Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 20min 1h 40min
Nutriční hodnoty
780 kalorií 1.0g cukrů 64.0g tuků 31.0g bílkovin

Příprava

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, máslo si rozpustíme v hrnci a podusíme na něm nakrájené houby. Poté přidáme rozkvedlaná vajíčka a vytvoříme houbovou míchanici. Plátky vepřového masa lehce naklepeme, opepříme, osolíme, poklademe plátkem eidamu a na eidam navršíme trochu houbové míchanice, zavineme a upevníme párátky nebo ovážeme nití. Olej si rozpálíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na rozpáleném oleji. Když je cibule zlatavá, přidáme závitky a opečeme je ze všech stran, poté podlijeme vývarem a dusíme doměkka, podle potřeby podléváme vývarem. Když jsou závitky měkké, tak je vyjmeme, dáme stranou, do šťávy z masa přilijeme smetanu, zaprášíme hladkou moukou, přidáme lžíci citrónové šťávy a provaříme. Při podávání závitky přelijeme smetanovou omáčkou.


Beruska64

14. 12. 2009, Recept navštíven: 1799x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný a chuťovo zladený závitok vo fantastickej omáčke

21. 11. 2016, 21:13

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
masko v omáčke je chuťovo výborné

27. 01. 2017, 11:29

Přidat komentář

Facebook komentáře