Vepřový závitek se smetanovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Houby očistíme a nakrájíme na kousky, máslo si rozpustíme v hrnci a podusíme na něm nakrájené houby. Poté přidáme rozkvedlaná vajíčka a vytvoříme houbovou míchanici. Plátky vepřového masa lehce naklepeme, opepříme, osolíme, poklademe plátkem eidamu a na eidam navršíme trochu houbové míchanice, zavineme a upevníme párátky nebo ovážeme nití. Olej si rozpálíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na rozpáleném oleji. Když je cibule zlatavá, přidáme závitky a opečeme je ze všech stran, poté podlijeme vývarem a dusíme doměkka, podle potřeby podléváme vývarem. Když jsou závitky měkké, tak je vyjmeme, dáme stranou, do šťávy z masa přilijeme smetanu, zaprášíme hladkou moukou, přidáme lžíci citrónové šťávy a provaříme. Při podávání závitky přelijeme smetanovou omáčkou.
Beruska6414. 12. 2009