá feferonka, 1 lžička soli, 5 lžic strouhané chlebové kůrky, 2 lžíce sádla

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na menší kousky. Na sádle osmažíme cibuli a jakmile začne zlátnout, tak na ní opečeme maso nakrájené na kostky. Poté přidáme sůl, kmín, pepř, feferonku, papriku a česnek. Zamícháme, velmi krát...

Vepřový kotlet s paprikou

Vepřový kotlet s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové kotlety, 2 barevné papriky, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 rajčata, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, worcesterská omáčka, sojová omáčka

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sojovou a worčesterovou omáčkou. Na 2 lžících oleje opečeme maso z jedné strany, obrátíme a přidáme nakrájen...

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného vepřového masa, 100 g sterilovaného hrášku, 1 sáček varné rýže, 2 - 3 lžíce masového vývaru, sůl, mletý černý pepř

K přípravě tohoto rizota se dají využít i zbylé kosti z vykošťování masa. Celou větší kost, která nám zůstane po vykoštění vepřové kotlety nebo krkovice dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 ...

Polévka z vepřových kostí

Polévka z vepřových kostí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší vepřová kost, sůl, 1 - 2 lžíce mrkve, 1 - 2 lžíce celeru, 2 střední brambory, zelená cibulka, strouhankové knedlíčky

Vepřovou kost uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě do měkka. 1,5 litru vývaru z kosti přelijeme do jiného hrnce, můžeme i přes síto. Maso z kosti obereme. Brambory oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru. Mrkev a celer ...

Vepřový kotlet "BOURBON"

Vepřový kotlet "BOURBON"

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl Bourbonu, 2 dcl sojové omáčky, 10 dkg třtinového cukru, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky chilli koření, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, 1 lžička cibule - sušené kořenící směsi, 6 vepřových kotlet (po 200 g), sůl a pepř dle chuti

Kotlety mírně naklepeme nebo použijeme tzv. tenderizer, osolíme a opepříme. Všechny ostatní ingredience smícháme v misce. Do silnějšího igelitového(ne mikroten) pytlíku vložíme kotlety a zalijeme je připravenou marinádou. Vytlačíme trochu vzduch...

Smažený vepřový jazyk

Smažený vepřový jazyk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřový syrový jazyk, 2 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 dcl slunečnicového oleje, troška pepře

Jazyk omyjeme a dáme vařit do osolené vody v tlakovém hrnci na necelou hodinu, uvaříme doměkka. Vychladlý jazyk oloupeme, nakrájíme je na 1 cm široké plátky, které můžeme osolit a opepřit, nebo jemně posypat kořením Čína. Obalíme v trojobalu a ryc...

Vepřový guláš zase jinak

Vepřový guláš zase jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 300 g uzeného masa, 1 velká cibule, 3 lžíce oleje, mletá paprika , 150 - 200 g lišek, sůl, 1-2 lžíce hladké mouky, pepř, drcený kmín, sušený česnek , majoránka

Na rozehřátém oleji restujeme kostičky cibule, až budou zlatohnědé. K cibuli přidáme kostky vepřového a dobře orestujeme, zasypeme moukou, krátce opražíme, přisypeme papriku, promícháme a podlijeme vodou. Přidáme uzené maso nakrájené na kousky a o...

Placičky z vepřových nudliček se sušenými rajčaty

Placičky z vepřových nudliček se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2-3 vejce, 4 lžíce Solamylu, sůl, pepř, 2 lžičky kari koření, 3 stroužky česneku, 1 cibule, kousek zelené natě pórku, lžíce worcesterské omáčky, lžíce sojové omáčky, asi 5 kousků sušených rajčat, olej na smažení

Maso nakrájíme na opravdu malé tenké nudličky, dáme je do uzavíratelné nádoby. K masu přidáme vejce, Solamyl, omáčky, sůl, pepř, kari koření, rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný pórek. Směs dobře promícháme, nádobu uzavřeme a d...

Vepřový sváteční květ

Vepřový sváteční květ

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, troška soli, troška pepře, 4 vejce uvařená natvrdo, 4 plátky sterilované kapie, 4 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, několik kapek sojové omáčky

Maso nakrájíme na řízky, na tenko je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Uvařená vejce oloupeme, kapii necháme okapat. Každé vejce zabalíme do kapie, položíme na řízek, zavineme a upevníme nití. Na pánvi rozehřejeme tuk nebo olej a při...

Přírodní vepřový řízek

Přírodní vepřový řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty (3 plátky), olej, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce másla

Vepřové řízky si naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji, trochu podlijeme vodou (ale jen trochu aby byla jenom šťáva na polití), přidáme 1/2 masoxu a pod pokličkou dusíme doměkka. Když jsou měkké, rozšleháme si asi v...