Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Žloutkové řezy podle Petra

Žloutkové řezy podle Petra

Obtížnost Čas přípravy
1h 40min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 2h 0min
Nutriční hodnoty
6736 kalorií 5.0g cukrů 345.0g tuků 77.0g bílkovin

Příprava

Zpracujeme těsto (250g hladké mouky, 250g hrubé mouky, 160g hery, 120g cukru, 2 celá vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva) a uděláme dvě placky (vyválíme placku, natočíme ji na váleček a přeneseme na plech, doválíme po celém plechu). Upečeme při 180 stupních dorůžova. 2 plechy + ventilátor 15 až 20 minut.

Krém: 0,5l mléka, 8 lžic hrubé mouky svaříme na kaši (hustou) a necháme vychladnout. Pak uděláme krém (250g másla, 200g cukru), do mísy dáme část cukru + část másla a třeme ručním
šlehačem, přidáváme postupně kaši, máslo, cukr a vyšleháme krém.

Postup při plnění placek: 1. na spodní placku natřeme rybízovou zavařeninu, 2. pak krém, 3. piškoty namáčené v rumu, 4. pak krém, 5. přiklopíme druhou plackou.

Nakonec řezy polijeme citronovou polevou: 1/2 citronové šťávy, cukr, lžičku bílku a šleháme vidličkou až je poleva bílá.


barbora studená

02. 05. 2010, Recept navštíven: 1983x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept zaberie trochu času , ale stojí to za to,velmi dobré rezy

21. 03. 2017, 19:04

Přidat komentář

Facebook komentáře