Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vepřová kýta z Prešova

Vepřová kýta z Prešova

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1344 kalorií 0.0g cukrů 24.0g tuků 172.0g bílkovin

Příprava

Do masa uděláme ostrým tenkým nožem hlubší otvůrky, do kterých střídavě zatlačíme rozinky a nudličky česneku. Maso potřeme změklým sádlem, osolíme, rovnoměrně posypeme veškerým kořením a vložíme do pekáčku.
Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a smícháme s cibulí nasekanou nadrobno.
Maso zasypeme bramborovou směsí, podlijeme vínem a pečeme ve středně rozehřáté troubě zpočátku zakryté, později odkryjeme a dopékáme bez pokličky. Je-li třeba, v průběhu pečení ještě podlijeme trochou vína.
Podáváme se zeleninovým salátem, nejlépe z rajčat.

Bulb Tip k receptu

Dobrou chuť :-)!


Trisha

04. 05. 2011, Recept navštíven: 2225x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá chutná špecialita

25. 06. 2017, 15:20

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je veľmi chutný

02. 07. 2017, 18:25

Přidat komentář
Thumb
Výborný recept, díky!

jarek 20. 08. 2011, 14:14

Facebook komentáře