Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Znojemská omáčka trochu jinak

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1136 kalorií 0.0g cukrů 102.0g tuků 19.0g bílkovin

Příprava

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty pak osolíme a opepříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na malé kousky nebo nasekáme. Jednu a půl okurky si nakrájíme na kousky. Šunku si rovnež nakrájíme na malé kousíčky. Ze dvou kostek hovězího bujónu si připravíme vývar. Na oleji si připravíme cibulku, ne úplně dozlatova! Pak přihodíme nakrájené okurky a šunku a ještě restujeme. Nakonec přidáme plátky masa a opečeme z obou stran. Až je maso opečeno, zaliteme jej připraveným bujónem a necháme dusit, dokud maso není úplně měkké. Mezitím dokrájíme zbytek okurek. Vyjmeme maso a dáme jej bokem. Ve smetaně si rozmícháme mouku a přilijeme ji do vývaru. Spolu s ní tam přihodíme i zbytek okurek. Vše ještě chvíli povaříme a pak vložíme maso zpět a ještě chvíli vaříme, aby maso bylo teplé a získalo na chuti omáčky. Pokud chceme omáčku hustší, necháme přebytečnou vodu vyvařit.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

01. 08. 2009, Recept navštíven: 6919x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Já nedávám hovězí bujón a místo šunky používám libovou anglickou slaninu, omáčka pak dostane příjemnou vůni po slanině :o)

Angel 666 16. 12. 2009, 22:49

Facebook komentáře