Vepřová roláda

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

2856 kalorií
1.0g cukrů
274.0g tuků
99.0g bílkovin


Příprava

Maso rozkrojíme na plát (nebo o to požádáme řezníka již při jeho nákupu) a naklepeme, lehce posolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Pak poklademe plátky šunky (není nezbytné, ale je to užitečné zejména tam, kde se nám nepodařilo maso rozkrojit, aniž bychom ho uchovali vcelku) a dále vejci nakrájenými na čtvrtky, stejně tak párky a okurkami. Kapii rozložíme mezi vložené suroviny, čímž pak na řezu dosáhneme pěkného barevného efektu. Roládu pevně zarolujeme a buď sepneme jehlicemi či svážeme. Lehce okořeníme, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, poklademe máslem nakrájeným na plátky a přidáme česnek nakrájený na plátky. Přiklopíme a zvolna při 18O stupních pečeme asi 1,5 hodiny (zejména u bůčku), v průběhu pečení podléváme vypečenou šťávou. Pak odklopíme a takto dopečeme asi ještě 2O minut, než maso získá zlatou kůrčičku. Podáváme s bramborovými medailemi, slaninovými bramborami, s vařenými či opékanými brambory, bramborovou kaší, chutná i po studenu a s pečivem.

přidejte na:
Ajaja

04. 01. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chystám sa vyskúšať

dušanka 14. 11. 2016, 20:51

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
roláda je výborná

palino 21. 03. 2019, 11:44

Přidat komentář