Artyčoky plněné mletým masem
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
2520
kalorií
0.0g
cukrů
143.0g
tuků
113.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve připravíme nádivku. Nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje, přidáme mleté maso a opečeme. Rozmačkáme vidličkou a přidáme lisovaný česnek, petrželku, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Vytvoříme tvárnou nádivku. Omyté artyčoky zbavíme nejedlých částí, asi 6-8 minut je povaříme v okyselené a osolené vodě. Dáme okapat a lžící odstraníme zárodky květů tak, aby se vytvořilo" hnízdo", které naplníme nádivkou. V kastrolu na zbytku oleje opečeme jemně nakrájenou slaninu, přidáme artyčoky, přiklopíme pokličkou a dusíme v malém množství tekutiny asi půl hodiny.
karkolka12. 04. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.