Vepřová kýta z Prešova
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1344
kalorií
0.0g
cukrů
24.0g
tuků
172.0g
bílkovin
Příprava
Do masa uděláme ostrým tenkým nožem hlubší otvůrky, do kterých střídavě zatlačíme rozinky a nudličky česneku. Maso potřeme změklým sádlem, osolíme, rovnoměrně posypeme veškerým kořením a vložíme do pekáčku.
Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a smícháme s cibulí nasekanou nadrobno.
Maso zasypeme bramborovou směsí, podlijeme vínem a pečeme ve středně rozehřáté troubě zpočátku zakryté, později odkryjeme a dopékáme bez pokličky. Je-li třeba, v průběhu pečení ještě podlijeme trochou vína.
Podáváme se zeleninovým salátem, nejlépe z rajčat.
Tip k receptu
Dobrou chuť :-)!
Trisha04. 05. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.