Tradiční šunkofleky aneb co dům dal
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Těstoviny dáme do osolené vroucí vody a vaříme 15-20 minut do měkka. Mezitím si na trošce oleje necháme zezlátnout nadrobno nakrájenou cibulku a k ní přidáme na kousíčky nakrájené klobásky nebo jinou uzeninu, která nám zrovna doma nadbývá. Vše restujeme a opékáme a ke konci přidáme pro lepší chuť trošku sladké papriky. Vše smícháme s uvařenými těstovinami. Směs vložíme do zapékací mísy a zalijeme rozšlehanými vejci s vegetou. Nahoru pak najemno nastrouháme sýr, na který ještě nasypeneme trochu oregana. Pečeme 45-50 minut v předehřáté troubě na 150 °C. Můžeme podávat teplé nebo i studené.
Tip k receptu
Pro lepší chuť šunkofleků můžeme, místo klobásek či párků, přidat uvařené maso z uzeného kolena nebo vařenou krkovici. Pokrmu to určitě dodá šmrnc.
Milena27. 07. 2009