Znojemská omáčka trochu jinak

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1136 kalorií
0.0g cukrů
102.0g tuků
19.0g bílkovin


Příprava

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty pak osolíme a opepříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na malé kousky nebo nasekáme. Jednu a půl okurky si nakrájíme na kousky. Šunku si rovnež nakrájíme na malé kousíčky. Ze dvou kostek hovězího bujónu si připravíme vývar. Na oleji si připravíme cibulku, ne úplně dozlatova! Pak přihodíme nakrájené okurky a šunku a ještě restujeme. Nakonec přidáme plátky masa a opečeme z obou stran. Až je maso opečeno, zaliteme jej připraveným bujónem a necháme dusit, dokud maso není úplně měkké. Mezitím dokrájíme zbytek okurek. Vyjmeme maso a dáme jej bokem. Ve smetaně si rozmícháme mouku a přilijeme ji do vývaru. Spolu s ní tam přihodíme i zbytek okurek. Vše ještě chvíli povaříme a pak vložíme maso zpět a ještě chvíli vaříme, aby maso bylo teplé a získalo na chuti omáčky. Pokud chceme omáčku hustší, necháme přebytečnou vodu vyvařit.

přidejte na:
Chybí obrázek

01. 08. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
omáčka je dobrá

22. 01. 2019, 20:42

Chybí obrázek
chuťovo prijateľná omáčka

07. 02. 2019, 20:04

Chybí obrázek
chutná omáčka

17. 03. 2019, 19:10

Přidat komentář
Chybí obrázek
Já nedávám hovězí bujón a místo šunky používám libovou anglickou slaninu, omáčka pak dostane příjemnou vůni po slanině :o)

Angel 666 16. 12. 2009, 22:49

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.