Chybějící obrázek

Vepřová kýta z Prešova

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1344 kalorií
0.0g cukrů
24.0g tuků
172.0g bílkovin


Příprava

Do masa uděláme ostrým tenkým nožem hlubší otvůrky, do kterých střídavě zatlačíme rozinky a nudličky česneku. Maso potřeme změklým sádlem, osolíme, rovnoměrně posypeme veškerým kořením a vložíme do pekáčku.
Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a smícháme s cibulí nasekanou nadrobno.
Maso zasypeme bramborovou směsí, podlijeme vínem a pečeme ve středně rozehřáté troubě zpočátku zakryté, později odkryjeme a dopékáme bez pokličky. Je-li třeba, v průběhu pečení ještě podlijeme trochou vína.
Podáváme se zeleninovým salátem, nejlépe z rajčat.

Tip k receptu

Dobrou chuť :-)!

přidejte na:
Trisha

04. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá chutná špecialita
hanka 25. 06. 2017, 17:20
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept je veľmi chutný
palino 02. 07. 2017, 20:25
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perfektný recept ,velmi chutné
majka 10. 01. 2018, 21:32
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
super chutný recept
Svetlana 05. 01. 2020, 21:13