Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1808 kalorií 0.0g cukrů 130.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Listová těsta vyválíme na velikost plechu a v předehřáté troubě upečeme do křupava. Upečené pláty necháme vychladnout.
Připravíme si krém: puding uvaříme klasicky, jak jsme zvyklí, jen přidáme 2 lžíce hrubé mouky. Do husté hmoty vmícháme Heru a podle chuti rum. Celou hmotu během chladnutí můžeme ještě vyšlehat ručním šlehačem.
Krémem potřeme jeden listový plát a přikryjeme druhým. Vrch potřeme polevou utřenou ze 3 lžic horké vody, 3 lžic citrónové šťávy, 10 dkg cukru moučka, kapky oleje a podle chuti rumu.
Řez necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc.


Zuzana Mellenová

09. 04. 2009, Recept navštíven: 6056x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý dezert

21. 10. 2015, 19:12

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre rezy

25. 04. 2016, 10:20

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
obľúbené rezy

13. 10. 2016, 19:52

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
žltkové rezy su vyborné

13. 03. 2017, 19:53

Přidat komentář

Facebook komentáře