Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Artyčoky plněné mletým masem

Artyčoky plněné mletým masem

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 5min
Nutriční hodnoty
2520 kalorií 0.0g cukrů 143.0g tuků 113.0g bílkovin

Příprava

Nejprve připravíme nádivku. Nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje, přidáme mleté maso a opečeme. Rozmačkáme vidličkou a přidáme lisovaný česnek, petrželku, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Vytvoříme tvárnou nádivku. Omyté artyčoky zbavíme nejedlých částí, asi 6-8 minut je povaříme v okyselené a osolené vodě. Dáme okapat a lžící odstraníme zárodky květů tak, aby se vytvořilo" hnízdo", které naplníme nádivkou. V kastrolu na zbytku oleje opečeme jemně nakrájenou slaninu, přidáme artyčoky, přiklopíme pokličkou a dusíme v malém množství tekutiny asi půl hodiny.


karkolka

12. 04. 2010, Recept navštíven: 2085x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře