
Slaný cibulový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z polohrubé mouky, 125 g pokrmového ztuženého tuku, mléka, soli vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odležet. Mezitím na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku a smažíme do světle hněda. Přidáme smetanu, důkladně promícháme a necháme vychladnout. Poté vmícháme žloutky, pepř a sůl dle chuti. Z těsta vyválíme tenkou placku, kterou vložíme do vymazané koláčové formy. Vytvarujeme okraj a dno propícháme vidličkou. Cibulovou směs rovnoměrně rozetřeme na přichystané těsto a dáme péct na 30 minut do předehřáté trouby na 150 °C. Podáváme horké a ozdobené kuličkami pepře a bobkovými listy.
Tip k receptu
Tento koláč se výborně hodí k hovězímu bujónu a bílému vínu.
Milena08. 06. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 27. 04. 2016, 11:23

hanka 09. 05. 2016, 10:34

dušanka 19. 08. 2016, 10:22

katka16031 06. 09. 2016, 13:56

Svetlana 09. 09. 2016, 12:34