Zapékaná šunka z Provence
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
25min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
536
kalorií
0.0g
cukrů
20.0g
tuků
61.0g
bílkovin
Příprava
Do kastrůlku dáme vařit hrneček vody, přidáme do ní cibuli nakrájenou nadrobno, rozdrcené kuličky jalovce, sůl, pepř a ocet. Necháme asi 10 minut povařit.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji přecezeným cibulovým vývarem, přidáme provensálské koření a povaříme. Do omáčky přidáme víno a vmícháme smetanu.
Plátky šunky naskládáme do zapékací misky, přelijeme připravenou omáčkou a zapékáme 15 minut při 180°C.
Podáváme s čerstvým pečivem a sklenkou bílého vína.
31. 03. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.