Žloutkové řezy
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1808
kalorií
0.0g
cukrů
130.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Listová těsta vyválíme na velikost plechu a v předehřáté troubě upečeme do křupava. Upečené pláty necháme vychladnout.
Připravíme si krém: puding uvaříme klasicky, jak jsme zvyklí, jen přidáme 2 lžíce hrubé mouky. Do husté hmoty vmícháme Heru a podle chuti rum. Celou hmotu během chladnutí můžeme ještě vyšlehat ručním šlehačem.
Krémem potřeme jeden listový plát a přikryjeme druhým. Vrch potřeme polevou utřenou ze 3 lžic horké vody, 3 lžic citrónové šťávy, 10 dkg cukru moučka, kapky oleje a podle chuti rumu.
Řez necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc.
09. 04. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.