Smetanové řezy s ananasem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky utřeme s 200 g cukru do pěny, postupně přidáváme olej, teplou vodu, prosetou mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních.
Z mléka, krystalového cukru a vanilkových prášků uvaříme hustý pudink. Do vychladlého pudinku vmícháme zakysané smetany a utřeme v hladký krém. Krém natřeme na vychladlý piškot. Na krém poklademe okapané kousky ananasu.
Šlehačku vyšleháme se zbylým cukrem, několik lžic si odložíme na ozdobení, zbytek rozetřeme na koláč, ozdobíme.
Necháme v ledničce ztuhnout.
Tip k receptu
Pro sytější ananasovou chuť použijeme do pudinku místo části mléka ananasovou šťávu. Tyto řezy by mohly být chutné například i s jahodovým kompotem.
uschi320. 04. 2010