Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Znojemská omáčka trochu jinak

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 30min
Celkový čas: 2h 0min , porce

1136 kalorií, 0.0g cukrů, 102.0g tuků, 19.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty pak osolíme a opepříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na malé kousky nebo nasekáme. Jednu a půl okurky si nakrájíme na kousky. Šunku si rovnež nakrájíme na malé kousíčky. Ze dvou kostek hovězího bujónu si připravíme vývar. Na oleji si připravíme cibulku, ne úplně dozlatova! Pak přihodíme nakrájené okurky a šunku a ještě restujeme. Nakonec přidáme plátky masa a opečeme z obou stran. Až je maso opečeno, zaliteme jej připraveným bujónem a necháme dusit, dokud maso není úplně měkké. Mezitím dokrájíme zbytek okurek. Vyjmeme maso a dáme jej bokem. Ve smetaně si rozmícháme mouku a přilijeme ji do vývaru. Spolu s ní tam přihodíme i zbytek okurek. Vše ještě chvíli povaříme a pak vložíme maso zpět a ještě chvíli vaříme, aby maso bylo teplé a získalo na chuti omáčky. Pokud chceme omáčku hustší, necháme přebytečnou vodu vyvařit.

Šéfredaktor

01. 08. 2009, Recept navštíven: 6450x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Znojemská omáčka trochu jinak

Znojemská omáčka trochu jinak

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty pak osolíme a opepříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji n...

Zobrazit všechny podobné recepty k Znojemská omáčka trochu jinak Link-arrow
Thumb

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a ...

Thumb

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se solí a práškem do pečiva. V mléce rozkvedláme vajíčko a přidá...


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Já nedávám hovězí bujón a místo šunky používám libovou anglickou slaninu, omáčka pak dostane příjemnou vůni po slanině :o)

Angel 666 16. 12. 2009, 22:49

Facebook komentáře