Žloutkové řezy podle Petra
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Zpracujeme těsto (250g hladké mouky, 250g hrubé mouky, 160g hery, 120g cukru, 2 celá vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva) a uděláme dvě placky (vyválíme placku, natočíme ji na váleček a přeneseme na plech, doválíme po celém plechu). Upečeme při 180 stupních dorůžova. 2 plechy + ventilátor 15 až 20 minut.
Krém: 0,5l mléka, 8 lžic hrubé mouky svaříme na kaši (hustou) a necháme vychladnout. Pak uděláme krém (250g másla, 200g cukru), do mísy dáme část cukru + část másla a třeme ručním
šlehačem, přidáváme postupně kaši, máslo, cukr a vyšleháme krém.
Postup při plnění placek: 1. na spodní placku natřeme rybízovou zavařeninu, 2. pak krém, 3. piškoty namáčené v rumu, 4. pak krém, 5. přiklopíme druhou plackou.
Nakonec řezy polijeme citronovou polevou: 1/2 citronové šťávy, cukr, lžičku bílku a šleháme vidličkou až je poleva bílá.
barbora studená02. 05. 2010