Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Sloní slzy

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 1h 0min , porce

4168 kalorií, 6.0g cukrů, 333.0g tuků, 75.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Žloutky vyšleháme se 6 lžícemi moučkového cukru do pěny, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem a kakaem, nakonec vmícháme bílkový sníh. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem, pečeme při 180°C asi 15 minut. Upečené těsto přeložíme na pracovní desku, doprostřed těsta položíme čistou utěrkou obalenou rolku alobalu a těsto přes ni přeložíme. Necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň.
Máslo vyšleháme do pěny. Mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a vanilkovými cukry. Smícháme je s vroucím mlékem, zamícháme a necháme vychladnout. Vychlazené ořechy vyšleháme s máslem.
Těsto rozvineme, potřeme krémem, doprostřed dáme banány, těsto přehneme, vrch potřeme tenkou vrstvou krému a polijeme čokoládovou polevou.

uschi3

22. 04. 2010, Recept navštíven: 3817x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Sloní slzy

Sloní slzy

Žloutky vyšleháme se 6 lžícemi moučkového cukru do pěny, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem a kakaem...

Zobrazit všechny podobné recepty k Sloní slzy Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře